Aftellen naar het EK 2012: Engelsen afwezig in de Alpen

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het EK 2012 in Polen en Oekraïne op 8 juni, vandaag over 43 dagen.

Aftellen naar het EK 2012: Engelsen afwezig in de Alpen

Op het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland waren liefst 43 spelers actief die hun brood verdienden in de Engelse Premier League. Opvallend genoeg had geen enkele van hen de Engelse nationaliteit. Engeland ontbrak namelijk op het eindtoernooi omdat het zich in de kwalificatieronden had verslikt in Kroatië. Van de zestien deelnemende landen aan het eindtoernooi in 2008 hadden alleen Italië, Roemenië en Rusland geen spelers in de selectie die actief waren in de Engelse competitie. In het Nederlandse keurkorps zaten zeven spelers die onder contract stonden bij een club uit de Premier League.

Keeper Edwin van der Sar (foto) stond onder de lat bij Manchester United. Verdedigers Khalid Boulahrouz (Chelsea), Wilfred Bouma (Aston Villa) Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers) waren eveneens actief op het hoogste Engelse niveau.

Bij Liverpool maakte Dirk Kuijt zijn meters en Robin van Persie was toen al hard op weg om bij Arsenal de grote man te worden die hij inmiddels is. De vlak voor het toernooi geblesseerd geraakte Ryan Babel stond toen nog onder contract bij Liverpool. Zijn vervanger Boulahrouz was, zoals gemeld, echter ook actief in de Engelse competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen