Transferdagboek 14/07: João Mário, Touré en Schweini

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 14/07: João Mário, Touré en Schweini

Met de Europese titel op zak zijn Portugese internationals extra in trek. In Duitsland sloegen Borussia Dortmund (Raphaël Guerreiro) en Bayern München (Renato Sanches) al voor het EK toe. Internazionale moet waarschijnlijk wel de EK-bonus betalen voor João Mário. Het Portugese Record oppert dat de Nerazzurri een akkoord hebben bereikt met Sporting Lissabon over een transfersom van veertig miljoen euro voor de middenvelder.  

De kans dat Yaya Touré zich ook bij Inter vervoegt is daarentegen verkeken. Althans, trainer Roberto Mancini rekent er niet op dat de Ivoriaan van Manchester City de overstap gaat maken. 'Ik kan zeggen dat hij nog steeds een van de beste middenvelders ter wereld is', vertelde de oud-international tegen Sky Italia over Touré, met wie hij werkte in Manchester. 'Maar er is geen hoop dat hij naar ons komt.'

Bastian Schweinsteiger (31) geniet van zijn wittebroodsweken na zijn huwelijk met Ana Ivanovic. Als voetballer is de middenvelder nog wel beschikbaar. Manchester United wil schijnbaar liever vandaag dan morgen van de Duitse international af. The Sun heeft van een anonieme bron op Old Trafford vernomen dat met de ontbinding van zijn nog twee jaar doorlopende contract een bedrag van zeventien miljoen euro gemoeid is. En als Schweinsteiger en United van elkaar verlost zijn, staat blijkbaar Paris Saint-Germain klaar om de Duitser onder contract te nemen. Maar volgens The Telegraph heeft ook Besiktas interesse in de newlywed.

Manchester United maakt zich sowieso op voor het verliezen van meer ballast. Guillermo Varela (23), die op Old Trafford niet veel verder kwam dan de beloftes, staat volgens Kicker op het punt zijn carrière een vervolg te geven bij Eintracht Frankfurt. De Uruguayaanse rechtsback, die in december 2015 onder Louis van Gaal debuteerde in de United-hoofdmacht, zou op huurbasis zijn kunsten gaan vertonen in de Bundesliga.

Jeon-Ho Hong (26) staat op zijn beurt aan de vooravond van een vertrek uit Duitsland. De Zuid-Koreaanse verdediger van FC Augsburg gaat volgens berichten uit zijn geboorteland zijn carrière een vervolg geven in China. Jiangsu Suning geldt daarbij als de beoogde bestemming voor Hong.

FC Ausgburg raakt volgens Kicker waarschijnlijk meer spelers kwijt. Want naast de overbodige Tim Matavz – Reading heet kandidaat-koper te zijn – mag de andere voormalige Eredivisie-kracht Ragnar Klavan zich verheugen op interesse uit Engeland. De Estse verdediger schermt met belangstelling uit de Premier League.

Racing Club Avellaneda heeft Roger Martínez (22) verkocht aan Jiangsu Suning, maar zijn zaakwaarnemer heeft bevestigd dat de Colombiaanse spits op huurbasis naar Internazionale gaat. Hij is vermoedelijk de eerste speler die de door de Suning Group uitgestippelde weg gaat bewandelen.  Het Chinese bedrijf nam vorige maand de Italiaanse topclub over, maar is ook eigenaar van Jiangsu Suning. 'Hij gaat naar Inter, maar nu nog niet', aldus spelersmakelaar Fernando Lopez tegen Radio El Sol.

Waar de toekomst van Fernando Llorente ligt, is onduidelijker. De oersterke spits staat op de nominatie voor een vertrek bij Sevilla, dat volgens Cadena Ser al met Real Sociedad heeft gesproken over een transfer van de 31-jarige spits. ESPN denkt te weten dat ook Everton interesse heeft in Llorente, die groot werd bij Athletic de Bilbao en vervolgens in 2013 naar Juventus vertrok. De interesse van The Toffees zou te maken hebben met de toekomst van Romelu Lukaku, die eerder al aangaf graag te willen vertrekken bij de Premier League-club.

De beleidsbepalers van Leicester City zitten niet stil na het successeizoen waarin de club kampioen werd. France Football schrijft dat Adil Rami zich tijdens het EK in de kijker heeft gespeeld van de Engelse titelhouder. De dertigjarige centrumverdediger van Sevilla staat nog tot medio 2019 onder contract. Rami had een basisplaats in de eerste vier EK-wedstrijden van Frankrijk, maar raakte na een schorsing zijn plek kwijt aan Barcelona-aankoop Samuel Umtiti.

Arda Turan heeft niet het beste jaar in zijn loopbaan, maar dat is geen reden om te vertrekken bij Barcelona. Bij de Catalanen moest de Turkse spelmaker het in de slotfase van het seizoen vaak met een rol als invaller doen. In de eerste seizoenshelft was hij niet speelgerechtigd. De 29-jarige middenvelder wil komend seizoen weer voor zijn kans gaan bij Barça, zo geeft zijn zaakwaarnemer aan. 'Het is normaal dat er interesse is, maar van de geruchten over een vertrek klopt niets. Arda is gelukkig bij Barcelona', aldus Ahmet Bulut tegen The Guardian.

Meer over Barcelona: Tottenham Hotspur heeft volgens The Daily Mirror interesse in Cristian Tello. De buitenspeler heeft een huurperiode bij Fiorentina achter de rug en mag weer vertrekken bij de Spaanse grootmacht. De 24-jarige buitenspeler zou een aanbieding van Liverpool al hebben afgewezen. Tottenham zou meer kans maken. Manager Mauricio Pochettino kent Tello nog uit de jeugdopleiding van Espanyol.

Kevin Gameiro staat op het punt bij Atlético Madrid te tekenen, dat is de inschatting van L'Équipe. Twee weken geleden zouden de Madrilenen al gesproken hebben met vertegenwoordigers van de 29-jarige Sevilla-aanvaller, maar nu lijkt een transfer daadwerkelijk aanstaande. De Franse spits heeft een sterk seizoen achter de rug met 29 goals in 52 wedstrijden. De komst van Gameiro zou de weg vrij maken voor een vertrek van Luciano Vietto, die volgens Spaanse media op het verlanglijstje van Barcelona staat.

Nu Barcelona zich versterkt heeft met Lucas Digne, is Adriano vrij om te gaan. Tuttomercatoweb verwacht dat de Braziliaanse linksback zondag tekent bij Lazio, de club van de Nederlanders Stefan de Vrij, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna. De Romeinen leggen zo'n twee miljoen euro op tafel voor de 31-jarige Braziliaan.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.