Aftellen naar het EK 2012: Oranje het meest productief

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het EK 2012 in Polen en Oekraïne op 8 juni, vandaag over 37 dagen.

Aftellen naar het EK 2012: Oranje het meest productief

Het Nederlands elftal maakte in de kwalificatiereeks voor het EK 2012 liefst 37 doelpunten in tien wedstrijden, het meest van alle landen in de kwalificatiecampagne. Oranje hield Duitsland (34 treffers) en pouletegenstander Zweden (31) achter zich.

Ook zette Oranje de grootste overwinning van de kwalificatiereeks neer. Op 2 september van het vorige jaar verpulverde de formatie van bondscoach Bert van Marwijk voetbaldwerg San Marino in het Philips Stadion in Eindhoven met 11-0.

De productiefste man aan de zijde van Oranje was Arsenal-aanvoerder Robin van Persie (foto onder) die vier doelpunten voor zijn rekening nam. De overwinning op San Marino betekende de grootste overwinning ooit in de historie van het Nederlands elftal.

Klaas-Jan Huntelaar kroonde zichzelf tot topscorer van de kwalificatie met twaalf doelpunten. Hij had in totaal acht wedstrijden nodig voor dat aantal. De spits van Schalke 04 bleef de Duitser Miroslav Klose (negen goals), de Fin Mikael Forssell en de Spanjaard David Villa (beiden zeven) ruim voor.

Klik op onderstaand beeld voor een grotere weergave <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen