Transferdagboek 12/07: Gabigol, Bacuna en Digne

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 12/07: Gabigol, Bacuna en Digne

Juventus hoopt de gehele Europese top af te troeven door Gabriel Barbosa, beter bekend als Gabigol, over te nemen van Santos. De Italiaanse kampioen staat op het punt om een bod van achttien miljoen euro te doen op het negentienjarige toptalent. Gabigol verlengde onlangs nog zijn contract bij Santos, maar in die verbintenis zou een clausule staan die een vertrek naar Europa mogelijk maakt. Dat meldt Sky Sport Italia.

De toekomst van Leandro Bacuna lijkt niet bij Aston Villa te liggen. De gedegradeerde Engelse club heeft geen plannen meer met de Nederlander, die mag vertrekken. Brad Guzan, Joleon Lescott, Micah Richards en Gabriel Agbonlahor kregen volgens The Sun diezelfde mededeling.

Emanuele Giaccherini staat voor een terugkeer in de Serie A. Napoli heeft volgens Sky Sport Italia een persoonlijk akkoord bereikt met de 31-jarige Giaccherini, die met Italië actief was op het EK. Ook Torino had belangstelling voor de middenvelder van Sunderland, waar zijn contract nog doorloopt tot medio 2017.

Barcelona staat op het punt zich te versterken met Lucas Digne. De linksback, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor AS Roma, moet er alleen nog persoonlijk uitkomen met de Spaanse grootmacht. Barcelona heeft namelijk al een akkoord bereikt met Paris Saint-Germain over een transfersom van twintig miljoen euro, meldt RMC.

Moussa Sissoko wordt na zijn sterke optreden met Frankrijk op het EK met de ene na de andere club in verband gebracht. Rafael Benítez, manager van het gedegradeerde Newcastle United, wil de middenvelder echter helemaal niet kwijt. 'Ik hoor mensen praten over verschillende prijzen, maar we hebben helemaal geen prijs genoemd voor Moussa. We willen hem namelijk helemaal niet verkopen. Wij willen hem hier houden.'

Mogelijk is Thomas Vermaelen volgend seizoen weer in Londen te bewonderen. West Ham United zou namelijk belangstelling hebben voor de Belgische verdediger, die door de komst van Samuel Umtiti overbodig is bij Barcelona. Dat meldt Sport. Vermaelen speelde eerder jaren voor Arsenal in Engeland.

Het idee is prikkelend: Cristiano Ronaldo van Real Madrid naar Bayern München. Maar de kersverse Bayern-trainer Carlo Ancelotti ziet een hereniging met de Portugese EK-ster niet gebeuren. 'Natuurlijk kan in het voetbal alles gebeuren, maar het is moeilijk voor te stellen spelers als Ronaldo, Lionel Messi, Manuel Neuer, Philipp Lahm of Thomas Müller te zien bij een andere club', zei de Italiaan tegen Bild. 'Zulke spelers kunnen hun club niet verlaten. Ze dragen het logo in hun hart.'

Dimitri Payet gaat voorlopig ook nergens heen. West Ham United-voorzitter David Gold maakt de mogelijk geïnteresseerde partijen direct duidelijk dat de hoofdprijs voor de Franse EK-ganger niet genoeg is om zaken te doen met The Hammers. 'We luisteren zelfs niet naar een bod van minder zestig miljoen', zei hij tegen de BBC. 'De club wil zijn beste spelers houden. Hij is de schakel van het team, de beste speler. De ploeg is rond hem gebouwd, hij is niet te koop.'

De kans dat Marc-André ter Stegen elders onderdak vindt is nog kleiner. Het Spaanse Sport meldt dat Barcelona 85 miljoen euro wil hebben voor de doelman, die afgelopen seizoen in Camp Nou alleen werd gebruikt voor wedstrijden van de Copa del Rey en Champions League. De Duitser had graag gezien met een transfer - Manchester City werd genoemd - meer aan spelen toe te kunnen komen, maar met zo'n prijskaartje om de nek lijkt dat uitgesloten.

Voor Juan Mata daarentegen lijkt een transfer juist aanstaande. Op Old Trafford lijkt zijn rol uitgespeeld met de komst van manager José Mourinho. Dat gegeven brengt de Spanjaard in beeld bij de nodige clubs. Volgens Daily Express heeft Villarreal de voelsprieten uitgestoken richting Mata. Maar vanuit de Premier League is er ook interesse in de middenvelder van Manchester United.

'Ja, een transfer is mogelijk', zei Ronald Koeman drie dagen geleden over de mogelijke komst van Mata naar Everton. The Toffees hebben schijnbaar nog veel andere ijzers in het vuur. Naast Arek Milik (Ajax), Kalidou Koulibaly (Napoli), Daniel Rugani (Juventus) en Diego Rolán (Girondins de Bordeaux) duikt er ook een opmerkelijke naam op in Britse media. Hans Hateboer, de 22-jarige verdediger van FC Groningen, zou namelijk ook op het lijstje staan van Koeman en co.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.