Toornstra verlengt bij Utrecht en kan klimmen op lijst Eredivisie-routiniers

Reacties

FC Utrecht gaat met Jens Toornstra het nieuwe seizoen in. De Domstedelingen hebben de optie in het contract van de 35-jarige middenvelder gelicht.

Toornstra verlengt bij Utrecht en kan klimmen op lijst Eredivisie-routiniers
© Pro Shots

'Jens behoort tot de meest ervaren profs op de Nederlandse velden. Hij kent als geen ander het klappen van de zweep in de Eredivisie en is nu nog net zo fit als tijdens zijn eerste periode bij FC Utrecht. Zijn statistieken zijn ronduit indrukwekkend', zegt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite van de meervoudig bekerwinnaar.

Toornstra keerde in 2022 terug bij FC Utrecht, dat hem oppikte bij Feyenoord. De viervoudig Oranje-international speelde eerder tussen begin 2013 en medio 2014 al voor de Domstedelingen.

Nu het afscheid van Mark van der Maarel (FC Utrecht) en Bram van Polen (PEC Zwolle) nadert, blijft er met Toornstra in elk geval een ander bekend gezicht actief op de Nederlandse velden. De routinier werkte al 443 Eredivisie-duels af, waarmee hij de toptwintig op de alltime-lijst nadert, zeldzaam in deze tijden van talloze transfers. De gedeelde negentiende en twintigste plek wordt nu bezet door Dick Advocaat en Hans van Breukelen met 451 wedstrijden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.