Transferdagboek 17/07: Advocaat, Djuricic en Robben

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 17/07: Advocaat, Djuricic en Robben

AS Monaco lijkt James Rodríguez kwijt te raken aan Real Madrid, terwijl ook Manchester United zich nog in de strijd om de Colombiaanse topscorer van het WK heeft gemengd (zie hieronder). Maar de ambitieuze club, die afgelopen seizoen als tweede eindigde in de Ligue 1 en dus in de Champions League uitkomt, zou Arjen Robben als vervanger willen halen. De kans dat het daadwerkelijk tot een transfer van de Bedummer komt, lijkt klein. Bayern München wil niet van hem af, terwijl Louis van Gaal hem eerder liet weten dat de deur naar zijn nieuwe club Man Utd altijd voor hem openstaat.

We blijven in Frankrijk, want Feyenoord zou in zijn zoektocht naar een opvolger van Graziano Pellè zijn uitkomen in Tours. Volgens diverse Franse media hebben de Rotterdammers interesse in Andy Delort, die afgelopen seizoen samen met Mathieu Duhamel (Caen) topscorer werd in de Ligue 2 met 24 doelpunten. Maar ondanks de doelpunten van de 22-jarige spits, die in de laatste acht competitieduels liefst elf keer trefzeker was, slaagde TFC er niet in te promoveren. En dus zou Delort openstaan voor een vertrek. Overigens is er ook belangstelling van clubs uit België, Engeland, Frankrijk en Spanje.

Dan over naar Dick Advocaat, die een nieuwe baan gevonden lijkt te hebben. De 66-jarige Hagenaar zou aan de slag gaan als bondscoach van Servië, meldt Zurnal. Advocaat, die het afgelopen seizoen werkzaam was bij AZ, zou al een akkoord hebben bereikt met de Servische voetbalbond (FSS). Op dit moment is Ljubinko Drulovic nog bondscoach; hij werd op interim-basis aangesteld na het vertrek van Sinisa Mihajlovic. Advocaat moet Servië naar het EK van 2016 in Frankrijk leiden. Eerder was hij al bondscoach van Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, België en Rusland.

Al na één seizoen staat Filip Djuricic voor een vertrek bij Benfica. De 22-jarige Serviër kwam in de zomer van 2013 voor acht miljoen euro over van SC Heerenveen, maar kwam in zijn eerste seizoen tot slechts elf duels in de Portugese competitie. 'Ik kan bevestigen dat Djuricic gaat vertrekken bij Benfica', reageerde zijn zaakwaarnemer Oliver Cabrera tegen A Bola. FSV Mainz zou interesse hebben. 'Er is belangstelling van die club, inderdaad. Maar er zijn ook heel veel andere opties.'

De Engelse topclubs staan in de rij voor Mehdi Benatia. Manchester City leek de belangrijkste gegadigde voor de komst van de verdediger van AS Roma, maar Chelsea werpt zich op als kaper op de kust. De Londense club zal met een flinke zak geld moeten aankomen in Rome, want de Giallorossi willen op zijn minst 35 miljoen euro ontvangen voor de ex-speler van Udinese.

Opvallend nieuws vanuit Italië. Volgens media uit het Zuid-Europese land was de dinsdag bij Juventus opgestapte Antonio Conte onlangs dicht bij een transfer naar AC Milan. De Milanese club zag in hem de ideale opvolger van de toen net ontslagen Clarence Seedorf, maar Juventus weigerde alle medewerking. Milan koos vervolgens voor Filippo Inzaghi, maar het feit dat Juventus weigerde mee te werken beschadigde de relatie tussen Conte en De Oude Dame flink. Mede daarom besloot de coach deze week om na drie opeenvolgende titels zijn contract in te leveren.

Milan denkt te kunnen profiteren van de komst van Toni Kroos naar Real Madrid. De Rossoneri verwachten dat de Spanjaarden op zijn minst een middenvelder willen laten gaan en richten hun pijlen op Isco. Een voorwaarde voor de komst van Isco (22) is het vertrek van Robinho (30), die met zijn torenhoge salaris zwaar op de begroting van Milan drukt. Santos is in de markt voor de ex-speler van Manchester City.

Keert Isco Real Madrid de rug toe?
Keert Isco Real Madrid de rug toe?

James Rodríguez zou volgens eerdere berichtgeving al rond zijn met Real Madrid, maar Louis van Gaal probeert de Colombiaan nog op andere gedachten te brengen. Volgens Engelse media zouden The Red Devils liefst tachtig miljoen euro overhebben voor de diensten van de topscorer van het afgelopen WK. AS Monaco, dat de aanvallende middenvelder in 2013 voor zo'n 45 miljoen euro overnam van FC Porto,  kan deze zomer dus gaan cashen.

Liverpool-trainer Brendan Rodgers zou zijn selectie op korte termijn graag versterken met Lucas Piazon. De middenvelder van Chelsea, die afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Vitesse, zou The Reds naar verluidt zo'n twintig miljoen euro moeten kosten. De twintigjarige Braziliaanse technicus lijkt niet op veel speeltijd te kunnen rekenen bij Chelsea, aangezien hij onder anderen Eden Hazard, André Schürrle, Willian, Oscar en Mohamed Salah nog voor zich moet dulden.

Iker Casillas heeft een pact gesloten met Florentino Pérez. Volgens de krant AS wilde de Spaanse doelman aanvankelijk deze zomer al vertrekken, maar ligt er nu een afspraak tussen hem en de president van Real Madrid dat de goalie na het seizoen 2014/15 transfervrij de deur uit mag lopen. Casillas zal tegen die tijd 34 jaar oud zijn.  

AA Gent kan zeer waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe goalgetter. Habib Habibou is aan zijn laatste weken bezig bij de Belgische club. Werder Bremen en Hamburger SV tonen al langere tijd interesse in de trefzekere spits. Daarnaast zou volgens Russische media ook CSKA Moskou zich willen mengen in de strijd om de Fransman. Gent hoopt minstens drie miljoen euro voor de aanvaller te krijgen.

Barcelona lijkt Ibrahim Afellay in een ruildeal te willen betrekken.
Barcelona lijkt Ibrahim Afellay in een ruildeal te willen betrekken.

Ibrahim Afellay lijkt zijn zin te krijgen. Rob Jansen, de zaakwaarnemer van de ex-PSV'er, zegt dat de middenvelder nog niet zit te wachten op een terugkeer naar Nederland. Volgens de belangenbehartiger van de 44-voudige international zou zijn cliënt zelf het liefst nog in Spanje actief blijven. Barcelona zou hem volgens de krant El Mundo Deportivo nu in een ruil willen betrekken, waarbij Jérémy Mathieu zou overkomen van Valencia en Afellay de omgekeerde weg bewandelt.

Frans international Antoine Griezmann heeft zich met zijn prestaties op het WK in de kijker gespeeld van verscheidene Europese topclubs. De aanvaller van Real Sociedad heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract, waardoor hij voor iets meer dan dertig miljoen euro is op te halen in Spanje. Onder meer Bayern München, AS Monaco, Chelsea en Liverpool zouden in de race zijn om de Fransman aan te trekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.