Transferdagboek 27/07: Di María, Rémy en Ruiz

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 27/07: Di María, Rémy en Ruiz

Het vertrek van Angel Di María van Real Madrid naar Paris Saint-Germain is volgens Spaanse media onafwendbaar, maar trainer Carlo Ancelotti van De Koninklijke doet alsof zijn neus bloedt. 'Ik ga er vanuit dat hij zich 5 augustus weer op de training meldt', aldus de coach over zijn Argentijnse middenvelder. Di María zou daar zelf héél anders over denken. Volgens AS verwacht de verliezend WK-finalist niet meer terug te keren op Valdebebas, het trainingscomplex van Real.

Italiaanse media melden dat José Callejón van de training is gestuurd door coach Rafa Benítez vanwege een slechte houding. De Spaanse aanvaller liep zichtbaar geïrriteerd van het veld, waarmee de geruchten over een transfer gevoed werden. Atlético Madrid zou interesse hebben om Callejón over te nemen. Kort erna was het weer hommeles op de training. Valon Behrami (op bovenstaande foto met Paul Pogba) stormde tijdens de oefensessie ineens woedend van het veld. Ook voor hem lonkt een transfer, want het is geen geheim dat Napoli en Hamburger SV onderhandelingen over hem voeren.

Door zijn prima optredens op het WK lonkt een transfer voor Bryan Ruiz, wiens werkgever Fulham afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. Besiktas ziet wel wat in de 28-jarige ex-speler van PSV en FC Twente, maar moet minimaal zes miljoen euro ophoesten als het een transfer wil voltooien.

De transfer van Loïc Rémy van Queens Park Rangers naar Liverpool valt in het water. Beide clubs waren het eens over de deal en ook de speler stemde al in met de overgang naar Anfield, maar de medische keuring gooide roet in het eten. Volgens media uit Engeland en Frankrijk kwamen er bij Rémy hartproblemen aan het licht, waarna Liverpool de stekker uit de deal trok.

Liverpool gaf nog geen officiële bevestiging van het nieuws, maar deze wordt op korte termijn verwacht. Het kan zijn dat de ontwikkelingen rond Rémy (foto boven) vergaande gevolgen hebben voor de verdere transferactiviteit van Liverpool. Zo is de club van plan de Belg Divock Origi over te nemen van Lille en hem eerst nog een jaar bij de Franse club te stallen. Mogelijk dat deze situatie Origi nu alsnog direct naar Anfield brengt.

Met de komst van Álvaro Morata leek Juventus voorzien in zijn aanvallende behoefte, maar De Oude Dame is van plan weer een spits aan te trekken omdat Morata direct na zijn overgang van Real Madrid een knieblessure opliep. Juve heeft zijn zinnen gezet op Marco Borriello, de 32-jarige reservespits van AS Roma. Gedurende het seizoen 2011/12 stond Borriello al onder contract in Turijn, dat hem toen ook al van Roma huurde.

Nog meer ontwikkelingen in Turijn… Wonderkind Paul Pogba leek onhoudbaar voor Juve, maar staat volgens Tuttosport en Corriere dello Sport op het punt een nieuwe verbintenis te tekenen in het Noord-Westen van Italië. Dat zou geweldig nieuws zijn voor fans van de Bianconeri, die lange tijd vreesden de Fransman kwijt te raken aan Paris Saint-Germain.

Atlético Madrid staat op het punt Cristian Ansaldi (foto boven) over te nemen van Zenit Sint-Petersburg. De 27-jarige Argentijn, die uit de voeten kan als rechts- en linksachter, wordt maandag medisch gekeurd door de Rojiblancos. Atlético verwacht de komst van Antoine Griezmann (Real Sociedad) maandag of dinsdag ook wereldkundig te kunnen maken.

Volgens Italiaanse media verwelkomt Napoli maandag een wereldkampioen. Christoph Kramer staat op het punt naar Napels te verkassen, tegen een transferbedrag van dertien miljoen euro. De 23-jarige middenvelder gaat een vijfjarig contract tekenen in het Stadio San Paolo. Kramer komt over van Bayer Leverkusen, dat hem eigenlijk net als vorig seizoen zou uitlenen aan Borussia Mönchengladbach.

West Ham United kan mogelijk pas in 2015 weer beschikken over Andy Carroll, die met een zware knieblessure kampt, en dus is de Londense club op zoek naar een nieuwe spits. Die lijkt te zijn gevonden in Samuel Eto'o, die transfervrij is na zijn vertrek bij Chelsea. De 33-jarige aanvaller uit Kameroen werd eerder in verband gebracht met AS Roma en Sampdoria, maar zou graag in de Premier League blijven.

Micah Richards is een gewilde speler. De 26-jarige verdediger van Manchester City kan zijn loopbaan vervolgen bij Tottenham Hotspur, waar manager Mauricio Pochettino een groot bewonderaar van Richards is. Maar ook Everton, Liverpool en Southampton zien de komst van de rechtsback wil zitten. In Manchester komt de dertienvoudig international van Engeland nauwelijks aan spelen toe, maar City zou hem toch graag willen behouden omdat hij een van de weinige zelfopgeleide spelers is.

Een speler die Engeland mogelijk verlaat is Leroy Fer, aangezien Sevilla zich voor de 24-jarige middenvelder gemeld zou hebben. De voormalige Feyenoorder degradeerde afgelopen seizoen met Norwich City uit de Premier League en in een eerder stadium bood Queens Park Rangers hem de kans om op het hoogste niveau actief te blijven. Maar die Londense club heeft er een geduchte concurrent bijgekregen, meldt Diario de Sevilla.

Manuel Neuer is een van de beste keepers ter wereld, maar zijn club Bayern München wil graag een geduchte concurrent voor hem aantrekken. Keylor Navas (Levante) was lang favoriet, maar lijkt op weg naar Real Madrid. Victor Valdés, die transfervrij is vertrokken bij Barcelona, werd ook al genoemd. Maar nu wordt de ploeg van trainer Pep Guardiola in verband gebracht met Pepe Reina (foto boven), die bij Liverpool niet meer kan rekenen op een basisplaats. Afgelopen seizoen werd de 31-jarige doelman verhuurd aan Napoli, dat ook nog in de race is.

Dan tot slot enkele transfers die er waarschijnlijk niet gaan komen. Radamel Falcao werd in verband gebracht met een overgang naar Real Madrid, dat de 28-jarige spits eerst een seizoen zou huren van AS Monaco om hem in de zomer van 2015 definitief vast te leggen. Maar trainer Carlo Ancelotti ontkent de komst van de Colombiaan. 'We zoeken niet naar een nieuwe spits, want hebben geen nieuwe spits nodig. We hebben met Karim Benzema al een hele betrouwbare spits.'

Ook meldde Van Gaal onlangs dat hij voor United nog altijd gecharmeerd is van Kevin Strootman, maar na het oefenduel tussen Manchester United en AS Roma van zaterdagavond (3-2) liet Rudi García, de trainer van de Italianen, nog maar eens weten dat een transfer van de 24-jarige middenvelder onbespreekbaar is. 'Een transfer naar Manchester United? Voor honderd miljoen euro of meer zullen we zijn vertrek overwegen...'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.