Transferdagboek 16/07: Tadic, Pereira en Kapustka

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 16/07: Tadic, Pereira en Kapustka

Schalke 04 lijkt zich langzaam maar zeker te verzoenen met een vertrek van Leroy Sané. De Duitse groeibriljant is op weg naar Manchester City. Op de achtergrond is zijn Duitse club daarom al bezig met een opvolger en daarbij zou het vizier nu gericht zijn op Dusan Tacic, weet The Daily Mail. Ook Bayer Leverkusen zou de ontwikkelingen rond de Serviër op de voet volgen. De ex-middenvelder van FC Groningen en FC Twente, die in de zomer van 2014 voor veertien miljoen euro overstapte naar Southampton, zou zijn tot medio 2018 lopende verbintenis niet willen verlengen. De Duitsers hopen daar gebruik van te maken. Het verliezen van Tadic zou een aderlating zijn voor The Saints. Afgelopen seizoen was hij immers goed voor liefst negen goals en veertien assists in veertig officiële duels.

José Mourinho heeft zijn eerste wedstrijd als manager van Manchester United er al op zitten, maar had aan die wedstrijd en een handvol trainingen genoeg om de potentie van Andreas Pereira te zien. De uit de jeugdopleiding van PSV afkomstige middenvelder heeft volgens zijn Portugese coach evenwel de tijd nodig om volledig tot wasdom te komen. 'Hij heeft enorm veel talent en beschikt over een geweldige techniek. Hij moet nu alleen zonder druk gaan spelen', aldus Mourinho, die daarmee zinspeelde op een verhuur van de nog altijd pas twintigjarige Pereira.

Ook Marco Asensio zou binnenkort wel eens verhuurd kunnen worden. Volgens Marca gaat de twintigjarige middenvelder van Real Madrid snel zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, dat tot medio 2022 loopt. Gezien de moordende concurrentie is het de verwachting dat de Spaanse international, met Nederlandse moeder, opnieuw verhuurd gaat worden. De Koninklijke  liet de belofte eerder al meters maken bij Espanyol.

En over Real Madrid gesproken. Marca  meldt ook dat Mattia De Sciglio hoog op het Madrileense verlanglijstje staat. De Italiaanse flankspeler van AC Milan, die op het afgelopen EK nog acte de presence gaf, kan op beide backposities uit de voeten en zou daarmee een nuttige toevoeging zijn bij Real Madrid, dat onlangs Álvaro Arbeloa (zie ook hieronder) nog zag vertrekken.

Poolse media waren zaterdagochtend vrij stellig: Ajax zou een bod van vijf miljoen euro hebben uitgebracht op Bartosz Kapustka. De negentienjarige Poolse EK-ganger werd eerder ook al in verband gebracht met de Amsterdammers en Borussia Dortmund. Navraag bij Marc Overmars leert echter dat de middenvelder van Cracovia Krakow nog niet op weg is naar Ajax. De technisch directeur ontkent tegenover VI dat er een bod is gedaan.

Ajax-directeur Marc Overmars ontkent dat er een bod is uitgebracht op Bartosz Kapustka, hier in actie tijdens de EK-kwartfinale tegen Portugal.
Ajax-directeur Marc Overmars ontkent dat er een bod is uitgebracht op Bartosz Kapustka, hier in actie tijdens de EK-kwartfinale tegen Portugal.

Jordan Lukaku lijkt aan het EK in ieder geval wel een transfer over te houden. Volgens Italiaanse media is de Belgische linksback met Lazio in gesprek over een transfer. KV Oostende zou drie miljoen euro kunnen ontvangen voor de jongere broer van spits Romelu Lukaku, wiens contract nog maar een jaar doorloopt. De Romeinen hadden hun vizier aanvankelijk gericht op Adriano, die bij Barcelona overbodig is na de komst van Lucas Digne.

