Transferdagboek 03/07: Falcao, James, Kroos, Hazard

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/07: Falcao, James, Kroos, Hazard

Van een vertrek van Radamel Falcao en James Rodríguez bij AS Monaco is vooralsnog nog geen sprake. Dat heeft vice-voorzitter Vadim Vasilyev donderdag verteld. De twee Colombiaanse steraanvallers hebben allebei laten weten een transfer naar Real Madrid wel te zien zitten, maar volgens Vasilyev bekent dat allerminst dat Monaco het tweetal ook gaat verkopen. 'Momenteel zijn we met geen enkele club in gesprek over Falcao. En dat iedereen het nu over James heeft, betekent alleen maar dat wij het bij het rechte eind hadden om hem aan te trekken.'

Als we Marca mogen geloven is de transfer van Toni Kroos van Bayern München naar Real Madrid inmiddels wel in kannen en kruiken. De Koninklijke heeft het nog één jaar doorlopende contract van de 24-jarige middenvelder volgens de Spaanse sportkrant afgekocht voor 25 miljoen euro, waardoor Bayern tóch nog geld opstrijkt voor Kroos, die zijn contract niet wilde verlengen. Hoewel Der Rekordmeister niet staat te springen de Duitse WK-ganger te verkopen, zullen de laatste plooien gladgestreken worden zodra Kroos terug is van het WK in Brazilië.

Daardoor wordt het alsmaar drukker op het middenveld in de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, die ook al spelers als Xabi Alonso, Asier Illarramendi, Isco, Angel di María, Luka Modric tot zijn beschikking heeft. Casemiro zou daarom zijn conclusies hebben getrokken en willen vertrekken uit Madrid. Inmiddels zou Internazionale al in gesprek zijn over de komst van de 22-jarige Braziliaan. Alleen een transfersom staat een verhuizing naar Milaan ook in de weg.

Pablo Osvaldo speelde het afgelopen half jaar voor Juventus en zou nu naar Internazionale willen.
Pablo Osvaldo speelde het afgelopen half jaar voor Juventus en zou nu naar Internazionale willen.

Inter is sowieso druk bezig de selectie voor komend seizoen te versterken. Behalve Casemiro worden de Nerazzurri ook in verband gebracht met Yann M'Vila en Pablo Osvaldo. Rubin Kazan is al enige tijd in onderhandeling met Inter. De Russische club wil de Franse middenvelder echter niet zomaar laten gaan. In het geval van Osvaldo ligt dat anders. Voor de Italiaanse international is geen plek bij Southampton, zeker nu Graziano Pellè de nieuwe spits wordt. Osvaldo zou er volgens SportMediaset zelf al uit zijn met Inter.

Thorgan Hazard heeft voor komend seizoen ook een nieuwe club. Borussia Mönchengladbach staat op het punt de jongere broer van Chelsea-aanvaller Eden Hazard voor één jaar te huren van de Londense club. 'Alleen de handtekeningen ontbreken nog', zo laat technisch directeur Max Eberl weten in gesprek met de Rheinischen Post. ' Afgelopen seizoen verhuurden The Blues hun 21-jarige groeibriljant al aan SV Zulte Waregem.

Voor Royston Drenthe is geen toekomst meer bij Reading. De excentrieke voetballer meldde op zijn Instagram-account dat hij van de clubleiding te horen heeft gekregen dat hij mag vertrekken. Eerder zei manager Nigel Adkins hem dat hij zijn koffers niet in hoefde te pakken voor een trainingskamp in het Engelse Champneys. Drenthe trainde noodgedwongen mee met de tweede selectie.

Christian Tello heeft de interesse gewekt van een Portugese topclub. De buitenspeler van Barcelona, die volgens commentator Sierd de Vos steevast 'op de brommer' het veld op komt, staat in de belangstelling van FC Porto. De clubs zouden al in onderhandeling zijn over de te betalen transfersom. Naar verluidt vraagt zijn huidige werkgever rond de twaalf miljoen euro.

Real Madrid is geslaagd in de missie Karim Benzema te behouden. De Spaanse krant AS meldt dat de Franse spits en zijn club na dit WK officieel naar buiten treden met dat nieuws. Benzema (op de foto in een omhelzing met Cristiano Ronaldo) speelt morgenavond met Frankrijk in de kwartfinale tegen Duitsland. Tot nu toe was hij in Brazilië drie keer trefzeker voor Les Bleus.

Alexis Sánchez heeft weinig trek te worden gebruikt als ruilmiddel in de deal die Barcelona wil sluiten met Liverpool om Luis Suarez naar Camp Nou te halen. De Chileense aanvaller, die ook in verband wordt gebracht met de Spaanse kampioen Atlético Madrid, wil zijn eigen weg kiezen. Die hem overigens mogelijk wel in de Premier League brengt.

Want Arsenal zou meer dan gemiddelde interesse hebben in de WK-ganger. Manager Arsène Wenger gaat in de slag met de zaakwaarnemer van Sánchez om de Chileen ervan te overtuigen dat de Londense club de beste optie is. Overigens moeten The Gunners nog wel tot een akkoord komen met Barcelona, dat minimaal 35 miljoen euro verlangt voor de aanvaller.

Marouane Fellaini mag na een jaar alweer vertrekken bij Manchester United
Marouane Fellaini mag na een jaar alweer vertrekken bij Manchester United

Ongeveer dat bedrag legde Manchester United een jaar geleden neer om Marouane Fellaini los te weken bij Everton. Maar het werd geen gelukkige combinatie, zeker na het gedwongen vertrek van manager David Moyes. De Belgische WK-ganger staat nu nadrukkelijk in de etalage, aangezien Louis van Gaal hem volgens Engelse media heeft geoormerkt ‘als geen type voor Manchester United’.

Het geld dat United mogelijk nog opstrijkt voor Fellaini kan worden gebruikt om in Portugal een middenvelder te halen die wél bij The Mancunians past. Want Sporting Lissabon heeft kenbaar gemaakt dat William Carvalho (22) kan worden overgenomen, mits de vastgelegde afkoopsom van 45 miljoen euro op tafel komt.

En dan hebben we altijd nog de onvermijdelijke Diego Maradona. De Argentijnse voormalige wereldster is dezer dagen niet weg te slaan uit de media, zoals hij toch al nooit problemen heeft zichzelf in de schijnwerpers te zetten. Nu meldt Maradona weer doodleuk dat hij bondscoach van Venezuela gaat worden. De plaatselijke bond laat echter per omgaande weten dat Pluisje zelfs niet eens een aanbieding heeft gekregen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.