Transferdagboek 25/07: Roberto Martínez, Eto'o en Sané

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 25/07: Roberto Martínez, Eto'o en Sané

Hull City zou Roberto Martínez aan willen stellen als opvolger van de vrijdag plotseling opgestapte manager Steve Bruce. De 43-jarige Spanjaard heeft zijn handen vrij na zijn ontslag bij Everton, waar hij plaats moest maken voor Ronald Koeman. Naar verluidt heeft Martínez al enkele aftastende besprekingen gevoerd met Ehab Allam, die namens het bestuur van Hull City belast is met de zoektocht naar een nieuwe manager.

De biograaf van Samuel Eto'o is niet te benijden. De 35-jarige spits maakt er in de herfst van zijn loopbaan een sport van om elk jaar van club te veranderen. Besiktas is volgens Turkse media de volgende bestemming. De Turkse kampioen zou door een clausule in Eto's contract met Antalyaspor de aanvaller transfervrij in kunnen lijven.

Mauricio Pochettino heeft voor eens en altijd duidelijk gemaakt dat hij Gerardo Martino niet zal opvolgen als bondscoach van Argentinië. 'Ik ben Argentijn, dus snap ik de link wel', sprak de manager van Tottenham Hotspur maandag tijdens een persconferentie. 'Momenteel voel ik me echter gelukkig bij deze club. Er is geen enkele reden om hier te vertrekken.'

Van een ultimatum is geen sprake, maar Manchester City heeft bij Schalke 04 aangegeven deze week spijkers met koppen te willen slaan over Leroy Sané. Dat zegt sportief directeur Christian Heidel van Schalke in gesprek met Kicker. Voorlopig weigeren The Sky Blues te voldoen aan de vraagprijs van vijftig miljoen euro. Het contract van de twintigjarige Sané met de club uit Gelsenkirchen loopt in 2019 af. De aanvallende middenvelder maakte in april 2014 zijn debuut in de Bundesliga en groeide het afgelopen seizoen definitief uit tot vaste waarde.

Marco Reus, Emre Mor, Mario Götze, André Schürrle, Ousmane Dembélé, Pierre-Emerick Aubameyang; het aanvallende potentieel van Borussia Dortmund is Bayern München-esque. Nu wordt er aan Aubameyang wel al maanden getrokken door verschillende clubs. De 27-jarige aanvaller uit Gabon vertelt aan de Duitse publieke omroep dat hij alleen voor Real Madrid zijn telefoon opneemt. 'Toen mijn grootvader twee jaar geleden overleed, beloofde ik hem dat ik ooit voor Real zal spelen. Ik werk hard om dat doel te bereiken.'

Raphaël Varane voelt na een moeizaam seizoen niet de behoefte om Real Madrid te verlaten. De Fransman verloor vorig jaar de concurrentiestrijd van Sergio Ramos en Pepe en kon zich door een blessure niet revancheren op het EK. 'Hopelijk beginnen we allemaal op nul. Ik ben enorm gemotiveerd na alle tegenslag', kondigt de 23-jarige verdediger aan in gesprek met Marca.

Raphaël Varane wil Real Madrid trouw blijven.
Raphaël Varane wil Real Madrid trouw blijven.

De megadeal die Paul Pogba van Juventus naar Manchester United moet brengen lijkt bijna rond, maar mogelijk ligt er toch nog een kaper op de kust. De Italiaanse journalist Tancredi Palmeri meldt dat Real Madrid serieus overweegt een allerlaatste poging te wagen voor de Franse middenvelder, die met een transfersom van rond de 130 miljoen euro de duurste speler ter wereld wordt.

Napoli ziet in Mauro Icardi van Internazionale de ideale opvolger van de naar Juventus vertrekkende Gonzalo Higuaín. Inter heeft echter laten weten dat een vertrek van de spits onbespreekbaar is. 'We hebben een voorstel van Napoli ontvangen, maar we verkopen Mauro niet. Hij is voor ons onvervangbaar. Hij blijft bij Inter', aldus directeur Piero Ausilo tegen Sky Italia.

Voor Bruno Martins Indi lonkt een transfer naar de Premier League. Watford heeft namelijk een bod van ruim zeven miljoen euro uitgebracht op de mandekker van FC Porto, weet de Portugese krant Record. Porto nam de Nederlander twee jaar geleden over van Feyenoord.

Kevin Gameiro staat volgens AS op het punt om naar Atlético Madrid te verkassen. Sevilla-trainer Jorge Sampaoli hield de Franse spits al buiten zijn selectie voor een oefenwedstrijd in afwachting van de aanstaande transfer. Er zou minstens veertig miljoen euro gemoeid zijn met de overstap van Gameiro, die in beeld kwam bij Atlético nadat de komst van Diego Costa (Chelsea) onhaalbaar bleek.

Vanwege het aanstaande vertrek van Paul Pogba naar Manchester United, wil Juventus zijn middenveld versterken. Omdat de Italiaanse club met Miralem Pjanic al een spelmaker heeft gestrikt, gaat de voorkeur uit naar een controleur. Voor die rol denkt Juventus volgens The Daily Mail aan Nemanja Matic van Chelsea. De Serviër mag bij een goed bod weg uit Londen, omdat de club voor zijn positie N'Golo Kanté van Leicester City heeft ingelijfd.

Tottenham Hotspur stelt geen prijs meer op Clinton N'Jie, nu de club met Vincent Janssen een goed alternatief voor spits Harry Kane in huis heeft en de vleugels ook dubbel bezet zijn. De 22-jarige N'Jie lijkt terug te keren naar Frankrijk, want Olympique Marseille heeft volgens Engelse kranten serieuze interesse in de ex-speler van Olympique Lyon. Franse media brengen L'OM juist in verband met Bafetimbi Gomis van Swansea City.

Wojciech Szczesny maakt door de aanwezigheid van Petr Cech bij Arsenal geen grote kans op een basisplaats. De Londense club staat daarom open voor een vertrek en volgens La Gazzetta dello Sport trekt de Poolse doelman opnieuw naar AS Roma, de club die hem vorig seizoen al van Arsenal huurde. Voor een bedrag van een miljoen euro zou Szczesny (26) opnieuw voor één seizoen worden geleend.

Ciro Immobile keert definitief terug naar Italië. Na mislukte avonturen bij Borussia Dortmund en Sevilla, dat hem vorig jaar uitleende aan Torino, gaat de spits aan de slag bij Lazio. De 25-jarige aanvaller ondergaat maandag zijn medische keuring, waarna de deal ter waarde van acht miljoen euro wordt voltooid.

Over naar Engeland, waar manager David Moyes snel zijn eerste versterkingen bij Sunderland hoopt te begroeten. De Schot heeft volgens The Daily Mail een lijntje uitgeworpen naar zijn voormalige club Manchester United. Moyes wil Adnan Januzaj voor een jaar huren. De 21-jarige Belgisch international debuteerde drie seizoenen geleden onder Moyes, maar onder Louis van Gaal bleef een definitieve doorbraak uit. Ook een uitleenbeurt aan Borussia Dortmund leverde hem weinig op. Volgens het dagblad is het nog maar de vraag of José Mourinho het ziet zitten in de flegmatieke dribbelaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.