Transferdagboek 27/06: Bony, Kaká, Kroos en Gustavo

Reacties

Vanaf dinsdag 1 juli 2014 is de spelersmarkt weer geopend, maar ook in de maand daarvoor zijn het de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Swansea City heeft Bafetimbi Gomis vastgelegd en dat roept meteen vraagtekens op over de toekomst van Wilfried Bony in Wales. Gaat de voormalig Vitesse-spits na een jaar bij The Swans zijn heil elders zoeken? De Ivoriaan heeft er geen geheim van gemaakt een stap hoger te willen gaan. En met de vermeende interesse van Arsenal, Liverpool en Chelsea biedt  dat perspectief.

In Servië valt te lezen dat Ajax een Ghanese middenvelder rijker is. Obeng Regan gaat namelijk FK Napredak verlaten voor een Amsterdamse avontuur. VI-verslaggever Simon Zwartkruis weet dat het net iets anders ligt; Regan loopt stage bij Ajax.

Ook de toekomst van Kaká is nog in nevelen gehuld. De aanvallende middenvelder wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Saõ Paulo of Orlando City als volgende bestemming in zijn carrière. Maar de Braziliaan heeft zelf de Milan-burger moed gegeven.

'Ik ga niet weg, ieder jaar wordt er veel gespeculeerd', aldus Kaká in gesprek met Braziliaanse media. 'De enige zekerheid is dat ik me op 9 juli meld in Milaan voor de start van de voorbereiding.' Wat daarna gaat gebeuren, is daarentegen juist onzeker. De transfermarkt is ook nog wel even open.

Toni Kroos is in verband gebracht met Manchester United en Barcelona maar de Duitse middenvelder gaat na het WK Bayern München verruilen voor Real Madrid. Althans, dat heeft de doorgaans goed geïnformeerde zaakwaarnemer François Gallardo verkondigd op de Spaanse televisie.

'Carlo Ancelotti heeft de komst van hem geëist', aldus Gallardo, die spreekt van een afkoopsom van dertig miljoen euro. 'Real Madrid heeft al drie keer gesproken met zijn zaakwaarnemer. Ook Barcelona heeft hem gepolst, maar hij wil graag naar Real.'

Bij VfL Wolfsburg houden ze er inmiddels rekening mee dat Luiz Gustavo zijn laatste wedstrijd voor Die Wölfe heeft gespeeld. In elk geval zijn ze voorbereid op de groeiende interesse in de Braziliaanse WK-ganger. Volgens Kicker is er ook een prijskaartje om de nek van de middenvelder gehangen; de vastgelegde afkoopsom van 35 miljoen euro.

De kans dat Bojan ooit nog een wedstrijd speelt in het shirt van Barcelona, is bijzonder klein. Na tegenvallende leenbeurten bij achtereenvolgens AS Roma, AC Milan en Ajax wil de Catalaanse grootmacht de aanvaller nu definitief slijten. Omdat zijn contract na het komende seizoen afloopt, moet Barça namelijk haast maken, wil het nog wat aan de zelfopgeleide speler verdienen. Dat lijkt wel te gaan lukken, want Málaga heeft zich gemeld voor de 23-jarige aanvaller. Bojan ziet de overstap naar Andalusië zelf ook wel zitten en hoopt daar eindelijk zijn grote belofte in te lossen.

Een maand geleden had bijna niemand nog van hem gehoord, maar nu zit de Europese elite achter Divock Origi aan. De pas negentienjarige spits van België en Lille staat volgens Engelse media bovenaan het verlanglijstje van Liverpool, dat alvast anticipeert op het feit dat het de eerste maanden van het komende seizoen geen beroep kan doen op de geschorste Luis Suarez.

Voor Divock Origi bestaat massale belangstelling.

Een opvallende overstap ligt in het verschiet voor David Moyes, wiens cv het afgelopen seizoen bij Manchester United flinke krassen opliep. Galatasaray ziet in de Schot namelijk de ideale opvolger van Roberto Mancini, die aan het einde van vorig seizoen vertrok uit Istanbul. De Turkse topclub voldoet aan alle eisen van Moyes, die onlangs stelde alleen te willen werken bij een club die deelneemt aan de Champions League én om de prijzen voetbalt. Of Wesley Sneijder staat te springen om de weinig verheffende tactieken van de Schotse coach, valt echter te bezien. Robin van Persie kan hem er in elk geval alles over vertellen.

Volgens Italiaanse media staat Juventus op het punt twee veelbelovende spelers in te lijven. Het gaat om Juan Iturbe (21, Hellas Verona) en Shkodran Mustafi (22, Sampdoria). Juve en Iturbe zijn het al eens over een vijfjarig contract. Hellas, dat aan een transfersom van liefst dertig miljoen euro denkt, ligt nog dwars. Juventus is bereid 'slechts' vijftien miljoen en een speler over te dragen aan de Gialloblù. Fabio Quagliarella, Federico Peluso en Simone Padoin zijn de Juventus-spelers uit wie Hellas mag kiezen.

Shokdran Mustafi kijkt uit naar een transfer naar Juventus.

Mustafi, die met Duitsland op het WK actief is, is nog iets verder van een vertrek naar Turijn verwijderd. De speler heeft nog geen akkoord met De Oude Dame bereikt. Wel heeft Juventus een bod van zes miljoen euro neergelegd in Genua.

Vanwege het vertrek van Bacary Sagna naar Manchester City speurt Arsenal de transfermarkt af naar een nieuwe rechtsback. Serge Aurier (Toulouse) is de belangrijkste kandidaat, zoals wij in deze rubriek eerder al schreven. Indien de international van Ivoorkust niet haalbaar blijkt, richten The Gunners zich op Mathieu Debuchy van Newcastle United. De 28-jarige back wil dolgraag naar Londen verkassen, omdat hij na twee seizoenen in de middenmoot ploeteren met The Magpies volgend seizoen om de prijzen wil spelen.

William Carvalho hoopt snel te vertrekken bij Sporting Lissabon. De 22-jarige international van Portugal staat op de verlanglijstjes van diverse Europese grootmachten, waaronder AS Monaco, Juventus, Manchester United en Real Madrid. Carvalho, die anderhalve wedstrijd speelde op het WK, hulde zich na de uitschakeling van Portugal in nevelen. 'Kom ik nog terug bij Sporting? Ik zou het niet weten. Ik ga nu op vakantie en daarna zien we wel wat er gebeurt.'

William Carvalho staat voor een transfer naar een Europese topclub.

Atlético Madrid is met Internazionale in gesprek over een tweetal transfers. De verliezend Champions League-finalist heeft aanvaller Mauro Icardi en middenvelder Fredy Guarín van de Italiaanse topclub op de korrel. Mogelijk vindt er een ruildeal plaats, want de Nerazzurri hebben op hun beurt wel oren naar middenvelder Mario Suárez van Atlético. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hamburger SV hoopt vurig dat het ook komend seizoen weer kan beschikken over Pierre-Michel Lasogga. De Noord-Duitse club huurde de spits afgelopen seizoen van Hertha BSC en in Hamburg maakte hij dertien doelpunten in twintig wedstrijden. 'De kans dat hij bij ons blijft is groot', aldus HSV-directeur Carl Jarchow. Of het om een permanente transfer of nieuwe huurdeal gaat, is nog niet bekend.

Transferdagboek 27/06: Bony, Kaká, Kroos en Gustavo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.