Transferdagboek 22/07: Davies, Valbuena en Forster

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 22/07: Davies, Valbuena en Forster

Een officiële mededeling blijft nog uit, maar het lijkt een uitgemaakte zaak dat Ben Davies komend seizoen voor Tottenham Hotspur speelt. Eerder werd al bekend dat de verdediger van Swansea City de Londenaren achterna was gereisd naar de Verenigde Staten om daar medisch gekeurd te worden. Maar dinsdag doken er zelfs foto's op van de training van Spurs, waaraan ook Davies deelnam. Het lijkt dus een kwestie van tijd tot de bevestiging van de overgang volgt.

Het ziet ernaar uit dat Frans international Mathieu Valbuena ploeggenoot wordt van Alexander Büttner. De kleine aanvallende middenvelder zou volgens diverse media een miljoenencontract kunnen tekenen bij Dinamo Moskou, net zoals ex-Manchester United-verdediger Büttner dat onlangs deed. De 28-jarige Valbuena bereikte op het WK nog de kwartfinale met Frankrijk.

Mathieu Valbuena (hier namens Frankrijk op het WK in actie tegen Duitsland) lijkt op weg naar Dinamo Moskou.
Mathieu Valbuena (hier namens Frankrijk op het WK in actie tegen Duitsland) lijkt op weg naar Dinamo Moskou.

Meestal staat deze rubriek vol met spelers die van club veranderen, maar dit keer hebben we ook ruimte voor een speler die helemaal nergens naartoe gaat. Hakan Calhanoglu tekende onlangs pas een vijfjarig contract bij Bayer Leverkusen, maar vrijwel direct na zijn overgang van Hamburger SV doken er geruchten op dat hij wel eens snel naar de Premier League zou kunnen verkassen. Daar is volgens Leverkusen-directeur Michael Schade geen sprake van. 'In alle gesprekken die we met hem hebben gehad, heeft hij gezegd hoe graag hij wel niet bij ons wil voetballen. Ik weet zeker dat hij hier vijf jaar speelt', verzekert hij. We wachten af...

Ronald Koeman is op zoek naar een nieuwe doelman voor Southampton en is tijdens zijn zoektocht uitgekomen bij Celtic-keeper Fraser Forster. Het eerste bod van Koeman heeft echter weinig tot geen indruk gemaakt in Glasgow en is dan ook meteen afgewezen. Southampton verdiende met de transfers van Rickie Lambert, Luke Shaw en Adam Lallana bakken met geld, waardoor Celtic een hoger bedrag wil zien dan dat Koeman in gedachten heeft.

De kans dat Radamel Falcao deze zomer vertrekt bij AS Monaco lijkt uiterst klein. Waar James Rodríguez, club – en landgenoot van Falcao, op het punt staat zijn transfer naar Real Madrid af te ronden, zegt de 28-jarige goalgetter de Monegaskische club trouw te blijven. 'Ik geloof in het project van Monaco', zei Falcao tijdens een persconferentie. 'Ik wil Champions League spelen en we gaan onze ploeg nog versterken om dat te doen.' Daarbij komen de tachtig miljoen euro voor Rodríguez ongetwijfeld van pas.

Xavi leek bij Barcelona eveneens op weg naar de uitgang, maar volgens Sport blijft de 34-jarige aanvoerder vooralsnog in Camp Nou. De Spaanse spelmaker zou volgens de Catalaanse krant al tijden spelen met de gedachte te vertrekken, maar gesprekken met trainer Luis Enrique en voorzitter Josep Maria Bartomeu zouden in het hoofd van Xavi een ommekeer teweeg hebben gebracht. De plannen van Luis Enrique zouden hem dusdanig aanspreken dat een vertrek naar New York City FC mogelijk pas tijdens de volgende zomerstop werkelijkheid wordt.

Ook in België is de transfercarrousel langzaam op stoom aan het raken, waarbij Anderlecht zoals altijd een centrale rol speelt. Zelf zijn de Brusselaars al maanden verwikkeld in de strijd om SC Lokeren-middenvelder Hans Vanaken, wiens vraagprijs van acht miljoen euro echter te hoog gegrepen is. Zelf dreigt Paars-Wit met David Henen een groot talent kwijt te raken. De achttienjarige aanvaller is in België al betiteld als De nieuwe Ronaldo en zou op weg zijn naar Everton, dat daarmee naar verluidt Arsenal, Borussia Dortmund en Manchester United aftroeft.

David Henen, die in België bekend staat als 'De Nieuwe Ronaldo', vertrekt mogelijk naar Engeland voordat hij ook maar één duel voor Anderlecht heeft gespeeld.
David Henen, die in België bekend staat als 'De Nieuwe Ronaldo', vertrekt mogelijk naar Engeland voordat hij ook maar één duel voor Anderlecht heeft gespeeld.

Dat Arsenal-manager Arsène Wenger onlangs aangaf dat hij niet op zoek is naar een nieuwe spits houdt Express  niet tegen vooruit te lopen op de komst van Jackson Martínez. De 27-jarige spits van Porto zou niet zijn komen opdagen bij zijn Portugese werkgever op de training zodat hij kan werken aan een transfer.

