Transferdagboek 02/07: Navas, Valdés, Luís en Emanuelson

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/07: Navas, Valdés, Luís en Emanuelson

Urby Emanuelson vervolgt zijn loopbaan in de Serie A. Tenminste, dat meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant speelt de middenvelder annex verdediger de komende drie seizoenen in het shirt van AS Roma, maar de speler en diens zaakwaarnemer weten van niets. Zowel Emanuelson als Mino Raiola laat aan Voetbal International weten dat er op dit moment niets speelt met de Romeinse topclub. Het contract van Emanuelson, in het verleden actief in het shirt van Ajax, AC Milan is inmiddels afgelopen. In Milaan speelde de linkspoot 75 competitieduels namens Milan waarin hij drie keer trefzeker. Tussendoor werd hij een half jaar verhuurd aan Fulham.

Keylor Navas heeft aan belangstelling geen gebrek, al lijkt de doelman van Levante en Costa Rica zich nu vooral te focussen op de kwartfinale tegen Nederland. De 27-jarige sluitpost is een van de uitblinkers aan de kant van Costa Rica en dat is de Spaanse top niet ontgaan. Zowel Real Madrid als stadgenoot Atlético Madrid aast op Navas, al lijkt zijn huidige werkgever niet voornemens hier zomaar even aan mee te werken. Atlético is op zoek naar een gelijkwaardige opvolger van huurling Thibaut Courtois, die na het WK weer bij Chelsea wordt verwacht.

Of Navas daadwerkelijk de overstap maakt is niet zeker aangezien de onderhandelingen met Levante allerminst soepel verlopen. Minimaal tien miljoen euro wil Levante ontvangen voor Navas, terwijl de rood-witten uit Madrid iets meer dan de helft van dat bedrag hebben geboden. Ondertussen is ook Real Madrid in de race om zijn handtekening. De huidige doelmannen Iker Casillas en Diego López moeten volgens diverse Spaanse media vertrekken, terwijl Navas en Espanyol-doelman Kiko Casilla de beste papieren hebben om de nieuwe nummer 1 te worden van De Koninklijke.

Over doelmannen gesproken. Víctor Valdés is gesignaleerd in Monaco, waar hij een medische keuring ondergaat. De voormalige keeper van Barcelona is transfervrij en lijkt binnen afzienbare tijd een contract te gaan tekenen bij de Franse topclub AS Monaco. En dat terwijl de clubleiding weet dat Valdés voorlopig uit de running is met een knieblessure, die hij in maart opliep. Pas in oktober wordt de ervaren doelman weer op het trainingsveld verwacht.

Waar eerder al bekend werd dat huurling Thibaut Courtois terugkeert en clubtopscorer Diego Costa door Chelsea werd overgenomen, lijkt Atlético Madrid dit keer niet van plan om mee te werken aan een wens van de Londense topclub. Manager José Mourinho wil zijn selectie op Stamford Bridge graag versterken met linksachter Filipe Luís, maar zal daarvoor wel heel diep in de buidel moeten tasten. De boodschap van Atlético Madrid is duidelijk: 24 miljoen euro en geen euro minder.

Juan Cuadrado (26) leek van Fiorentina op weg naar Barcelona, maar Manchester United probeert daar een stokje voor te steken. Louis van Gaal is op het WK flink onder de indruk geraakt van de vleugelspeler van Colombia en heeft United opdracht gegeven een bod van veertig miljoen euro uit te brengen. Hoewel Fiorentina  de dribbelaar dolgraag wil behouden, is de club waarschijnlijk niet in staat die aanbieding te weigeren. Bovendien lijkt United met het bod ook Barcelona, dat 'slechts' dertig miljoen euro voor Cuadrado overheeft, een probleem te bezorgen.

