Transferdagboek 08/07: Manduzkic, Touré en Morata

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 08/07: Manduzkic, Touré en Morata

Dat Mario Mandzukic zijn langste tijd heeft gehad bij Bayern München was bekend, alleen de bestemming van de Kroatische spits was nog een vraagteken. Volgens het Duitse Bild wordt het de Spaanse hoofdstad. Want voor 22 miljoen euro gaat Atlético Madrid met Mandzukic een vervanger binnenhalen voor de naar Chelsea vertrokken Diego Costa. Er ligt een contract voor vijf jaar klaar voor de spits, die afgelopen seizoen in Beieren in aanvaring kwam met trainer Josep Guardiola.   

Yaya Touré heeft zelf weinig trek verder te gaan bij Manchester City nadat de club hem na het seizoen had geweigerd zijn ernstig zieke broer te bezoeken. In plaats daarvan moest hij opdraven voor een tour door de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens het WK overleed Ibrahim Touré.

Vanwege dit voorval is Yaya Touré stellig. Ondanks een contract tot medio 2017 is hij liever vandaag dan morgen Citizen af. Over belangstelling heeft de 31-jarige Ivoriaan geen klagen. Het rijtje geïnteresseerde club biedt voldoende perspectief: Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain.

VfL Wolfsburg moet op zoek naar een andere kandidaat voor versterking in de aanvalslinie. Alvaro Morata heeft namelijk een andere voorkeur uitgesproken. De jonge aanvaller van Real Madrid ziet meer heil in de Serie A dan in de Bundesliga, althans: 'Alvaro wil naar Juventus', zei zijn zaakwaarnemer Juanma Lopez. Romelu Lukaku staat daardoor weer op nummer één bij Wolfsburg, dat tegen de dertig miljoen aanhikt die Chelsea wil hebben voor de Belgische international.

Alessandro Del Piero heeft tegenover de Scottisch Sun nadrukkelijk laten weten graag naar Celtic te verkassen. De Italiaan staat deze keer dus wél open voor een overgang naar de topclub uit Glasgow. In 2012 probeerde Neil Lennon, destijds de manager van Celtic, Del Piero al eens warm te maken voor een overgang naar de Schotse Premier League. De voormalige Italiaanse sterspeler koos echter voor een transfer naar Sydney FC. De 39-jarige aanvaller is momenteel clubloos, omdat zijn contract in Australië deze zomer afliep.  

Spanje lijkt een Belg rijker. Axel Witsel is volgens Het Laatste Nieuws een transferdoelwit van Atlético Madrid. Het prijskaartje om de nek van de middenvelder zou nog een struikelblok kunnen vormen. Twee jaar geleden betaalde zijn huidige club Zenit Sint-Petersburg veertig miljoen euro om hem weg te halen bij Benfica. De Russen zouden een groot deel van die transfersom terug willen zien. 

Mats Hummels heeft de clubs voor het uitkiezen. De Duitse centrale verdediger staat volgens verschillende Britse media nadrukkelijk in de belangstelling van Barcelona en Manchester United. De Daily Expres meldt dinsdag dat de Spanjaarden zich in de strijd om de 25-jarige Duitser hebben gemengd, nadat de Mancunians al eerder hun interesse hadden getoond. Een transfer van Hummels zou de kas van Borussia Dortmund aardig moeten spekken: de club vraagt naar verluidt zo'n dertig miljoen euro voor de international.

Het budget van AS Roma is voorlopig nog niet op. Na de komst van Ashley Cole, Salih Ucan en Seydou Keita richten de Italianen zich nu op Samuel Eto'o. Volgens het radiostation Rete Sport ligt er voor de ervaren aanvaller uit Kameroen een tweejarig contract klaar in Rome. Het afgelopen seizoen speelde Eto'o in dienst van Chelsea, waarin hij in 33 wedstrijden twaalf keer scoorde. Deze zomer is hij clubloos, na zijn vertrek uit Londen.

Ronaldinho lijkt op 34-jarige leeftijd nog één keer terug te keren naar Europa.
Ronaldinho lijkt op 34-jarige leeftijd nog één keer terug te keren naar Europa.

Guyon Fernandez gaat mogelijk in Griekenland aan de slag. De spits staat in de belangstelling van PAOK Saloniki. Volgens Griekse media kan hij een tweejarig contract tekenen. De 28-jarige Fernandez is transfervrij, nadat zijn verbintenis met Feyenoord was afgelopen. Vorig seizoen kwam hij op huurbasis uit voor PEC Zwolle, waarmee hij de KNVB-beker won.

Balkunstenaar Ronaldinho staat voor een terugkeer in het Europese voetbal. Stoke City zou de 34-jarige Braziliaan graag willen aantrekken, melden verschillende Engelse media. De speler van Atlético Mineiro heeft nog maar een contract tot komende winter en is daarom weer een gewilde voetballer. Ook Queens Park Rangers en West Ham United zouden interesse hebben in de flankspeler.

Daarnaast zou Stoke ook nog interesse hebben in de Braziliaanse Kroaat Eduardo. Toch melden Braziliaanse media dat Flamengo de strijd om de 31-jarige aanvaller lijkt te winnen. De voormalige speler van Arsenal en Dinamo Zagreb zou zo snel mogelijk een contract willen ondertekenen dat hem voor anderhalf jaar aan de Braziliaanse topclub zou verbinden.

Atlético Madrid heeft de opvolger van de naar Chelsea terugkerende doelman Thibaut Courtois gevonden. Volgens Cadena COPE neemt de Spaanse kampioen Jan Oblak over van Benfica. De 21-jarige goalie zou de medische test al hebben doorstaan. Atlético zou zo'n twintig miljoen euro moeten overmaken aan de Portugezen om de transfer af te ronden.

Hoewel hij zijn contract met Manchester United aan het eind van vorig seizoen met een jaar verlengde, staat Patrice Evra open voor een vertrek. De 33-jarige Franse international zou volgens de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport op weg zijn naar Juventus, waar hij een tweejarig contract kan tekenen. De onderhandelingen tussen de clubs verlopen momenteel wat stroef, omdat De Oude Dame niet meer dan 1,5 miljoen euro wil neertellen voor de linksback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.