Transferdagboek 02/08: Behrami, Cardozo, Van Wolfswinkel

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/08: Behrami, Cardozo, Van Wolfswinkel

De transfercarrousel blijft ook zaterdagavond onverminderd doordenderen. In het geval van Valon Behrami is het nog slechts wachten op de officiële bevestiging. De Zwitserse middenvelder staat met een foto al prominent op de website van zijn nieuwe club Hamburger SV, dat daarbij echter keurig vermeldt dat het nog ontbreekt aan door Napoli ondertekende papieren. Het lijdt echter nauwelijks twijfel meer dat de 29-jarige controleur na twee jaar vertrekt uit Napels. Zelf uitte hij via Twitter al een dankwoord aan de fans van de Zuid-Italiaanse club.

Benfica dreigt opnieuw een speler kwijt te raken. Óscar Cardozo is zo goed als zeker de volgende die de Portugese topclub gaat verlaten. A Bola meldt dat Trabzonspor de Paraguayaanse aanvaller voor circa 5,6 miljoen euro gaat contracteren. Wel moeten de Turkse club en de 31-jarige spits nog een akkoord bereiken. De club van voormalig Algerije-bondscoach Vahid Halilhodzic is ook bezig de Algerijnse verdediger Carl Medjani te contracteren, terwijl Liverpool volgens Sky Sports een bod van de Turken op Kolo Touré heeft afgewezen.

Kyriakos Papadopoulos staat eveneens aan de vooravond van een transfer. De Griekse verdediger lijkt, na twee seizoenen waarin hij nauwelijks in actie kwam, zijn slepende knieblessure eindelijk achter zich te hebben gelaten. Dat blijkt voor Bayer Leverkusen het sein te zijn geweest om aan te kloppen bij Schalke 04. Manager Horst Heldt bevestigde zaterdagavond dat zijn club op het punt staat Papadopoulos voor een jaar te verhuren aan Die Werkself, dat hem eerder deze zomer juist transfervrij naar Gelsenkirchen zag vertrekken.

Juventus-voorzitter Giuseppe Marotta heeft bij de presentatie van de nieuwe aanwinst Romûlo nog maar eens benadrukt dat vooralsnog niets er op wijst dat Arturo Vidal op het punt staat te vertrekken naar Manchester United. 'We hebben eerder al gezegd dat Vidal niet te koop is, maar de wens van de speler zelf is in dat opzicht wel leidend. Vidal heeft ons echter nooit laten weten dat hij wil vertrekken en Juventus zou hem alleen verkopen als hij zelf weg wil.'

Een jaar geleden stond Ricky van Wolfswinkel nog te pronken met een Norwich City-sjaal, nu lijkt hij op huurbasis te vertrekken naar Saint-Étienne.
Een jaar geleden stond Ricky van Wolfswinkel nog te pronken met een Norwich City-sjaal, nu lijkt hij op huurbasis te vertrekken naar Saint-Étienne.

De kans dat Ricky van Wolfswinkel na één seizoen bij Norwich City op huurbasis een nieuw avontuur aangaat is wél aanwezig. Manager Neil Adams heeft tegenover BBC Radio bevestigd dat de 25-jarige spits toestemming heeft gekregen om te praten met Saint-Étienne. Dat wil volgens Adams echter niet zeggen dat het al zeker is dat Van Wolfswinkel het Engelse Championship voor de Franse Ligue 1 verruilt. 'Er zitten veel haken en ogen aan dit soort deals. Als het niet doorgaat is hij nog steeds welkom.'

Nog meer Engels-Nederlands getint transfernieuws. Volgens The Sun wil Ronald Koeman maar al te graag Javier Hernández naar Southampton halen. De Mexicaanse goaltjesdief zou de aanval van The Saints verder moeten versterken, nadat ook Graziano Pellè al voor tien miljoen euro overkwam van Feyenoord. Hoewel Koeman vele miljoenen tot zijn beschikking heeft, lijkt het binnenhalen van Chicharito een lastig karwei. Onder meer Atlético Madrid zou ook interesse hebben.

Door naar Brussel. Daar heeft Anderlecht een uiterst lucratief bod op Matías Suárez in de wind geslagen. De Argentijnse aanvaller, die twee jaar terug al op het punt stond voor vijftien miljoen euro naar CSKA Moskou te verkassen maar niet door de medische keuring kwam, kon voor tien miljoen euro naar Al Nasr uit Saoedi-Arabië. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck had echter geen trek in de deal. 'Natuurlijk brengt zo'n bod je aan het twijfelen, maar ik kon de ploeg niet nog verder verzwakken. Dan hadden onze fans mij zeker gevild', zei hij tegen Het Laatste Nieuws.

