Transferdagboek 28/06: WK-uitblinkers Navas en Vrsaljko

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

We beginnen met twee WK-gangers, die het mondiale podium hebben benut om zichzelf in de schijnwerpers te zetten. De Costa Ricaanse doelman Keylor Navas zou namelijk de aandacht hebben getrokken van Bayern München, dat in hem een ideale stand-in voor Manuel Neuer ziet. De Beierse grootmacht zag Navas verrassend groepswinnaar worden met Costa Rica in Groep D, waar Engeland en Italië uitgeschakeld werden. Het is overigens nog wel de vraag of Levante wil meewerken.

Met Kroatië werd Sime Vrsaljko ook uitgeschakeld, maar de rechtsback van Genoa heeft klaarblijkelijk toch indruk gemaakt. Fiorentina zou de verdediger graag overnemen van Genoa, waar de opkomende back nog tot medio 2017 vastligt.

Dan naar Real Madrid, waar Sami Khedia zou hebben aangedrongen op een flinke salarisverhoging bij een nieuw contract. De Duitse middenvelder ligt nog vast tot medio 2015, waardoor De Koninklijke  verplicht zou zijn hem te verkopen als er geen akkoord bereikt wordt. Althans, als de Madrilenen nog wat geld willen verdienen.

Over geld verdienen gesproken… Paris Saint-Germain heeft volgens Sport  een eerste bod binnen op Marquinhos. Barcelona heeft belangstelling. De jonge en beloftevolle verdediger zou bij de opening van het bal veertig miljoen euro kosten, hetgeen vermoedelijk meer zal worden bij een eventuele transfer. PSG zou nog niet gereageerd hebben. Het is ook de vraag of het de Braziliaan wel wil missen. Is dat wel het geval, dan is er geen probleem. David Luiz werd immers al vastgelegd.

Express  weet zeker dat Patrice Evra de schijnwerpers bij Manchester United op de linkerflank liever niet wil delen met de nieuwbakken Mancunian Luke Shaw. Juventus was deze zomer al dicht bij het aantrekken van de Franse linksback en zou daarom opnieuw vol voor hem willen gaan. De vraag is alleen of trainer Louis van Gaal gaat meewerken. Evra zou voor twee jaar kunnen tekenen in Turijn.

Patrice Evra. .Op weg naar de uitgang in Old Trafford?

Na een teleurstellend verlopen WK, waarin Italië al in de groepsfase werd uitgeschakeld, aast Mario Balotelli nadrukkelijk op een transfer. Volgens Tuttosport gaat dat gebeuren via een bijzondere constructie, waarin zijn zaakwaarnemer Mino Raiola samen met een financiële institutie de transferrechten van Balotelli opkoopt. Vervolgens zou de spits weer verhuurd kunnen worden aan Juventus. Er zit wel een kleine kink in de kabel: trainer Antonio Conte zit, evenals aanvoerder Gianluigi Buffon, namelijk niet op hem te wachten. Gelukkig weet de Daily Mirror uitkomst: ook Arsenal wil Balotelli.

Paul Pogba maakt dit WK indruk bij Frankrijk en dat is ook Chelsea opgevallen. De Daily Star meldt dat The Blues maar liefst 75 miljoen euro op tafel willen leggen voor de 21-jarige middenvelder, die Frank Lampard moet doen vergeten. Daarmee voldoet Chelsea overigens nog niet aan de vraagprijs van honderd miljoen. Ook Real Madrid, Paris Saint-Germain, Arsenal en Manchester United zijn geïnteresseerd in de diensten van de Juventus-speler. Saillant detail: een week geleden lekte een foto uit van Pogba die zichzelf gekocht had bij Chelsea, in het spel Football Manager.

Van Les Bleus naar The Blues, een kleine stap voor Paul Pogba?

Stefan Effenberg heeft in zijn column in Blick vrijblijvend Zwitserland-ster Xherdan Shaqiri van advies voorzien. Volgens hem moet Shaqiri zo snel mogelijk in gesprek gaan over zijn toekomst bij Bayern München met trainer Pep Guardiola. Als hij geen groot onderdeel uitmaakt van de plannen van Bayern, dan adviseert Effenberg hem om te gaan. Liverpool is in ieder geval gecharmeerd van de vleugelspeler.

Inter laat Esteban Cambiasso transfervrij vertrekken deze zomer en nu heeft de Argentijn volgens de Daily Express een nieuwe club gevonden: Tottenham Hotspur. Als de transfer doorgang vindt, dan komt Cambiasso daar manager Mauricio Pochettino, met wie hij eerder speelde in de nationale ploeg, tegen.

Er gaat geen dag voorbij zonder dat er een nieuwe naam op het vermeende wensenlijstje van Louis van Gaal bij Manchester United verschijnt. Vrijdag strikte United met Luke Shaw en Ander Herrera de eerste twee aanwinsten. Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport moet Juventus-middenvelder Arturo Vidal de derde grote aankoop worden. Hij moet circa veertig miljoen euro kosten en dan kan vleugelaanvaller Nani ingezet worden als ruilmateriaal.

Radamel Falcao staat op het punt naar Real Madrid te vertrekken, althans dat meldt een anonieme speler uit de selectie van Colombia aan de Spaanse krant AS. 'Hij zal zo blij als een kind zijn als hij naar Real Madrid mag. Zijn toekomst is in handen van God. God is dit keer Florentino Pérez', aldus de WK-ganger over de voorzitter van Madrid.

Transferdagboek 28/06: WK-uitblinkers Navas en Vrsaljko
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.