Aftellen naar het EK 2012: bijzonder doelpunt Van Persie

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het EK 2012 in Polen en Oekraïne op 8 juni, vandaag over 50 dagen.

Aftellen naar het EK 2012: bijzonder doelpunt Van Persie

Het Nederlands elftal maakte 55 treffers op een EK-eindronde. De vijftigste was van Robin van Persie. De aanvaller van Arsenal tekende voor de 2-0 voorsprong in het duel met Frankrijk op het EK 2008. Oranje won die wedstrijd uiteindelijk met 4-1. Het eerste doelpunt dat Nederland maakte was een eigen doelpunt van Anton Ondrus. Doordat de Tsjechoslowaak ook nog tégen Oranje scoorde en zijn landgenoten Zdenek Nehoda en Frantisek Vesely dit ook deden, verloor de ploeg van toenmalig bondscoach George Knobel de halve finale van het EK 1976.

In 2008 begon Nederland de EK-eindronde flitsend en werd regerend wereldkampioen Italië volledig terecht naar een 3-0 nederlaag gespeeld. In de tweede wedstrijd van het toernooi wachtte Frankrijk. Les Bleus hadden twee jaar eerder de WK-finale van de Italianen verloren. Het trof echter een zeer gretig Oranje.

Met prachtige goals, aantrekkelijk en offensief veldspel en knap afronden werden de Fransen, waar Franck Ribéry in topvorm verkeerde, naar een forse nederlaag gespeeld. De treffer van Van Persie ontstond na een bedwelmende aanval.

Ruud van Nistelrooy stuurde na een prachtige actie Arjen Robben weg. De vleugelspeler gaf voor en vond de Rotterdammer vrij voor het doel waar hij hard en doeltreffend uithaalde.

Klik hier voor de beelden van de wedstrijd Nederland-Frankrijk op het EK 2008. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's