Datzelfde geldt voor Jérémy Mathieu, nu Barcelona zijn tien jaar jongere landgenoot Samuel Umtiti heeft aangetrokken. De 32-jarige Fransman kan volgens Turkse media naar Besiktas, dat zeven miljoen euro over heeft voor de linksbenige verdediger. Voor de op een zijspoor belande Alex Song is het Russische Rubin Kazan in de markt. Het Catalaanse Sport schrijft dat er al een principe-akkoord is over de transfer van de Kameroense controleur.

Álvaro Arbeloa mag na jaren trouwe dienst bij Real Madrid uitzien naar een andere club. De 33-jarige Spanjaard is transfervrij en heeft zijn lot daarom volledig in eigen hand. Toeval of niet, het AC Milan van Matteo De Sciglio (zie ook hierboven) is volgens Sport Mediaset een van de clubs die azen op de ervaren rechtsback, al stelt de club dat er van witte rook nog lang geen sprake is. En Milan heeft volgens Marca ook een oogje op Shkodran Mustafi. De Duitse verdediger mocht eerst niet vertrekken van Valencia, maar zou voor twintig miljoen euro nu toch te koop zijn. De Spaanse club hoopt André Gomes zo te behouden.

Het is nog altijd wachten op de eerste grote klapper van Everton sinds Ronald Koeman daar de manager is. Uit Italië komen berichten dat die wel degelijk in de maak is. The Toffees zouden hun bod op Napoli-mandekker Kalidou Koulibaly hebben verhoogd naar bijna vijftig miljoen euro. Dat bod is onderdeel van een wedloop met Arsenal en Chelsea, maar ook Bayern München heeft zich nu gemeld. In 2014 kostte de Senegalees nog slechts 7,5 miljoen toen hij van RC Genk overkwam.

Ook Leicester City kan deze zomer flinke winst boeken op de transfermarkt als het zijn sterspelers laat gaan. De verrassende kampioen van Engeland was dat niet van plan, maar lijkt eieren voor zijn geld te moeten kiezen nu Riyad Mahrez volgens The Guardian afziet van een nieuw contract met een weeksalaris van circa 100 duizend euro. De Algerijnse vleugelspeler zou zijn zaakwaarnemers hebben verzocht een nieuwe club te zoeken voor hem, met Barcelona als serieuze optie.

Gabriel Jesus scoorde achttien keer voor Palmeiras in zijn eerste 39 wedstrijden.
Gabriel Jesus scoorde achttien keer voor Palmeiras in zijn eerste 39 wedstrijden.

De Catalanen worden ook al langer in verband gebracht met Gabriel Jesus. De negentienjarige sensatie van Palmeiras, niet te verwarren met Gabriel Barbosa (beter bekend als Gabigol) wordt echter door tal van topclubs begeerd. Volgens Italiaanse en Spaanse bronnen hebben Internazionale en Real Madrid goede papieren om de Braziliaanse spits voor circa dertig miljoen euro vast te leggen. Gabriel Jesus zou wel nog de tijd krijgen verder te rijpen bij Palmeiras.

Inter ziet in Axel Witsel daarentegen een versterking voor de korte termijn. Napoli was aanvankelijk ook in de race voor de Belgische middenvelder van Zenit Sint-Petersburg, maar trainer Maurizio Sarri trok de stekker uit die transfer. Tuttosport schrijft dat de EK-ganger voor 22 miljoen euro naar Milaan zal verhuizen, omdat Sporting Lissabon niet mee wilde werken aan de transfer van João Mário. Een bod van veertig miljoen was niet afdoende om de Europees kampioen los te weken.

Diverse clubs uit de Premier League hadden ook een oogje op Witsel. In tegenstelling tot zijn landgenoot, lijkt Nicolas Lombaerts wel op weg naar Engeland. Het Nieuwsblad weet dat de 31-jarige verdediger van Zenit een aanbod op zak heeft van Watford. Ajax en PSV hadden Lombaerts aanvankelijk ook in het vizier, maar haakten af. In eigen land hopen Anderlecht en Club Brugge nog op de komst van de man die dichter bij huis wil voetballen nu hij vader gaat worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.