Transferdagboek 05/07: Abidal, Ruiz, Sánchez en Vermaelen

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 05/07: Abidal, Ruiz, Sánchez en Vermaelen

AS Monaco maakte donderdag bekend dat het contract met Éric Abidal verlengd werd tot medio 2015, maar twee dagen later werd de 34-jarige verdediger gepresenteerd bij Olympiakos Piraeus. De reden zou zijn dat de Fransman in Griekenland wél een verbintenis voor twee seizoenen kon ondertekenen, maar verschillende Spaanse media melden nu dat Abidal is vertrokken bij Monaco vanwege de soap rond Víctor Valdés. De doelman, in het verleden ploeggenoot van Abidal bij Barcelona, werd afgekeurd en dat zorgde voor grote teleurstelling bij de routinier.

Door de uitschakeling van België is de transfer van Thomas Vermaelen naar Manchester United weer een stap dichterbij gekomen. De 28-jarige verdediger komt over van Arsenal, dat eerder al akkoord was over de transfersom. Vermaelen zelf wilde echter tijdens het WK in Brazilië - waar hij zaterdag met de Rode Duivels strandde in de kwartfinale tegen Argentinië - niet onderhandelen over zijn persoonlijke eisen. Nu de voormalige Ajacied terugkeert naar Engeland, wordt snel witte rook verwacht.

Nu steeds meer ploegen huiswaarts zijn gekeerd van het WK in Brazilië neemt de kans dat de transfercarrousel écht op gang komt met de week toe.

Zo komt Sky Sport Italia aan de vooravond van de kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica met het nieuws dat Bryan Ruiz in de belangstelling staat van Palermo. De Italiaanse promovendus zou er veel aan gelegen zijn de maker van twee Costaricaanse WK-doelpunten over te nemen van Fulham. Afgelopen half jaar stoomde Ruiz zichzelf nog klaar voor het WK bij PSV, dat de ex-speler van FC Twente huurde van The Cottagers.

Pablo Armero was op het WK een vaste waarde in de defensie van Colombia, maar hoeft niet op speeltijd te rekenen bij Udinese. De Italiaanse Serie A-club heeft bij monde van directeur Franco Soldati laten weten dat de pijlsnelle linksback mag vertrekken. Armero speelde het afgelopen half jaar al op huurbasis bij West Ham United, maar kan nu rekenen op interesse van Fiorentina, Internazionale, Juventus en AC Milan. Fiorentina zou daarbij de beste papieren hebben.

Ook Frank Lampard is met Engeland al enige tijd teruggekeerd uit Brazilië. De 36-jarige routinier mag vertrekken bij Chelsea, dat zijn aflopende contract niet verlengde. De algemene consensus is dat Lampard net als David Villa voor New York City FC zal gaan spelen, maar het is nog altijd niet bevestigd. 'Ik heb momenteel een paar opties', laat Lampard weten aan Sky Sports. 'Ik zal zeer binnenkort bekend maken wat mijn beslissing is.'

De kans is groot dat Alexis Sánchez na het WK niet langer clubgenoot van Neymar is bij Barcelona.
De kans is groot dat Alexis Sánchez na het WK niet langer clubgenoot van Neymar is bij Barcelona.

Alexis Sánchez zou nog tijdens zijn welverdiende vakantie een bezoek brengen aan Camp Nou om duidelijk te maken dat hij wil vertrekken bij Barcelona. De 25-jarige aanvaller van Chili maakte indruk op de mondiale eindronde en wil vertrekken nu Luis Suarez op weg lijkt naar de Catalaanse hoofdstad. Volgens AS is de vertrekwens koren op de molen van Arsenal en Juventus, die al langer in verband worden gebracht met de ex-speler van Udinese. Beide clubs zouden al een bod hebben uitgebracht, maar Barça gaat pas akkoord als het een bedrag van tussen de dertig en 35 miljoen euro krijgt.

Juan Cuadrado is na de 2-1 nederlaag tegen Brazilië voorlopig ook even uitgevoetbald. En ook voor de Colombiaanse dribbelaar staan de clubs in de rij. Barcelona, Juventus en Manchester United zouden Cuadrado allemaal wel willen overnemen van Fiorentina, maar volgens media in Italië is AS Roma de opmerkelijke favoriet in de strijd om de handtekening van de 26-jarige rechtsbuiten, die een prijskaartje van vijftig miljoen euro om zijn nek heeft hangen. Fiorentina zou Roma-middenvelder Alessandro Florenzi willen betrekken in de deal.

We blijven nog even in WK-sferen. Enner Valencia heeft zich in Brazilië in de kijker gespeeld van enkele Engelse Premier League-clubs. Eerder meldden we in dit dagboek al dat Everton, Newcastle United en Tottenham Hotspur de maker van drie Ecuadoraanse doelpunten wilden inlijven, nu heeft ook West Ham United zich volgens The Daily Star bij dat rijtje gevoegd. Manager Sam Allardyce zou bereid zijn vijftien miljoen euro te betalen voor de spits van het Mexicaanse Pachuca.

Staat Enner Valencia komend seizoen opnieuw oog in oog met Bacary Sagna in de Premier League?
Staat Enner Valencia komend seizoen opnieuw oog in oog met Bacary Sagna in de Premier League?

We blijven nog even in Engeland, want daar weten de tabloids altijd wel weer wat nieuws te verzinnen. Want in navolging van de al aangetrokken Fernando zou Manchester City nu zijn zinnen hebben gezet op Ross Barkley. De pas twintigjarige middenvelder van Everton zou volgens The Daily Mirror de ploeg van de Engelse kampioen nieuw elan moeten geven. En dat terwijl ook Mehdi Benatia en Eliaquim Mangala op weg lijken naar het Etihad Stadium.

Paris Saint-Germain heeft met Adrien Rabiot al een coming man in de gelederen, maar juist nu er eindelijk een speler uit de eigen opleiding lijkt door te breken dreigt een vertrek. De negentienjarige middenvelder wil zijn in 2015 aflopende contract niet verlengen en zou deze zomer daarom moeten worden verkocht. Dat Rabiot bulkt van het talent blijkt wel uit de Italiaanse topclubs die voor hem in de rij staan. Internazionale, Juventus én AS Roma zouden volgens La Gazzetta dello Sport over elkaar heen vallen om de Fransman voor vijf miljoen euro in te lijven. Kan PSG voor de verandering ook eens geld ontvangen in plaats van uitgeven...

Dieumerci Mbokani was eveneens niet te bewonderen op het WK. Toch flirt ook de Congolese spits openlijk met een transfer. De clubgenoot van Jeremain Lens heeft het niet naar zin bij Dinamo Kiev. 'Ik wil Kiev verlaten voor mijn familie, door de politieke problemen en omdat ik naar een topcompetitie wil', laat Mbokani weten aan Het Nieuwsblad. 'Een terugkeer naar België is geen optie. Ik ben klaar voor de Premier League, maar voorlopig heb ik alleen contacten in Turkije, Rusland en Spanje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.