Transferdagboek 04/08: Fellaini, Nani en Medel

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/08: Fellaini, Nani en Medel

Het trainingskamp van Manchester United in de Verenigde Staten nadert zijn einde. Volgens The Manchester Evening News is Louis van Gaal de afgelopen weken een stuk wijzer geworden over zijn selectie. Diverse spelers hebben zich in positieve wijze gemanifesteerd, maar voor een aantal lijkt een vertrek uit Old Trafford in het verschiet te liggen. Volgens de regionale krant moet Marouane Fellaini zich zorgen maken over zijn toekomst bij Manchester. Van Gaal heeft de lange Belg nog niet afgeschreven, maar wil de ex-speler van Everton bij een goed bod laten vertrekken.

Anderson mag sowieso vertrekken, evenals Nani. Shinji Kagawa mag ook uitkijken naar een nieuwe club. In de voorhoede staat er een vraagteken achter het aanblijven van Javier Hernández. Van Gaal wil Hernández graag houden, maar de Mexicaan is zijn reserverol zelf wel beu. Atlético Madrid, Internazionale en Valencia toonden al belangstelling.

Gary Medel (foto onder) lijkt op korte termijn over te stappen naar Internazionale. De Milanese club betaalt negen miljoen euro aan Cardiff City voor de Chileense international, die nog wel medisch gekeurd moet worden. Indien die keuring zonder problemen verloopt, tekent Medel een vierjarig contract.

Dat Barcelona-trainer Luis Enrique het niet ziet zitten in Dani Alves is inmiddels bekend. Barça probeert met man en macht een nieuwe club te vinden voor de Braziliaanse back, maar die zoektocht kan weleens een vruchteloze blijken. Na Paris Saint-Germain (dat Serge Aurier aantrok) heeft nu ook Internazionale laten weten af te zien van de ex-speler van Sevilla. 'Alves staat niet op ons verlanglijstje en er zijn geen gesprekken geweest', aldus directeur Piero Ausilio van de Nerazzurri.

Javier Manquillo lijkt de nieuwe linksback van Liverpool te worden. De twintigjarige verdediger komt over van Atlético Madrid, op voorwaarde dat hij de medische keuring goed doorstaat. Manquillo is relatief onbekend, want hij speelde vorig seizoen slechts drie keer in de competitie mee. Desondanks staat de Spanjaard te boek als grote belofte.

'Ik heb kort met Ron gesproken en hij is volledig gefocust op Aston Villa. Zodra er wat meer tijd is gaan we wat uitgebreider met elkaar in gesprek om over zijn toekomst te praten.' Villa-manager Paul Lambert rekent erop dat Ron Vlaar in Birmingham blijft. De verdediger kan een aanbieding verwachten om zijn in 2015 aflopende contract te verlengen.

De overgang van Pablo Daniel Osvaldo naar Internazionale lijkt nog slechts een kwestie van tijd. De omstreden Italiaan was het laatste halfjaar ook al actief in de Serie A: Juventus huurde hem van Southampton. Daar stelt de nieuwe manager Ronald Koeman echter geen prijs meer op Osvaldo. Internazionale lijkt hem op huurbasis over te nemen en heeft tevens een optie tot koop bedongen. Na de medische keuring op dinsdag wordt Osvaldo waarschijnlijk gepresenteerd, zo verwachten Italiaanse media.

Ooit was hij een van de grootste talenten ter wereld en werd hem een grote toekomst voorspeld. Inmiddels is de Braziliaan Robinho alweer dertig jaar en lijkt hij zijn carrière te gaan vervolgen in Dubai. Tuttosport weet namelijk dat Al Ahli zich bij AC Milan heeft gemeld voor de aanvaller, en dat die club hem een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro zou willen aanbieden.

VfL Wolfsburg heeft vooralsnog niet erg veel geluk op de transfermarkt. De club is op zoek naar een concurrent voor (of beter: een vervanger van) spits Bas Dost, maar greep eerder al naast Romelu Lukaku (die naar Everton ging) en Álvaro Morata (stapte over naar Juventus). Daarop verlegden de Duitsers hun aandacht naar AS Roma-spits Mattia Destro.

Sky Sport Italia weet te melden dat een bod van 25 miljoen weliswaar voldoende was voor de Italiaanse werkgever van Kevin Strootman, maar dat Destro het zelf niet ziet zitten om bij Wolfsburg aan de slag te gaan. De 23-jarige international blijft liever in Rome om daar het vertrouwen van trainer Rudi Garcia te winnen.

