Transferdagboek 15/08: Fellaini, Luisão, Rémy, Douglas

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/08: Fellaini, Luisão, Rémy, Douglas

De totstandkoming van transfers in de Europese top verloopt vaak allerminst soepel. Onderhandelingstactieken vertragen de gang van zaken in veel gevallen aanzienlijk, in sommige zaken zelfs dusdanig dat er pas op de dag van de transferdeadline een akkoord bereikt wordt. Zo is het nog altijd onduidelijk of Marouane Fellaini daadwerkelijk naar Napoli vertrekt. Volgens Il Mattino zijn de gesprekken met Manchester United al weken gaande, maar blijft het verschil tussen vraag en aanbod ongewijzigd.

Ook de toekomst van Angel di María is nog altijd ongewis. De Argentijnse dribbelaar mag vertrekken bij Real Madrid, dat echter wel tientallen miljoen euro's verlangt voor de 26-jarige linkspoot. Een akkoord met United is er nog altijd niet, waardoor Real-voorzitter Florentino Pérez volgens AS tijdens een zakentrip naar Parijs opnieuw zal praten met Nasser Al Khelaïfi. De voorzitter van Paris Saint-Germain zei onlangs dat Di María niet naar Parijs zou komen. PSG moet eerst zelf spelers verkopen in verband met de Financial Fair Play-regels. Ezequiel Lavezzi en Adrien Rabiot mogen weg.

Juventus heeft moeite met het vinden van defensieve versterking. Olympiakos Piraeus-verdediger Kostas Manolas lijkt niet haalbaar voor de Turijnse topclub, die zich daarop richtte op het aantrekken van Luisão. Benfica heeft naar verluidt echter een prijskaartje van vier miljoen euro gehangen om de nek van de 33-jarige Braziliaan, die na elf jaar in Lissabon wel oren heeft naar Juventus. Benfica-preses Luis Filipe Vieira stelt echter dat er nog helemaal geen contact is geweest met De Oude Dame. 'Luisão zal zijn loopbaan bij ons beëindigen.'

Loïc Rémy lijkt op zijn beurt niet van plan Queens Park Rangers te verlaten. Teruggekeerd van een verhuurperiode bij Newcastle United was de Franse spits op weg naar Liverpool, maar daar kwam hij opmerkelijk genoeg niet door de medische keuring heen. En nu stelt manager Harry Redknapp dat de 27-jarige international alleen weg wil als 'zich bijvoorbeeld de kans voordoet om Champions League te spelen.' Ook bevestigde Redknapp de interesse in Jonathan de Guzman.

Douglas maakte begin vorig seizoen al kennis met het Europese topvoetbal in een oefenwedstrijd tegen Bayern München en komt als toekomstig speler van Barcelona mogelijk weer tegenover Arjen Robben te staan.
Douglas maakte begin vorig seizoen al kennis met het Europese topvoetbal in een oefenwedstrijd tegen Bayern München en komt als toekomstig speler van Barcelona mogelijk weer tegenover Arjen Robben te staan.

Barcelona is mogelijk wel opnieuw succesvol op de transfermarkt. De Catalaanse grootmacht ziet in São Paulo-verdediger Douglas de opvolger van Dani Alves, die vanwege zijn nog slechts één jaar doorlopende contract mag vertrekken. São Paulo-voorzitter Carlos Miguel Aidar heeft de gesprekken met Barça inmiddels bevestigd en stelt mee te willen werken. De 24-jarige Douglas is een veel goedkoper alternatief dan Juan Cuadrado. Fiorentina wil minstens veertig miljoen euro voor hem hebben en voert de vraagprijs alsmaar op omdat ook Manchester United concrete interesse heeft.

Investeringsmaatschappijen krijgen in het Europese topvoetbal steeds meer voet aan de grond. Dat de wens van organisaties als de Doyen Sports Group niet altijd overeenkomt met die van clubs blijkt wel uit het conflict dat gaande is rond Marcos Rojo. De Argentijnse verdediger staat in de belangstelling van het Manchester United van Louis van Gaal, maar vooralsnog is er in de onderhandelingen geen enkele vooruitgang geboekt.

