Transferdagboek 26/06: Jovetic, Shaw en Suarez

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

De schorsing voor Luis Suarez van negen wedstrijden is de zwaarste in de WK-historie. Mauro Tassotti was tot voor kort recordhouder met een uitsluiting van acht wedstrijden na een elleboogstoot richting Luis Enrique en laat dat nou net de nieuwe trainer zijn van Barcelona, de club die volgens verschillende Spaanse media dicht bij een akkoord was met Suarez. De vraag is alleen of de Catalanen nog wel zitten te wachten op de aanvaller van Liverpool, die de komende vier maanden geschorst is.

Het bijtincident van Suarez kan weleens negatief uitpakken voor zowel Liverpool als de aanvaller zelf. De Uruguayaanse topspits werd begeerd door vrijwel iedere Europese topclub, maar of dat nu nog steeds het geval is valt sterk te betwijfelen. En is dat wel het geval, zal het prijskaartje om zijn nek beduidend lager zijn. Volgens The Daily Express wil Liverpool op korte termijn een beslissing nemen omtrent Suarez, waarbij een verkoop het meest voor de hand ligt.

Ook in de Spanje is de toekomst van Suarez onderwerp van gesprek. Marca meldt dat Real Madrid inmiddels is afgehaakt, terwijl Barça er juist een slaatje probeert uit te slaan. De Catalanen zijn echter niet langer van plan de transferclausule van bijna negentig miljoen euro te betalen. Die moet fors omlaag willen Liverpool en Barcelona tot een akkoord komen.

Dan over naar Manchester United, dat in Ander Herrera (Athletic de Bilbao) zijn eerste aankoop voor het nieuwe seizoen vastlegde. Volgens verschillende berichten moet Luke Shaw de tweede aankoop worden van manager Louis van Gaal. De achttienjarige linksback van Southampton, waar Ronald Koeman de nieuwe eindverantwoordelijke is, werd met Engeland uitgeschakeld in de groepsfase van het WK. Shaw kost naar verluidt dertig miljoen euro en de verdediger zal spoedig een medische keuring ondergaan.

In de zomer van 2013 vertrok Stevan Jovetic van Fiorentina naar Manchester City, maar in Engeland heeft de 24-jarige aanvaller weinig potten kunnen breken. De Montenegrijn werd in verband gebracht met een terugkeer naar Italië, maar Internazionale ontkent een aanstaande transfer. Walter Mazzarri, trainer van de Nerazzurri, liet weten dat Jovetic niet naar Milaan komt. Yann M’Vila mogelijk wel, maar dan moet Inter eerst een akkoord bereiken met Rubin Kazan.

Met Xherdan Shaqiri heeft Bayern München een van de uitblinkers van dit WK onder contract staan, maar de Zwitserse flankbespeler is volgens Engelse tabloids niet lang meer in Duitsland te bewonderen. Liverpool-manager Brendan Rodgers heeft de 22-jarige speler, die woensdag een hattrick maakte tegen Honduras (3-0), bovenaan zijn verlanglijstje gezet. Ook enkele clubs uit Italië hebben interesse in de ex-speler van FC Basel, maar Shaqiri heeft zijn voorkeur voor de Premier League uitgesproken.

Nog meer nieuws rondom Liverpool. De overgang van Sevilla-back Alberto Moreno naar Anfield leek zo goed als rond, maar volgens de Spaanse club is de deal van de baan. 'We hebben geen akkoord bereikt en ik denk niet dat we dat nog zullen bereiken. Het bod was prima, maar niet goed genoeg', aldus Ramon Rodriguez Verdejo, technisch directeur van Sevilla. 'We hebben Ivan Rakitic al verkocht (aan Barcelona, red.) en daarmee zijn we eigenlijk wel klaar.'

De kans dat Louis van Gaal bij Manchester United nog te maken krijgt met Javier Hernández is klein. De Mexicaanse aanvaller wil deze zomer naar een club waar hij wekelijks in de basis staat. 'Ik ben een speler die vertrouwen nodig heeft en dat heb ik het afgelopen seizoen bepaald niet gekregen', aldus de 26-jarige Mexicaan, die in de belangstelling staat van Arsenal, Tottenham Hotspur, Valencia en Internazionale.

Volgens diverse Engelse media heeft Ronald Koeman een transferbudget van maar liefst negentig miljoen euro tot zijn beschikking. De kersverse manager van Southampton heeft serieuze plannen en kijkt in dat kader ook rond in de Eredivisie. Mirror meldt dat hij graag zijn voormalige Feyenoord-pupillen Graziano Pellè en Lex Immers naar het St. Mary's Stadium haalt, terwijl ook FC Twente-middenvelder Dusan Tadic op zijn verlanglijstje staat.

Pellè moet bij The Saints de opvolger worden van de naar Liverpool vertrokken centrumspits Rickie Lambert. Daarentegen lijkt de komst van Immers zeer onwaarschijnlijk. De Hagenaar verlengde onlangs zijn contract bij Feyenoord.

Transferdagboek 26/06: Jovetic, Shaw en Suarez
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.