Mocht Juan Cuadrado de overstap maken van Fiorentina naar Barcelona, dan wil de Spaanse grootmacht hem omturnen tot offensief ingestelde back.
Mocht Juan Cuadrado de overstap maken van Fiorentina naar Barcelona, dan wil de Spaanse grootmacht hem omturnen tot offensief ingestelde back.

Dat Barcelona interesse heeft in Juan Cuadrado van Fiorentina mag geen geheim meer heten. Of de Colombiaan ook daadwerkelijk komt, hangt af van Dani Alves. Als de Braziliaanse rechtsback deze zomer nog vertrekt, dan gaat Barça een serieuze poging doen om hem te halen. Zij willen de middenvelder in dat geval omturnen tot een offensief ingestelde back. Overigens wil men in Catalonië ook sowieso nog een centrumverdediger halen: daarvoor geldt Thomas Vermaelen, die naar verluidt zijn contract bij Arsenal niet verlengde, nog altijd als belangrijke kandidaat.

Lassana Diarra heeft het wel gehad in Rusland. De Fransman tekende vorig jaar zomer voor Lokomotiv Moskou, maar volgens La Gazetta dello Sport wil hij naar Italië. De man die voorheen speelde voor onder meer Real Madrid, Chelsea en Arsenal zou een transferverzoek hebben ingediend, waar Napoli dan weer gebruik van zou willen maken. Wat nog een probleem kan gaan opleveren: Diarra heeft nog een driejarig contract bij de Moskovieten en strijkt zo'n vijf miljoen euro netto per seizoen op.

Cristian Atsu leek lange tijd op weg naar Everton, maar die deal gaat er volgens The Daily Mail (in ieder geval voorlopig) niet komen. Chelsea, de ploeg die de aanvaller vorig seizoen nog verhuurde aan Vitesse, wil namelijk garanties dat de Ghanees regelmatig speeltijd krijgt. En dat ziet manager Roberto Martínez niet zo zitten. Beide clubs zouden nog steeds in gesprek zijn met elkaar, maar dan moet dit akkefietje wel uit de weg worden geholpen.

Koeman is bij Southampton, naast de verkoop van Osvaldo, sowieso naarstig op zoek naar versterkingen. Daarbij zou de Nederlander volgens het Schotse Daily Record zijn uitgekomen bij Georgios Samaras. De spits zit sinds zijn vertrek bij Celtic zonder club, en dat is koren op de molen van Koeman.

De Griekse aanvaller, met een verleden bij SC Heerenveen, kon ook naar een Chinese club. Maar ondanks een weeksalaris van meer dan 125 duizend euro ziet Samaras het niet zitten om in Azië aan de slag te gaan. Ook Besiktas en Lokomotiv Moskou kregen nul op het rekest. De interesse van Southampton zou hem, net als interesse van Sevilla en Hamburger SV wél kunnen bekoren, denkt het Schotse medium.

Over HSV gesproken: grote geldschieter Klaus-Michael Kühne heeft zich ook voor de komende jaren aan de werkgever van Rafael van der Vaart verbonden. Sterker nog, hij heeft toegezegd om zo'n 17 miljoen euro in Die Rothosen te zullen pompen. Tot sappige transfergeruchten heeft het vooralsnog niet geleid, maar dat lijkt ons nog maar een kwestie van tijd.

Het feit dat Kühne de portemonnee trekt, hoeft voor Van der Vaart overigens niet per se goed te zijn. De suikeroom zei een tijdje geleden namelijk over de middenvelder: 'Ik denk dat het beter is als we uit elkaar gaan. Het lijkt me een goed idee dat HSV hem verzoekt om te vertrekken.'

Ángel di María: gaat hij nu wel of niet naar Paris Saint-Germain?
Ángel di María: gaat hij nu wel of niet naar Paris Saint-Germain?

Er wordt al weken, misschien wel maanden over gesproken: de mogelijke overgang van Ángel di María naar Paris Saint-Germain. Zlatan Ibrahimovic is duidelijk over de Argentijnse aanvaller van Real Madrid. 'Ik weet niet of we hem wel nodig hebben', aldus de spits in AS. 'We hebben met dit team de voorbije maanden ook aangetoond de nodige prijzen te kunnen pakken zonder hem.' Dat dat in ieder geval duidelijk is, moet de Zweed gedacht hebben.