Arsenal zou zo'n veertig miljoen euro moeten betalen voor de Colombiaan, die onlangs zijn voorliefde voor The Gunners  niet onder stoelen of banken stak. 'Ik juichte vroeger toen ik klein was voor Arsenal. Als ik de kans krijg een stap hogerop te maken, dan laat ik die niet liggen.'

Mario Balotelli is volgens Italiaanse media nog altijd een voorname kandidaat om naar Arsenal te verhuizen, ook al heeft Wenger dus laten weten niet op zoek te zijn naar een extra spits. Dat lijkt een verstandige keuze, gezien de financiële eisen van Mario Balotelli. Naar verluidt zou het 23-jarige enfant terrible jaarlijks een nettobedrag van 6,3 miljoen euro willen opstrijken, ruim twee miljoen meer dan wat hij nu krijgt bij AC Milan, waar hij grootverdiener is.

Ook Liverpool zou volgens The Daily Mail  in de markt zijn voor een spits van allure. De ingrediënten: Karim Benzema van Real Madrid en vijftig miljoen euro. De Fransman is al maandenlang met de club in conclaaf over een contractverlenging. Hoewel er onlangs al witte rook leek, is de definitieve krabbel nog steeds niet gezet. En met de nodige Suarez-miljoenen op de bank zou Liverpool-manager Brendan Rodgers daar nu gebruik van willen maken.

Een uittocht bij Southampton: Dejan Lovren, Jay Rodriguez en Morgen Schneiderlin volgen mogelijk Luke Shaw, Adam Lallana en Rickie Lambert.
Een uittocht bij Southampton: Dejan Lovren, Jay Rodriguez en Morgen Schneiderlin volgen mogelijk Luke Shaw, Adam Lallana en Rickie Lambert.

Dan naar Ronald Koeman, die er bij Southampton een hele kluif aan heeft om de vorig seizoen zo succesvolle selectie bijeen te houden. Dinsdag ging hij desgevraagd nog maar eens in op de belangstelling voor verdediger Dejan Lovren. 'Er is geen bod meer voor hem binnengekomen. Dat is hoe het er nu voor staat. Als er niks verandert, blijft hij voor Southampton spelen', aldus Koeman in gesprek met Sky Sports. 'We weten dat er veel belangstelling is voor onze spelers. Dat is niet meer dan normaal. We moeten afwachten.'

The Londen Evening Standard  weet dat Koeman mogelijk zelfs twee steunpilaren tegelijk gaat kwijtraken. Mauricio Pochettino, de voorganger van Koeman, werkte al succesvol met middenvelders Jay Rodriguez en Morgan Schneiderlin en zou ze daarom graag naar Tottenham Hotspur willen halen voor een hereniging. Laatstgenoemde neemt niet bepaald de moeite de geruchten te ontkennen. 'Pochettino is voor iedere club een goede manager. Gezien de aanwezige kwaliteiten bij Spurs, gaat hij er alles uithalen wat er daar in zit.'

Tussendoor even een mogelijk opmerkelijke nieuwe klus voor Neil Lennon, de Noord-Ier die na vorig seizoen zijn succesvolle periode bij Celtic afsloot. Volgens The Scotsman  is hij namelijk in beeld om Myung-Bo Hong op te volgen als bondscoach van Zuid-Korea. Een rossige Noord-Ier voor de spelersgroep van Zuid-Korea, het is in ieder geval een vermakelijk vooruitzicht.

Tot slot nog even een reeks transfers in de serie: ze gingen toch niet. Om te beginnen met Atlético Madrid-middenvelder Tiago: die zou zich volgens El Confidencial  zwaar verraden voelen door Chelsea-manager José Mourinho. De Portugees zou zelfs een flinke rol gespeeld hebben in de komst van Diego Costa en Filipe Luís naar Londen. Althans, dat alles in de veronderstelling dat zijn eigen overgang al in kannen en kruiken was. Dat bleek niet het geval, waarop hij volgens de krant zwaar teleurgesteld en gedesillusioneerd zijn verbintenis bij Atlético maar verlengde.

Lachen is er even niet meer bij voor Tiago.
Lachen is er even niet meer bij voor Tiago.

Hij zal wat minder teleurgesteld zijn, maar Mats Hummels mag niet weg bij Borussia Dortmund. De Spaanse kranten meldden maandag in koor dat de Duitse wereldkampioen voor twintig miljoen euro de overstap zou gaan maken naar het Manchester United van Louis van Gaal. 'Maar jullie weten toch dat dat soort berichten rotzooi is', vertelde Dortmund-coach Jürgen Klopp tijdens een sponsorbijeenkomst. 'Hummels blijft gewoon bij Dortmund.' Het veto zou overigens het teken voor United zijn om de komst van Thomas Vermaelen (Arsenal) af te gaan ronden.

Tot slot kan er een streep door de combinatie Juan Cuadrado en Bayern München. De Colombiaan is niet in beeld bij de Beierse grootmacht. 'De berichten zijn niet waar', aldus Matthias Sammer bij het Duitse Sport1. De technisch directeur van Bayern vult daarbij aan dat dat ook niet het geval gaat zijn. Waarvan akte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.