Het verhaal gaat dat Doyen, dat 75 procent van Rojo's transferrechten bezit, de 24-jarige international tegen de zin van Sporting heeft aangeboden bij verschillende clubs, terwijl zijn huidige werkgever juist heeft benadrukt zijn linksback niet kwijt te willen. Doyen gaat volgens Sporting zelfs zó ver dat een medewerker van Doyen zich onder meer voordeed als vertegenwoordiger van een geïnteresseerde buitenlandse club en dreigende sms'jes stuurde naar leden van het clubbestuur.

In antwoord op de beschuldigingen laat Doyen weten dat het Sporting weliswaar niet kan dwingen Rojo te verkopen, maar dat de maatschappij wel alle juridische stappen zal ondernemen die in haar macht liggen om op te komen voor het eigen belang.

Doyen heeft ook een flinke vinger in de pap bij Atlético Madrid, dat deze zomer al voor bijna negentig miljoen euro aan spelers verkocht en voor ruim honderd miljoen euro investeerde in nieuwe spelers. En de Rojiblancos worden ook sindsdien alsmaar in verband gebracht met verschillende aanvallers van Europees topformaat. Nu is het de beurt aan Marco Reus, die volgens het Spaanse radiostation Cadena COPE voor 27 miljoen euro van Borussia Dortmund zou overkomen.

Thibaut Courtois en Petr Cech gaan dit seizoen de strijd aan bij Chelsea. Wie komt als overwinnaar uit de strijd?
Thibaut Courtois en Petr Cech gaan dit seizoen de strijd aan bij Chelsea. Wie komt als overwinnaar uit de strijd?

Waar Dortmund zou hebben besloten Reus te verkopen, zodat niet ook hij in de handen valt van rivaal Bayern München, wil Liverpool Raheem Sterling koste wat kost behouden. Volgens The Daily Mirror zijn The Reds bereid het weeksalaris van de negentienjarige vleugelaanvaller te verviervoudigen naar 150 duizend euro. En dat alles om te voorkomen dat de Engelse international vanwege zijn stormachtige ontwikkeling niet langer houdbaar is als een club als Real Madrid zich meldt.

Volgens The Daily Mail zit Real Madrid ook op de voorste rij als het gaat om Petr Cech. Chelsea wil de 32-jarige doelman verkopen als hij de concurrentiestrijd met Thibaut Courtois verliest, maar mocht het zover komen dan hoeft de Tsjechische international niet lang op een nieuwe club te wachten. Want behalve Real zouden AS Monaco en Paris Saint-Germain hem maar al te graag terughalen naar Frankrijk, waar hij tussen 2002 en 2004 voor Stade Rennes speelde.

Klaas-Jan Huntelaar lijkt op zijn beurt níét te hoeven vertrekken bij Schalke 04. De 31-jarige goalgetter wordt gezien zijn in 2015 aflopende contract toch regelmatig in verband gebracht met een vertrek naar bijvoorbeeld de Premier League, maar zegt zich niet bezig te houden met een transfer. 'Mijn zaakwaarnemer bemoeit zich met dat soort zaken, ik concentreer me op het voetbal. Bovendien heb ik het hier naar mijn zin. Maar veel hangt af van wat Schalke wil. Ik wacht het wel af.'

Ook Bryan Ruiz heeft de clubs na zijn sterke WK-optreden met Costa Rica voor het uitzoeken. Waar eerder al Besiktas en Palermo hun oog hadden laten vallen op de ex-speler van FC Twente en PSV, is nu Werder Bremen in de markt voor de bij Fulham overbodige aanvaller. Volgens Duitse media doet de concurrentie van Besiktas, dat al zes miljoen euro bood, echter niet ter zake. Ruiz zou véél liever in de Bundesliga spelen. Werder moet dan wel een afkoopsom betalen die in de buurt komt van het Turkse bod, en juist dat kan nog wel eens een probleem worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.