Het afgelopen seizoen stond de van Liverpool gehuurde Pepe Reina onder de lat bij Napoli en voor de komende jaargang denkt de Italiaanse club weer aan een Spaanse sluitpost. De Italiaanse club heeft zijn zinnen gezet op Diego López (32) van Real Madrid, meldt Cadena Ser. López vreest bij De Koninklijke zijn basisplaats kwijt te raken aan Iker Casillas en is niet van plan een reserverol te accepteren.

Mehdi Benatia (27, foto boven) vertrekt al na een seizoen bij AS Roma. Volgens Engelse media heeft de Italiaanse club een bod van 37 miljoen euro van Manchester City op de Marokkaanse centrumverdediger geaccepteerd. Zodra Roma een vervanger voor Benatia heeft gestrikt, vindt de transfer doorgang. Daarvoor heeft Roma Eder Álvarez Balanta (21), Colombiaans international van River Plate, op het oog.

Luis Suarez staat volgens verschillende Engelse media aan de vooravond van een vertrek bij Liverpool. Barcelona zou bereid zijn 85 miljoen euro te betalen voor de Uruguayaan, die de komende vier maanden geschorst is vanwege het bijten van Giorgio Chiellini. Je zou verwachten dat Liverpool blij is met het vertrek van het probleemkind, maar uitgerekend Mario Balotelli wordt genoemd als vervanger. Voor 35 miljoen euro is de voormalig Manchester City-spits op te halen bij AC Milan.

Eerder werd gemeld dat Barcelona graag Alexis Sánchez als ruilmiddel wilde gebruiken bij de transfer van Suarez, maar de 25-jarige aanvaller lijkt nu op weg naar Atlético Madrid. De kampioen van Spanje en verliezend Champions League-finalist verkocht onlangs Diego Costa voor veertig miljoen euro aan Chelsea en wil de Chileen als vervanger. Atlético-trainer Diego Simeone werkte eerder met Sánchez samen bij River Plate en heeft dertig miljoen euro voor hem over.

Louis van Gaal gaat na het WK aan de slag als manager van Manchester United en wil daar graag een nieuwe centrale verdediger verwelkomen. Thomas Vermaelen (Arsenal) en Stefan de Vrij (Feyenoord) werden genoemd, maar zijn keuze lijkt nu te zijn gevallen op Mats Hummels (foto onder). Nog deze week zou er een bod worden uitgebracht van 27 miljoen euro op de 25-jarige verdediger van Borussia Dortmund.

De spelers van Swansea City zijn gewild, waardoor de club uit Wales zich genoodzaakt zag de vraagprijzen bekend te maken. Wilfried Bony kwam een jaar geleden voor vijftien miljoen euro over van Vitesse, maar moet nu 31 miljoen euro kosten. Zijn ploeggenoot Michel Vorm kan opgehaald worden voor tien miljoen euro, terwijl voor Ben Davies vijftien miljoen euro betaald moet worden. Naar verluidt willen Liverpool en Tottenham Hotspur het trio vastleggen.

Tottenham Hotspur wordt ook genoemd als nieuwe club voor Morgan Schneiderlin, die bij de clubleiding van Southampton zou hebben gezegd dat hij deze zomer wil vertrekken. De 24-jarige middenvelder is op dit moment met Frankrijk actief op het WK en lijkt de volgende speler te worden die vertrekt bij The Saints. Eerder raakte de nieuwe club van manager Ronald Koeman al Rickie Lambert, Adam Lallana (beiden Liverpool) en Luke Shaw (Manchester United) kwijt. Ook Dejan Lovren lijkt dicht bij een vertrek uit het St Mary's Stadium. Arsenal, Tottenham en Liverpool hebben belangstelling.

Brazilië presteert nog niet super op het WK, maar Luiz Gustavo heeft blijkbaar wél veel indruk gemaakt. De 26-jarige middenvelder van VfL Wolfsburg werd al in verband gebracht met Arsenal, Chelsea en Manchester United, maar nu zou ook Real Madrid zich hebben gemeld. Geïnteresseerde clubs moeten overigens diep in de buidel tasten, want voor minder dan 35 miljoen euro mag de Braziliaan niet weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.