Het genie is nu ook een goalmachine

Reacties

November is voor Voetbal International de Maand van het Engelse voetbal. In onze Premier League-special komen onder de noemer Fabulous Fifty de vijftig meest memorabele spelers uit die grootste voetbalcompetitie op aarde voorbij. Op VI.nl plaatsen we elke dag zo’n sieraad of bad boy in het voetlicht. Deze keer: Eden Hazard.

Het genie is nu ook een goalmachine
EDEN HAZARD
*La Louvière (Bel), 7 januari 1991
PREMIER LEAGUE-DUELS (GOALS) 217 (76)
CLUBS 2007-12 Lille (Fra), 2012-nu Chelsea
KAMPIOEN PREMIER LEAGUE 2015, 2017
PREMIER LEAGUE-SPELER VAN HET SEIZOEN 2014/15
PREMIER LEAGUE-SPELER VAN DE MAAND Oktober 2016, September 2018

‘Als hij Chelsea verlaat en in een ploeg terechtkomt die aanvallender voetbalt, kan hij de Gouden Bal winnen.’ Was getekend: Demba Ba. En zo denkt niet alleen de voormalige spits van Chelsea erover. Real Madrid leek die gedroomde ploeg, daarvan schijnt Eden Hazard ook zelf lang overtuigd te zijn geweest. Maar na een voor de Waal fantastisch WK in Rusland – niemand was toch beter dan de kapitein der Belgen? – speelt hij ook dit seizoen weer zijn wedstrijden voor The Blues. En hoe.

‘Ik heb hem gezegd dat hij veertig doelpunten kan maken’, zei zijn coach Maurizio Sarri in september nog. ‘Daar geloof ik heilig in’

Hazard maakte ondanks de lange voetbalzomer een vliegende start bij Chelsea, dat onder de nieuwe manager Maurizio Sarri een metamorfose heeft ondergaan. Waar de ploeg onder José Mourinho en Antonio Conte vooral op verdedigend vlak excelleerde, is het inmiddels geen straf meer om naar Chelsea te kijken. Integendeel. Sarri heeft op Stamford Bridge nu al een aanvalsmachine gecreëerd. Met Hazard aan het stuur. ‘Ik heb hem gezegd dat hij veertig doelpunten kan maken’, zei de Italiaanse coach in september nog. ‘Hij moet zich op een aantal vlakken nog verbeteren, maar hij kán het. Daar geloof ik heilig in.’

Alles moet zich nog uitwijzen natuurlijk, maar misschien is het uitblijven van een transfer naar de absolute wereldtop juist een zegen geweest voor Hazard. En is het goeie, ouwe Chelsea de aanvallende ploeg die hem richting de Gouden Bal kan stuwen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.