Transferdagboek 04/07: Suarez, Lovren, Abidal, Vlaar

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 04/07: Suarez, Lovren, Abidal, Vlaar

Er mag dan schijnbaar een principe-akkoord zijn tussen Barcelona en Liverpool over de transfer van Luis Suarez voor het lieve sommetje van 75 miljoen euro, althans dat wordt gemeld door de Catalaanse tv.

Maar er zijn nog wat hobbels te nemen, zo wordt weer in Engeland geopperd, voordat de Uruguayaan de overstap kan maken van Anfield naar Camp Nou. Pas begin volgende week wordt er groen licht verwacht, wanneer Alexis Sánchis ook ervan is overtuigd de gang in omgekeerde richting te bewandelen.

Liverpool heeft ook nog geen succes geboekt in het losweken van Dejan Lovren. Southampton wil beduidend meer dan The Reds hebben geboden voor de verdediger, die zelf wel oren heeft naar de overgang. De club van Ronald Koeman wil echter minimaal 25 miljoen euro, en dat heeft Liverpool nog niet geboden  

Eric Abidal mag dan zijn contract met AS Monaco net hebben verlengd, zijn werkterrein ligt mogelijk in Griekenland. In plaats van een trainingskamp in Oostenrijk is de 34-jarige verdediger naar Griekenland vertrokken om te onderhandelen met Olympiakos Piraeus. Daar kan hij een contract voor twee jaar krijgen tegen dat voor één seizoen bij Monaco.

Ron Vlaar staat volgens Engelse media in de belangstelling van Queens Park Rangers. De centrumverdediger heeft een medio 2015 aflopend contract en is daarom een gewilde prooi voor de promovendus. Aston Villa lijkt echter niet mee te willen werken aan een transfer en wil zijn 29-jarige speler eerst zelf een verbeterde verbintenis aanbieden. Vlaar werkt met het Nederlands elftal toe naar de kwartfinalewedstrijd van zaterdag tegen Costa Rica.

Bayern München lijkt in de race te zijn om Keylor Navas te strikken. De doelman van het Costa Ricaanse nationale elftal heeft een ontsnappingsclausule in zijn contract staan van tien miljoen euro. De Duitsers zouden dit bedrag graag neertellen voor de keeper van Levante, meldt de Spaanse krant Marca.

Zo zou er bij Bayern geen plek meer zijn voor Petr Cech, een club waar de doelman volgens zijn zaakwaarnemer graag zou willen spelen. De tijd dat de Tsjech onder de lat stond bij Chelsea lijkt nu definitief voorbij. Het ziet ernaar uit dat Thibaut Courtois terugkeert bij de Londenaren en daarom kijkt de eerste doelman van het afgelopen seizoen alvast uit naar een nieuwe club.

'Als Chelsea van Cech af wil, zal ik contact opnemen met Barcelona of Real Madrid', zegt Viktor Kolar in de Engelse media. De zaakwaarnemer geeft aan dat hij al met twee Franse clubs heeft gesproken. 'We hebben al contact gehad met Paris Saint-Germain en AS Monaco. Petr is een keeper van wereldklasse. Dat moeten geïnteresseerde clubs beseffen.'

Atlético Madrid heeft interesse getoond in Mario Mandzukic. De spits van Bayern München lijkt nu de belangrijkste gegadigde om de vertrokken Diego Costa te vervangen. De club, waar Diego Simeone de hoofdcoach is, zet daarmee een streep door de naam van Álvaro Negredo. Marca meldt dat Manchester City minimaal dertig miljoen voor haar aanvaller wil vangen, waardoor hij voor de Madrilenen onhaalbaar lijkt.

Marcos Rojo mag rekenen op de interesse van Chelsea en Liverpool. Volgens de Portugese krant A Bola zijn de Engelsen zo onder de indruk van de Argentijn, dat de twee topclubs nu om zijn handtekening strijden. Sporting Lissabon zal haar centrale verdediger echter niet zomaar van de hand doen. Ze zouden naar verluidt zo'n twintig miljoen euro voor Rojo willen vangen.

Real Madrid wil af van Sami Khedira en Ángel Di María, meldt El Confidencial. Het duo moet in totaal 75 miljoen euro opbrengen, waardoor de Champions League-winnaar zich bij AS Monaco kan melden voor Radamel Falcao en James Rodríguez. Manchester United zou vijftig miljoen euro willen neertellen voor Di María, terwijl Khedira voor 25 miljoen euro op weg lijkt naar Arsenal.

Di María speelt zaterdag in de kwartinale van het WK tegen België (aftrap 18.00 uur) en het had niet veel gescheeld of de Argentijn had in Brasília enkele oud-ploeggenoten getroffen. In 2004 was hij namelijk dicht bij een transfer naar Anderlecht, liet voormalig scout Werner Deraeve weten. Voor tien miljoen euro was hij op te halen bij Rosario Central. 'Ik heb hem voorgesteld bij Anderlecht, maar dat was veel geld voor zo'n jonge speler. Als ik hem nu zie voetballen, zeg ik bij mezelf dat het een gemiste kans was.'

Na de Serie A en de Bundesliga zou de Premier League wel eens het nieuwe werkterrein voor Eljero Elia kunnen zijn. De 27-jarige vleugelaanvaller staat in de belangstelling van verschillende Engelse clubs, weet Bild. Elia drukt met zijn salaris zwaar op de begroting van Werder Bremen, waardoor die club openstaat voor een vertrek van de 27-voudig Oranje-international (twee doelpunten).

Dan over naar Londen, waar Queens Park Rangers grote plannen heeft. De ploeg van manager Harry Redknapp keert na één seizoen afwezigheid terug in de Premier League, maar dan moet de verdediging wel versterkt worden. De transfervrije Rio Ferdinand (ex-Manchester United) is volgens Redknapp dicht bij een akkoord, maar ook gaat QPR de strijd aan met Arsenal, Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur in de jacht op Serge Aurier. De 21-jarige rechtsback uit Ivoorkust maakte indruk tijdens het WK, maar Toulouse heeft een eerste bod van acht miljoen euro afgewezen.

Manchester City lijkt wél beet te hebben. Volgens verschillende Engelse media is een bod van liefst veertig miljoen euro op Eliaquim Mangala geaccepteerd door FC Porto, dat eerder Fernando al dezelfde weg zag bewandelen. Mangala, met Frankrijk actief op het WK, zou echter liever naar Chelsea of Manchester United vertrekken. Het is nu aan City om Mangala te overtuigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.