In Duitsland bracht Kevin Kuranyi de geruchtenmolen aan het rollen door in gesprek met Kicker op te biechten komende winter een terugkeer naar Duitsland te ambiëren. De contract van de 32-jarige Duitse spits met Dinamo Moskou loopt eind volgend seizoen af. Na ruim vier jaar in Rusland en negen jaar na zijn vertrek bij jeugdliefde VfB Stuttgart ziet die club echter niets in een terugkeer van de verloren zoon. 'Iedereen weet dat ik met Kevin een goede verstandhouding heb, maar het is niet aan de orde', vertelde technisch directeur Fredi Bobic tegen Kicker.

Leroy Fer is mede dankzij zijn WK-goal tegen Chili gewild op de transfermarkt.
Leroy Fer is mede dankzij zijn WK-goal tegen Chili gewild op de transfermarkt.

Norwich City vreest dat het lastig wordt om Leroy Fer na de degradatie voor de club te behouden. 'Hij heeft een doelpunt gemaakt op het WK, dus hij gaat gewild worden door grotere en rijkere clubs. Ik hoop dat hij hier blijft, maar ik moet realistisch zijn', vertelt manager Neil Adams aan Sky Sports. Queens Park Rangers-trainer Harry Redknapp wil Fer graag hebben. 'Maar we weten niet of dit het juiste moment is', zegt de Engelsman.

Ronald Koeman zag deze zomer al veel spelers vertrekken bij zijn Southampton, maar nu lijken versterkingen aanstaande. Sky Sport Italia verwacht dat bij een omvangrijke ruildeal met Internazionale naast Saphir Taïder, Eqequiel Scholotto en Pablo Osvaldo ook Hugo Campagnaro betrokken wordt. Daarmee kan Koeman zich verzekeren van een extra defensieve kracht.

Nog meer transfernieuws rond Inter. De Italiaanse topclub is volgens Sport Mediaset namelijk rond met Cardiff City over de transfer van Gary Medel. De Chileen brengt 7,5 miljoen euro op voor Cardiff, waar nog een miljoen bij kan komen via bonussen. Het is nog onduidelijk voor welke positie Medel gehaald wordt. In clubverband speelde hij vaak op het middenveld, terwijl hij bij Chili een centrale verdediger is.

Door de onrust in Oekraïne sloegen al eerder zes spelers van Shakhtar Donetsk op de vlucht en nu wil ook Miguel Veloso vertrekken. De middenvelder van Dinamo Kiev vertelt dat aan Tuttomercatoweb. 'Ik heb al laten weten dat ik wil vertrekken, maar de bal ligt niet alleen bij mij. Het hangt ook af van het gezonde verstand van de voorzitter.' Daarna solliciteerde Veloso openlijk bij een Italiaanse club. 'Ik houd enorm van Fiorentina, omdat het een geweldig elftal is met echte kampioenen.'

Barcelona wordt al langer gelinkt aan Daniel Agger, maar nu heeft de Catalaanse club concurrentie gekregen volgens de Daily Mail. Het Deense Brøndby schijnt de verdediger van Liverpool terug te willen halen naar zijn vaderland. Dat wordt dus nog een lastige keuze voor Agger.

Na zes maanden uitgeschakeld te zijn geweest met een knieblessure lijkt Falcao eindelijk zijn rentree te gaan maken voor AS Monaco. Als we L’Equipe mogen geloven, dan gaat de club echter niet lang meer genieten van de Colombiaanse spits. De overgang naar Real Madrid zou namelijk nagenoeg rond zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Is Real Madrid de volgende club van Falcao?
Is Real Madrid de volgende club van Falcao?

Door de komst van Keylor Navas is de toekomst van Diego López, die de afgelopen jaren eerste keeper was, plots onzeker bij Real Madrid. Het rijke AS Monaco wordt aan zijn naam gekoppeld, maar ook een oude bekende dingt naar zijn gunsten: José Mourinho. De Portugese manager van Chelsea werkte eerder met López bij Real en wil hem nu naar Londen halen, weet Marca.

Deze deal is echter volledig afhankelijk van een andere transfer: die van Petr Cech naar Paris Saint-Germain. Naast Cech kan Mourinho namelijk ook nog beschikken over Thibaut Courtois. Als beide keepers blijven, dan is er bij Chelsea geen behoefte aan López.

Nog meer transfergeruchten vanuit Chelsea. Door de komst van Didier Drogba en Diego Costa kan Fernando Torres aankomend seizoen namelijk waarschijnlijk niet rekenen op veel speelminuten en dus hangt een transfer in de lucht. Volgens Sky Italia wil VfL Wolfsburg de Spaanse spits uit zijn lijden verlossen. In Londen kwam Torres namelijk nooit echt uit de verf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.