Transferdagboek 09/07: Origi, Griezmann en Quagliarella

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/07: Origi, Griezmann en Quagliarella

Alles wijst erop dat Divock Origi zijn kunsten volgend seizoen in de Premier League vertoont. Het goudhaantje van het Belgische nationale elftal en Lille is vandaag namelijk gespot op Melwood, het trainingscomplex van Liverpool. Beide clubs zijn het al eens over de transfervoorwaarden en ook Origi heeft al ingestemd met de deal. Het is naar verluidt nog wachten op de afronding van de overgang van Luis Suarez naar Barcelona. Zodra Suarez is vertrokken zal Liverpool naar verwachting enkele transfers bevestigen, waaronder die van Origi.

Real Sociedad dreigt zijn beste speler, de Franse international Antoine Griezmann (foto onder), kwijt te raken. De Baskische club deed de vleugelspeler een vorstelijk contractvoorstel, maar Griezmann weigerde zijn tot 2016 lopende verbintenis te verlengen. De 23-jarige dribbelaar hoopt deze zomer een toptransfer te maken en weet zich in de belangstelling van Paris Saint-Germain en Real Madrid. Voor die clubs is de ontsnappingsclausule in Griezmanns contract, dertig miljoen euro, geen obstakel.

Fabio Quagliarella staat voor een bijzondere transfer. De aanvaller gaat de ene Turijnse club inwisselen voor de andere. Juventus en Torino zijn het namelijk in grote lijnen eens over de transfervoorwaarden. Alleen Napoli, dat Quagliarella's transferrechten deelt met Juventus, kan nog roet in het eten gooien.

Als we Italiaanse media moeten geloven speelt Adil Rami ook volgend seizoen voor AC Milan. De Rossoneri huurden de Franse verdediger de tweede helft van afgelopen seizoen van Valencia en willen hem nu permanent overnemen. Valencia is bereid mee te werken en ontvangt naar verluidt een kleine vier miljoen euro.

Waar heel de wereld uitkijkt naar de halve finale van het WK tussen Nederland en Argentinië, naderen ook enkele grote transfers hun voltooiing. Spaanse media melden dat Barcelona dicht bij de komst van Luis Suarez (Liverpool) is, terwijl Alexis Sánchez op het punt staat de Catalanen in te ruilen voor Arsenal. Ook Mathieu Debuchy (Newcastle United) zou spoedig gepresenteerd worden bij The Gunners.

Suarez zou bij Barcelona wel eens herenigd kunnen worden met Jan Vertonghen, want de 27-jarige Belg - eerder ploeggenoot van de Uruguayaan bij Ajax - zou in de belangstelling staan van Barça. De verdediger speelt nu nog voor Tottenham Hotspur, maar omdat het het Barcelona maar niet lukt om Jeremy Mathieu (Valencia) of Marquinhos (Paris Saint Germain) aan te trekken is Vertonghen in beeld.

Na een uitstekend WK kan Guillermo Ochoaoveral heen, maar de 28-jarige doelman uit Mexico blijft het liefst in Frankrijk actief. Daar degradeerde hij afgelopen seizoen met AC Ajaccio uit de Ligue 1, maar er zijn al twee aanbiedingen van andere clubs binnen. Overigens zijn naar verluidt ook Arsenal, Liverpool en Málaga geïnteresseerd. Eerder liet Ochoa trouwens nog weten dat hij droomde van een toekomst in de Bundesliga.

Volgens verschillende Italiaanse en Spaanse media hebben Juventus en Real Madrid een akkoord bereikt over de transfer van Álvaro Morata. De 21-jarige spits werd eerder ook in verband gebracht met Arsenal en VfL Wolfsburg, maar zijn toekomst ligt in Turijn. Juve betaalt naar verluidt 22 miljoen euro, maar Real heeft ook een terugkoopoptie bedongen. Als Morata zich goed ontwikkelt bij De Oude Dame, kan hij voor 33 miljoen euro teruggehaald worden.

Mogelijk keert Salomon Kalou na twee jaar terug in de Premier League. Arsenal zou dicht bij een akkoord zijn met Lille over de transfer van de 28-jarige Ivoriaan, die in de periode 2006-12 onder contract stond bij Chelsea. In Noord-Frankrijk was de voormalig Feyenoord-spits de afgelopen twee seizoenen in competitieverband liefst dertig keer trefzeker, waardoor Kalou onhoudbaar lijkt. Ook Everton, Liverpool en Tottenham Hotspur worden genoemd als mogelijke nieuwe club.

Na zijn uitstekende WK met Colombia, dat in de kwartfinale strandde tegen Brazilië, geniet Juan Cuadrado van een welverdiende vakantie. De vleugelspeler van Fiorentina weet echter niet waar zijn toekomst ligt. 'Ik weet niet wat er staat te gebeuren, volgens mij zijn er nog geen concrete aanbiedingen.' Belangstelling is er echter genoeg, want Barcelona, Juventus en Manchester United zouden hem graag contracteren.

Juventus en Manchester United gaan deze zomer waarschijnlijk nog zaken doen met elkaar. Onlangs verlengde Patrice Evra zijn aflopende contract met Man Utd nog tot medio 2015, maar een transfer naar Turijn lonkt voor de 33-jarige Fransman. Juve heeft de onderhandelingen geopend, maar daarin zal ook de toekomst van Arturo Vidal worden besproken. Louis van Gaal, die na het WK begint als manager op Old Trafford, wil de 27-jarige middenvelder uit Chili dolgraag overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.