Transferdagboek 01/07: Casillas, Drogba, Eto'o en Ochoa

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 01/07: Casillas, Drogba, Eto'o en Ochoa

Nu het 1 juli is, zijn er in één klap een heleboel contractvrije spelers op de markt. Zo zou AS Roma zowel Samuel Eto'o als Ashley Cole, die vanaf vandaag beiden niet meer tot de selectie van Chelsea behoren, willen overnemen. Dan moeten de Italianen wel de nogal stevige salariseisen van de twee voor lief nemen. Als Cole er met de Romeinen niet uit komt, heeft hij een tweede optie. Ook AS Monaco zou geïnteresseerd zijn in de Engelse linksback.

Ook Didier Drogba is transfervrij sinds vandaag. Hij zou volgens Tuttosport naar Juventus verkassen, om daar zijn imposante loopbaan te vervolgen.

Wie ook de clubs voor het uitkiezen heeft: Guillermo Ochoa, de Mexicaanse doelman die we inmiddels ook in Nederland goed kennen. Hij laat Ajaccio in Frankrijk achter zich en heeft door zijn uitmuntende WK de clubs voor het uitkiezen. AS Monaco en Olympique Marseille willen hem in Frankrijk houden, terwijl hij al zou zijn aangeboden bij Arsenal.

Toch heeft de Mexicaanse goalie zelf andere plannen. 'Ik droom van de Bundesliga', tekent BILD uit zijn mond op. 'Dat is zonder twijfel de sterkste competitie van de wereld. Het zou fantastisch zijn als ik daar mijn kwaliteiten kan etaleren.' De Duitse jacht op de Mexicaanse sluitpost is bij dezen geopend.

En over keepers gesproken. In Spanje gaat het smeuïge gerucht dat Real Madrid afscheid zou gaan nemen van icoon Iker Casillas, maar ook van Diego López. Inderdaad, de doelmannen die elkaar het afgelopen seizoen afwisselden en bestreden bij de Champions League-winnaar.  Antena 3  kent ook de opvolger al: de Costa Ricaanse WK-uitblinker Keylor Navas, die zoals onderaan te lezen is ook wordt gevolgd door Arsenal. De tweede optie is Kiko Casilla van Espanyol, die al langer genoemd wordt als opvolger van zijn bijna-naamgenoot.

Gianluigi Buffon staat op het punt zijn verbintenis bij Juventus te verlengen. De Italiaanse topclub wil hem een contractverlenging aanbieden, wat de Italiaan tot de zomer van 2017 aan de regerend kampioen zou verbinden. Dat meldt La Gazzetta dello Sport.

Doelman Gianluigi Buffon druipt af na de 1-0-nederlaag tegen Uruguay.
Doelman Gianluigi Buffon druipt af na de 1-0-nederlaag tegen Uruguay.

De 36-jarige keeper staat al sinds 2001 tussen de palen bij De Oude Dame en is daarnaast aanvoerder van het nationale elftal. Hij kon niet voorkomen dat de Azzurri in de eerste ronde van het WK werden uitgeschakeld. Juventus lijkt een andere bepalende speler kwijt te raken.

Engelse media melden dat het Manchester United van Louis van Gaal meer dan 45 miljoen pond overheeft voor Arturo Vidal. De Chileense middenvelder zelf zou zijn voorkeur voor de club uit Engeland al hebben uitgesproken, terwijl ook Arsenal geïnteresseerd lijkt in zijn diensten. Juventus wil echter nog niets van een transfer van zijn sterspeler weten.

Frank Lampard (36) maakt zich op voor eenzelfde transfertraject als David Villa. Na de vroege uitschakeling op het WK wacht een nieuw avontuur, zijn eerste buiten de eigen landsgrenzen. Voor de Engelse international, die het hoofdstuk Chelsea heeft afgesloten, is Australië de eerste tussenstop.

Net als Villa, die na de WK-afgang zijn interlandloopbaan beëindigde, strijkt Lampard neer bij Melbourne City van de Nederlandse trainer John van ’t Schip. Althans, als we de berichten in de Engelse media moeten geloven. En na Australië wacht New York City voor Lampard.

Aan de andere kant van de Noordzee wordt ook geopperd dat Chelsea is benaderd voor ruim vijftien miljoen euro Emmanuel Emenike (27) over te nemen. Voor dat bedrag is de Turkse kampioen Fenerbahçe bereid de Nigeriaanse spits naar Stamford Bridge te laten gaan.

Wordt het Duitse middenveld-duo Mesut Özil (rechts) en Sami Khedira in Londen herenigd?
Wordt het Duitse middenveld-duo Mesut Özil (rechts) en Sami Khedira in Londen herenigd?

Ook Arsenal heeft schijnbaar zijn zinnen gezet op enkele WK-deelnemers. Manager Arsène Wenger is volgens Engelse media bezig een bod van 25 miljoen euro neer te leggen om Sami Khedira (27) los te weken bij Real Madrid, en zo de Duitse middenveld-tandem Mesut Özil – Khedira in het Emirates Stadium te krijgen.

Daarnaast kijkt Arsenal naar verluidt naar de mogelijkheden Keylor Navas voor zich te winnen. De 27-jarige doelman van Costa Rica, die ook in verband wordt gebracht met Liverpool, heeft een afkoopsom in zijn contract met Levante staan. Voor een slordige zeven miljoen euro kan de held van Los Ticos worden overgenomen.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.