Vitesse en clubicoon Van den Brom slaan handen ineen voor wederopbouw

Reacties

John van den Brom is volgend seizoen de trainer van Vitesse. Het clubicoon keert na twaalf jaar terug bij zijn jeugdliefde. De oefenmeester wil de kersverse degradant terug naar de Eredivisie brengen.

Vitesse en clubicoon Van den Brom slaan handen ineen voor wederopbouw
© Pro Shots

De afgelopen tijd werd Van den Brom al veelvuldig gelinkt aan een romantische rentree. Nadat Vitesse afgelopen week degradeerde en een flinke puntenstraf van de KNVB opgelegd kreeg vanwege financiële wanordelijkheden, raakte het proces echter in een stroomversnelling. Komende woensdag zou Van den Brom zijn krabbel al onder een éénjarige verbintenis zetten.

Van den Brom wilde aanvankelijk financiële en sportieve toezeggingen. Hij zou alleen willen tekenen als Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie mee om de prijzen zou doen. Die ambitie is er nog steeds, maar toezeggingen heeft hij laten varen. Wel is in het contract opgenomen dat de verbintenis enkel geldt bij behoud van de licentie.

De voormalige middenvelder van de Arnhemmers stond tussen 1986 en 1993 onder contract bij Vitesse. Tussen 2001 en 2003 was hij even terug als speler. In het seizoen 2011/2012 was hij al eens hoofdtrainer. Sindsdien was hij werkzaam bij Al Taawoun in Saoedi-Arabië, RC Genk, FC Utrecht, AZ, Anderlecht, ADO Den Haag, de proftak van AGOVV, Jong Ajax en amateurclub Bennekom. Zijn laatste werkgever was het Poolse Lech Poznan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.