Transferdagboek 30/06: Bruins, Assaidi en Pogba

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/06: Bruins, Assaidi en Pogba

Het Franse avontuur van middenvelder Luigi Bruins zit erop. Zijn werkgever Nice laat weten dat het contract van Bruins in onderling overleg is ontbonden. De 27-jarige Rotterdammer tekende in januari 2013 bij Nice, maar vertrekt daar nu dus weer. Voorheen speelde Bruins voor Excelsior, Feyenoord en Red Bull Salzburg.

Stoke City wil Oussama Assaidi (foto onder) graag definitief overnemen van Liverpool, maar niet tegen elke prijs. De vleugelaanvaller die in 2012 de overstap maakte van SC Heerenveen naar The Reds kwam op Anfield Road nooit echt aan de bak, waarna Stoke hem op huurbasis haalde. Liverpool wil volgens Engelse media een kleine tien miljoen euro vangen voor de rappe buitenspeler, maar dat is de clubleiding van Stoke iets te gortig.

Eerder werd al bekend dat Chelsea dolgraag Juventus- en Frankrijk-middenvelder Paul Pogba aan de selectie wil toevoegen, maar het is nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat dat ook gaat gebeuren. Pogba's zaakwaarnemer Mino Raiola laat namelijk weten dat de toekomst van zijn cliënt 'gewoon' in Turijn ligt. 'Hij voelt zich daar erg gelukkig', aldus Raiola over de man die maandag nog scoorde voor zijn land tegen Nigeria op het WK.

Waar John Heitinga zich dinsdag zal melden, was Pierre-Michel Lasogga er maandag niet bij op de eerste training van Hertha BSC. De 22-jarige spits was afgelopen seizoen op huurbasis bij Hamburger SV goed voor dertien doelpunten in twintig competitieduels en wil graag permanent uitkomen voor Die Rothosen. Een overgang leek er nog niet in te zitten, maar media in Engeland melden nu dat Lasogga dinsdag tekent in Hamburg. Zij volgen de ontwikkelingen rondom de aanvaller nauwgezet, omdat hij een belangrijk doelwit zou zijn voor Newcastle United.

Wesley Sneijder beleeft met het Nederlands elftal momenteel een vooralsnog prima WK, maar als hij straks terugkomt bij zijn club Galatasaray kan het zomaar zijn dat er een concurrent op hem zit te wachten. Gala is namelijk in onderhandeling over een transfer van Olcan Adin, een 28-jarige speler van Trabzonspor. Hij scoorde afgelopen seizoen tien keer voor die club en speelt vooral als linkermiddenvelder. Die positie bekleedde Sneijder afgelopen jaar ook regelmatig bij de grootmacht uit Istanbul.

De voormalig algemeen directeur van Juventus, Luciano Moggi, stelt op Twitter dat de club uit Turijn zich versterkt heeft met een WK-ganger. 'Een speler van Colombia heeft al getekend voor Juve.' Wie de speler in kwestie is, vertelt hij niet. Maar de kans is groot dat het gaat om Juan Cuadrado, die ook in de belangstelling van Barcelona staat. Met Colombia bereikte hij zaterdag de kwartfinale van het WK door Uruguay met 2-0 te verslaan.

Real Madrid heeft Barcelona en Manchester United afgetroefd in de jacht op Toni Kroos, weet Marca. De 24-jarige middenvelder heeft een persoonlijk akkoord bereikt met de Madrilenen over een contract van vijf jaar. Kroos heeft met Bayern München nog een verbintenis voor één seizoen, maar desondanks moet Real diep in de buidel tasten. Naar verluidt onderhandelen beide clubs over een afkoopsom van tussen de 25 en dertig miljoen euro.

Valencia ziet de komst van Esteban Cambiasso wel zitten. De 33-jarige middenvelder is transfervrij nadat hij tien jaar voor Internazionale heeft gespeeld, waarna Tottenham Hotspur al snel interesse toonde. Maar de club uit Noord-Londen heeft er nu een geduchte concurrent bij. Valencia ziet in Cambiasso de opvolger van Seydou Keita, die naar AS Roma is vertrokken.

Manchester United versterkte zich al met Ander Herrera en Luke Shaw, maar Louis van Gaal kan volgend seizoen waarschijnlijk ook beschikken over Thomas Vermaelen. De 28-jarige Belg staat nu nog onder contract bij Arsenal, maar beide clubs zouden al een akkoord hebben bereikt over de voormalig Ajax-verdediger. Vermaelen moet in Manchester de opvolger worden van Nemanja Vidic, die naar Internazionale is vertrokken.

Een speler die juist al voor Manchester United had kunnen spelen is James Rodríguez, die Colombia naar de kwartfinale van het WK leidde. De spelmaker, in vier duels al vijf keer trefzeker, werd in 2010 aangeboden bij Sir Alex Ferguson. Voor zes miljoen was Rodríguez op te halen bij Banfield, maar de manager uit Schotland was niet overtuigd. Twee jaar later wel, maar toen werd een bod van 25 miljoen euro door FC Porto afgewezen. Ook Tottenham Hotspur informeerde destijds, maar tevergeefs. In de zomer van 2013 verkaste hij voor 45 miljoen euro naar AS Monaco.

Na de komst van Claudio Bravo, Ivan Rakitic en Marc-André ter Stegen wil Barcelona nog vier spelers vastleggen deze zomer. Er zou volgens diverse Spaanse media druk onderhandeld worden over Juan Cuadrado (Fiorentina), Marquinhos (Paris Saint-Germain) en Luis Suarez (Liverpool), maar Jérémy Mathieu is al bijna binnen. Met de dertigjarige verdediger zijn de Catalanen al akkoord, maar met zijn club Valencia nog niet. Die houdt vast aan de gelimiteerde afkoopsom in zijn contract van twintig miljoen euro. Barça wil vooralsnog niet verder gaan dan twaalf miljoen euro voor de Fransman.

Als het aan Pierre-Emerick Aubameyang ligt eindigt zijn avontuur in Duitsland al na één jaar. De 25-jarige aanvaller van Borussia Dortmund werd al in verband gebracht met een terugkeer naar Italië, het land waar hij de jeugdopleiding van AC Milan heeft doorlopen. Maar nu heeft ook Chelsea zich gemeld voor de snelle Gabonees, meldt France Football. Afgelopen seizoen scoorde Aubameyang dertien keer in 26 competitieduels, maar hij is niet tevreden over zijn rol in Dortmund.

Michu wordt in verband gebracht met een transfer naar Napoli, maar voorzitter Huw Jenkins van Swansea City ontkent dat er een deal in de maak is. 'Als ik alle berichten moet geloven is er veel belangstelling voor Michu, maar ik heb nog geen enkel bod ontvangen.' De 28-jarige Spanjaard staat nog tot de zomer van 2016 onder contract bij Swansea, waar hij in twee seizoenen twintig keer scoorde in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.