Transferdagboek 31/07: Hernández, Cerci, Torres en Rémy

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/07: Hernández, Cerci, Torres en Rémy

Ronald Koeman zag sinds zijn komst al een heel bataljon aan spelers vertrekken, maar beetje bij beetje is hij zijn selectie ook van nieuw bloed aan het voorzien. Ryan Bertrand kwam al op huurbasis over van Chelsea, nadat eerder Graziano Pellè en Dusdan Tadic uit de Eredivisie werden weggeplukt. Daar moet volgens Engelse media ook Javier Chicharito Hernández bij komen. De Mexicaan moet overkomen van het Manchester United van Louis van Gaal, waar hij nooit écht wist door te breken.

De kleine aanvaller zou echter ook in de belangstelling staan van Atlético Madrid, dat als landskampioen van Spanje komend seizoen natuurlijk wel een behoorlijke reputatie hoog te houden heeft. Het versterkte zich derhalve ook al met aanvallers Mario Mandzukic en Antoine Griezmann, maar daar moet volgens trainer Diego Simeone nóg een offensieve kracht bij komen, mocht Hernández niet haalbaar blijken: Alessio Cerci.

Alessio Cerci: op weg naar Atlétco Madrid?
Alessio Cerci: op weg naar Atlétco Madrid?

De 27-jarige Italiaan, die met zijn land actief was op het WK, staat nu nog onder contract bij Torino. Maar als het aan Simeone ligt, maakt hij snel de overstap naar Madrid. Italiaanse bronnen maken melding van een transfersom die zo’n zeventien miljoen euro zou moeten gaan bedragen. Dat is vier miljoen meer dan het eerste bod dat Atlético had uitgebracht op de man die - met Mandzukic en Griezmann – de vertrokken Diego Costa, Adrian en David Villa moet doen vergeten.

Iemand die dat hoogstwaarschijnlijk níet komt doen, is Fernando Torres. De Spanjaard is een kind van de club, en is al lange tijd alles behalve onomstreden bij zijn huidige club Chelsea. Één en één is twee, zo redeneren Atlético-fans al een tijdje.

Maar zij lijken een komst van hun favoriet uit het hoofd te kunnen zetten. Tegenover Sky Sports verklaarde Chelsea-manager José Mourinho namelijk dat Torres nergens heen mag. ‘Voor een club is het belangrijk om drie goede spitsen te hebben. We hebben er nu drie, dus Fernando mag niet weg.’ Dat is duidelijk.

Dan Loïc Rémy. Hartproblemen zaten een overgang van de Fransman van Queens Park Rangers naar Liverpool in de weg, maar daar schijnt Newcastle United geen problemen mee te hebben. De ploeg die hem vorig seizoen ook al huurde van QPR wil hem dolgraag toevoegen aan de selectie. ‘Als Loïc en QPR zaken met ons willen doen, zijn we er snel uit’, vertelde Newcastle-manager Alan Pardew tegen de BBC.

Sergio Romero keepte geweldig op het WK, maar het is nog maar de vraag of de Argentijn volgend seizoen ergens eerste keus is. Bij Sampdoria, zijn broodheer, zit men niet echt op de ex-sluitpost van AZ te wachten. Een terugkeer naar AS Monaco, de club die hem vorig seizoen huurde, is een alternatief, maar ook daar belandt Romero waarschijnlijk weer op de bank. 'Maar toch wil ik er graag naartoe', stelt hij. 'Want dan hoeft mijn dochtertje geen afscheid te nemen van haar klasgenootjes. We zijn al de hele tijd met die club in gesprek. Ik hoop dat het rond komt.'

Zou het dan toch nog goedkomen tussen Morgan Schneiderlin en Southampton? De middenvelder zet alles op alles om een transfer naar Tottenham Hotspur te forceren, maar liet zijn gezicht donderdag wel gewoon op de training van The Saints zien. Wellicht heeft de Fransman zich neergelegd bij een langer verblijf bij de club van Ronald Koeman.

Edinson Cavani ontkent dat hij uit is op een vertrek bij Paris Saint-Germain. De Uruguayaan werd in verband gebracht met een transfer omdat hij ongelukkig zou zijn over zijn rol als rechtsbuiten. 'Ik voel me geweldig bij PSG', pareert hij. 'Ik blijf gewoon hier. Ik heb het naar mijn zin en heb een contract.' Cavani hoopt dat zijn werkgever er binnenkort in slaagt Angel Di María over te nemen van Real Madrid. 'Hij is een kwaliteitsspeler en is dus van harte welkom.'

In de zoektocht naar een nieuwe spits is VfL Wolfsburg uitgekomen bij Mattia Destro (foto boven) van AS Roma. De Duitse subtopper hoopte op Romelu Lukaku, maar de Belg verbond zich woensdag voor vijf jaar aan Everton. Destro (23) geldt als belangrijk alternatief. Ook voor hem zal er een flinke zak geld op tafel moeten komen, want hij geldt bij Roma als eerste spits. Zijn contract in Italië loopt bovendien nog tot 2017.

