Brugge-speler krijgt twee keer geel in drie minuten: 'Wist niet dat hij een eerste had'

Reacties

Een opmerkelijk moment tijdens de halve finale van de Conference League tussen Fiorentina en Club Brugge (3-2). Raphael Onyedika pakte in een tijdsbestek van amper drie minuten twee keer geel en daarmee dus rood, maar wist klaarblijkelijk niet dat hij een eerste gele kaart had. De Nigeriaan heeft geen commentaar gegeven, maar enkele van zijn collega’s bevestigden dit achteraf.

Brugge-speler krijgt twee keer geel in drie minuten: 'Wist niet dat hij een eerste had'
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
3 - 2
Club Brugge
Club Brugge

In minuut 58 van de wedstrijd kreeg Onyedika zijn eerste gele kaart na een vermeende elleboogstoot aan een speler van Fiorentina. Op het eerste oog was dat geen hele vreemde beslissing, maar op het moment dat scheidsrechter Michael Oliver de kaart aan de speler gaf stond deze met zijn rug naar hem toe. Amper drie minuten later maakte Onyedika een felle tackle op een onnodige plek in het veld, waarna hij zijn tweede kaart kreeg. 'Het is mijn eerste’, zo leek een met stomheid geslagen Onyedika naar Oliver te gebaren, maar de Engelsman was resoluut en stuurde de speler de kleedkamer in.

Met tien man kwam Brugge nog terug tot 2-2, waarna Fiorentina uiteindelijk in de blessuretijd alsnog de winnende maakte. Na afloop ging het vooral over de rode kaart van Onyedika, zo ook bij Hans Vanaken. 'Ik denk dat hij niet wist dat hij een eerste had gekregen. Dat zei hij toch ook na die tweede gele kaart? Het was een onnodige tackle op zestig meter van de goal', aldus de aanvoerder, geciteerd door Sporza.

Ook trainer Nicky Hayen was duidelijk over de situatie. 'Raphael wist niét dat hij al een gele kaart had. Hij zat als een hoopje ellende in de kleedkamer. Op dat vlak is hij verstandiger, hij zou nooit zo in de tackle gegaan zijn met een gele kaart op zak', besluit hij.

Zonder Onyedika zal Brugge over een kleine week alles op alles moeten zetten om het vuur na aan de schenen van Fiorentina te kunnen leggen. Mocht het de Blauw-Zwarten lukken om de Italianen te verslaan, dan halen ze voor de derde keer in de clubgeschiedenis een Europese finale. Fiorentina stond afgelopen seizoen nog in de finale van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.