Liverpool-manager Brendan Rodgers zal de volgende keer wellicht wat voorzichtiger zijn met het prijzen van spelers. Een paar dagen geleden liet hij zich nog erg lovend uit over AC Milan-spits Mario Balotelli. In Engelse media werd dat direct opgepikt als een signaal dat Rodgers de Italiaan wel eens naar Anfield Road zou willen halen.

Die geruchten heeft Rodgers maar direct de kop ingedrukt. 'Mij werd op een persconferentie gevraagd naar Mario Balotelli, waarna ik heb gezegd dat hij een groot talent en een goede speler is. De volgende dag leek het net alsof ik hem direct wilde contracteren', verzuchtte de Noord-Ier op een volgende persconferentie. 'Ik kan jullie met zekerheid vertellen dat Balotelli niet naar Liverpool komt.' Duidelijke taal.

Alessandro del Piero is inmiddels 39 jaar, maar de Italiaanse vedette denkt nog niet aan stoppen. Hij kwam met het Australische Sydney FC niet tot overeenstemming over een nieuw contract, maar dat wil niet zeggen dat zijn loopbaan erop zit. 'Voetbal is mijn passie. Ik snap dat ik niet door kan gaan tot ik negentig jaar ben, maar ik voel me goed en denk dat ik zeker nog een jaar kan voetballen.'

Del Piero is momenteel terug in Australië, waar hij de aanvoerder is van een All Star-team dat het opneemt tegen Juventus: de club waar de aanvaller bijna zijn hele loopbaan speelde. 'Er zijn twee grote opties', liet Del Piero een week voor die wedstrijd weten over wat zijn toekomstige werkgever gaat worden. 'Nu moet ik gaan kijken wat het beste voor me is, maar ik wil sowieso doorgaan.'

De Noor Marcus Pedersen staat nog onder contract bij Vitesse, maar zijn loopbaan in Arnhem heeft zijn langste tijd wel gehad. Bold weet namelijk te melden dat de spits voor een terugkeer naar Denemarken staat. Nadat Vitesse hem overnam van Strøjmsgodset IF verhuurden de Arnhemmers hem al een seizoen aan Odense BK. Volgens de Deense website zou Pedersen dit keer definitef de overstap maken: het Esbjerg van de Nederlandse spits Mick van Buren zou rond zijn met Pedersen.

Nacer Chadli (links) zou wel eens als ruilmiddel kunnen gaan dienen.
Nacer Chadli (links) zou wel eens als ruilmiddel kunnen gaan dienen.

Het aantal ex-Eredivisionisten bij Southampton zou binnenkort wel eens kunnen worden uitgebreid. Volgens het Britse The Sun wil Tottenham Hotspur-trainer Mauricio Pochettino aanvaller Nacer Chadli, die in Nederland onder meer speelde voor FC Twente, gebruiken in de transfer van Morgan Schneiderlin. De middenvelder zou van The Saints naar de Spurs verhuizen, de Belg Chadli zou als ruilmiddel dienen en bij Koeman en co gaan spelen.

Bij West Ham United zijn ze behoorlijk fanatiek op zoek naar een aanvaller. Manager Sam Allardyce zag spits Andy Carroll flink geblesseerd raken en wil er per se een nieuwe spits bij hebben. Samuel Eto'o en Wilfried Zaha werden al genoemd, maar The Daily Express weet dat Stoke City-spits Peter Crouch óók nadrukkelijk in beeld is. The Daily Mail meldt op zijn beurt weer dat Connor Wickham van Sunderland de vervanger van Carroll moeten worden. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tot slot een Nederlands relletje in België. Trainer Dennis van Wijk heeft het bij Westerlo namelijk helemaal gehad met landgenoot Sherjill MacDonald. De aanvaller zit ziek thuis, maar Van Wijk denkt dat MacDonald 'een spelletje' speelt om zo een transfer te forceren. 'Jammer dat we weer over hem moeten praten', baalt de Nederlandse trainer tegenover Sporza. 'Hij is duidelijk niet tevreden over de gang van zaken bij Westerlo. Maar dan zal hij nergens aarden, want alles is perfect geregeld bij ons. Clubmanager Herman Wijnants, MacDonald en zijn zaakwaarnemer moeten het nu maar oplossen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.