Een maand voor de transferdeadline komt de carrousel meer en meer op stoom. Donderdag domineren niet alleen internationale topspelers de headlines in buitenlandse kranten, ook Ron Vlaar is onderwerp van gesprek. Want terwijl Stefan de Vrij al is neergestreken bij Lazio, moet volgens La Gazzetta dello Sport ook Ron Vlaar naar het Stadio Olimpico komen. De partner in crime van De Vrij bij Oranje zou bovenaan het lijstje met kandidaten staan van de Italiaanse club.

Hoewel Rafael van der Vaart er door een kuitblessure niet bij was op het WK wordt ook hij weer in verband gebracht met een transfer. Queens Park Rangers zou de 31-jarige spelmaker willen losweken bij Hamburger SV, waar hij met circa drieënhalf miljoen euro grootverdiener is. Van der Vaart ging bij Bild in op de geruchten. 'Het zou best kunnen dat de club mij wil verkopen, maar ik heb altijd gezegd dat ik wil blijven. Maar in het voetbal weet je nooit wat er gebeurt.'

Van Hamburg is de link naar Napels makkelijk gemaakt. Bild meldt namelijk ook dat Valon Behrami voor vierenhalf miljoen euro op weg zou zijn ploeggenoot te worden van Van der Vaart. De 29-jarige Zwitserse international stond eerder al in de belangstelling van Internazionale en is bij Napoli overbodig, zeker omdat trainer Rafael Benítez zijn zinnen heeft gezet op de komst van Marouane Fellaini, die op zijn beurt weinig toekomstperspectief heeft bij Manchester United.

Worden Marouane Fellaini en Dries Mertens ploeggenoten in Napels of bewandelen ze de omgekeerde weg?
Worden Marouane Fellaini en Dries Mertens ploeggenoten in Napels of bewandelen ze de omgekeerde weg?

Om Fellaini van zijn bijrol onder Louis van Gaal te verlossen, zou Napoli nu Dries Mertens in de strijd gooien. Engelse en Italiaanse media melden dat de Italiaanse Serie A-club met de Belgische vleugelspits de prijs willen drukken, omdat United nog altijd twintig miljoen euro verlangt voor Fellaini, die naar verluidt veelvuldig contact heeft met zijn landgenoot over de stad en de club waar hij komend seizoen mogelijk actief is.

United kan de miljoenen voor Fellaini goed gebruiken, omdat Van Gaal in Arturo Vidal nog altijd de ideale man ziet om naast Ander Herrera op het middenveld te spelen. Juventus leek lange tijd in staat de Chileense sterkhouder binnenboord te houden, maar volgens The Daily Star zou Vidal nu binnen 24 uur een transferverzoek gaan indienen. Het Chileense El Mercurio  spreekt zelfs al van een mondeling akkoord van Vidal met de Engelse grootmacht.

Giuseppe Marotta, voorzitter van De Oude Dame, heeft daarop nog maar eens benadrukt dat Vidal helemaal niet bezig is met een transfer. 'Wij zijn blij met hem en hij met ons. Hij draagt het shirt van een van de meest prestigieuze clubs ter wereld, ik denk niet dat er nog problemen gaan komen', vertelde Marotta tegen Sky Italia. Tegelijkertijd meldde de Juve-preses ook dat hij nog altijd verwacht Hellas Verona-middenvelder Romûlo spoedig te kunnen verwelkomen.

Blijft Arturo Vidal in Turijn of verhuist hij toch naar Manchester?
Blijft Arturo Vidal in Turijn of verhuist hij toch naar Manchester?

Dat niet alles van een leien dakje verloopt in voetballand blijkt ook wel uit de berichtgeving van AS. Volgens de Spaanse krant heeft Barcelona opnieuw nul op rekest gekregen bij een poging om Marquinhos over te nemen van Paris Saint-Germain. De twintigjarige Braziliaanse verdediger staat al tijden op de verlanglijst in Camp Nou, maar is in de Franse hoofdstad dusdanig belangrijk dat zelfs 43 miljoen euro niet voldoende was om hem in te lijven.

Volgens de Spaanse krant zijn daarom ook de bij respectievelijk Arsenal en Liverpool overbodige Thomas Vermaelen en Daniel Agger nog altijd in beeld om de Catalaanse defensie te versterken, terwijl Barça volgens Bild ook de situatie van Marco Reus bij Borussia Dortmund nauwlettend volgt. Reus weigerde onlangs zijn contract te verlengen en mag volgende zomer volgens een clausule in zijn huidige verbintenis voor 35 miljoen euro vertrekken. Liverpool, Arsenal, en Bayern München zouden inmiddels al interesse hebben getoond.

Dan nog even terug naar de Nederlandse inbreng op de transfermarkt, want Ronald Koeman lijkt definitief te zijn verlost van Dani Osvaldo. De Italiaans-Argentijnse aanvaller maakte zich vorig jaar onmogelijk bij Southampton en werd daarom al verhuurd aan Juventus. Nu zou er een akkoord zijn met Internazionale over een nieuwe verhuurperiode. Dat Osvaldo wél mag vertrekken, zal Morgan Schneiderlin – die moet blijven ondanks zijn transferverzoek en in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur – met enige jaloezie gadeslaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.