Transferdagboek 06/07: Lloris, Pato, Markovic en Michu

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/07: Lloris, Pato, Markovic en Michu

Tottenham Hotspur anticipeerde alvast op een vertrek van Hugo Lloris (27) door zich bij Swansea City voor Michel Vorm te melden. Lloris weet zelf echter niets van een vertrek bij de Londense topclub en gaat er vanuit dat hij ook volgend seizoen op White Hart Lane actief is. 'Daar ziet het wel naar uit', aldus de sluitpost, die met Frankrijk in de kwartfinale van het WK strandde tegen Duitsland (1-0). Paris Saint-Germain zou serieuze belangstelling hebben voor de ex-doelman van Olympique Lyon.

Alexander Pato (foto onder) keert volgens Italiaanse media terug in Milaan. Niet bij AC Milan, maar bij Internazionale. De 24-jarige aanvaller zou al een huis in de buurt van Milaan gekocht hebben en schafte in Italië ook al een auto aan. Op dit moment speelt het voormalige wonderkind voor São Paulo, dat hem huurt van Corinthians. Die club nam hem anderhalf jaar geleden over van AC Milan.

Liverpool blijft zich roeren op de transfermarkt. Volgens Portugese kranten is de Engelse club met Benfica rond over de koop van Lazar Markovic, een twintigjarige aanvaller uit Servië. De dribbelaar zou Benfica zo'n 25 miljoen euro opleveren. Hij zou de vierde grote aankoop van Liverpool worden, dat Rickie Lambert, Adam Lallana en Emre Can al binnenhengelde.

Swansea City raakt Michu kwijt. De Spaanse aanvaller annex middenvelder staat op het punt naar Napoli te vertrekken, dat hem huurt met een optie tot koop ter waarde van vijftien miljoen euro. Bij de Italiaanse topclub wordt Michu de stand-in van Gonzalo Higuaín.

Liverpool trekt al weken aan Southampton-verdediger Dejan Lovren. De club van trainer Ronald Koeman weigert na Rickie Lambert en Adam Lallana nog een sterspeler te verkopen aan The Reds, tot woede van Lovren zelf. 'Mijn hoofd is al op Anfield', aldus de 25-jarige Lovren, die extreem teleurgesteld is in de handelswijze van Southampton. 'De club heeft me over geen enkel bod van Liverpool geïnformeerd. Dat hoort niet. Ik ben er nu wel achter dat ik bij Southampton niets meer te zoeken heb.' Liverpool is bereid ruim twintig miljoen euro voor Lovren te betalen, die vorig jaar voor de helft van dat bedrag overkwam van Olympique Lyon.

Swansea City hoopt ook volgend seizoen te kunnen beschikken over Jonathan de Guzman (foto boven). De 26-jarige middenvelder werd de voorbije twee jaargangen geleend van Villarreal. 'We zijn met hem bezig', aldus manager Garry Monk. 'We praten met zijn zaakwaarnemer en houden zijn situatie scherp in de gaten. Ik wil Jonathan verder niet lastig vallen nu hij bij het Nederlands elftal actief is.'

Walter Samuel blijft in de Serie A. De 36-jarige mandekker staat volgens Italiaanse media voor een overstap naar Sampdoria, waar zijn ex-ploeggenoot Sinisa Mihajlovic trainer is. Het contract van Samuel bij Inter liep onlangs af. Ook Fiorentina had belangstelling voor Samuel, maar de ex-speler van Real Madrid en AS Roma heeft zijn woord gegeven aan Samp.

Nog meer transfernieuws uit Italië. Alessio Cerci (foto onder) lijkt niet te behouden voor Torino. AC Milan, dat afgelopen winter al zeer geïnteresseerd was in de vleugelspeler, is bereid twintig miljoen euro te betalen voor de Italiaanse international. De komst van Cerci zou een wens zijn van Milan-trainer Filippo Inzaghi, die hem in een driemansaanval met daarin ook Mario Balotelli en Stephan El Shaarawy wil gebruiken. De interesse van Milan voor Cerci betekent dat de komst van Juan Iturbe (Hellas Verona) in elk geval voorlopig van de baan is.

Zal Xavi dan toch zijn laatste wedstrijd voor Barcelona hebben gespeeld? Het Midden-Oosten lonkte al voor de Spaanse middenvelder. Maar de Qatarese Lekhwiya SC heeft een extra troef uitgespeeld. De kersverse trainer Michael Laudrup heeft namelijk volgens Spaanse media een visje uitgegooid bij Xavi in de hoop hem in Qatar te mogen verwelkomen.

Barcelona kan het vertrek van Xavi in financieel opzicht gebruiken om ruimte te krijgen voor het dure verse bloed. De Catalaanse grootmacht is volgens berichten in Spanje en Italië bezig om naast Luis Suarez nog een veelbesproken WK-ganger binnen te hengelen. Niemand minder dan Thiago Silva moet de Catalaanse defensie nieuw elan geven. Makkelijk zal het niet gaan, aangezien Paris Saint-Germain niet verlegen zit om wat extra centen. Kortom, een bod van vijftig miljoen is niet genoeg. Maar een troef is de warme relatie tussen Thiago Silva en Neymar, inmiddels al actief in Camp Nou.

We blijven in de Catalaanse hoofdstad en richten ons op een speler van een ander kaliber: Isaac Cuenca. De aanvaller, die een jaar geleden Amsterdam achter zich liet na een weinig verheffende huurperiode bij Ajax, wil eerst voor zijn kans gaan bij Barcelona. 'En als dat niet lukt, dan kijk ik naar aanbiedingen. Ik heb er geen problemen naar het buitenland te gaan', aldus Cuenca, die in verband wordt gebracht met FC Porto, Stoke City en Deportivo La Coruña.

Een andere Barcelona-huurling die bij Ajax geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten, weet inmiddels dat hij geen toekomst heeft in Camp Nou. Bojan Krkic wil niet overhaasten, maar heeft wel al twee opties voor een volgende bestemming: Málaga en Olympiakos Piraeus. Barcelona is in elk geval bereid de aanvaller zonder afkoopsom te laten gaan, ondanks een nog een jaar doorlopend contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.