Transferdagboek 07/07: Caballero, Dodô en Gilardino

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 07/07: Caballero, Dodô en Gilardino

Málaga raakt Willy Caballero waarschijnlijk kwijt aan Manchester City. Volgens de BBC is de overgang van de Argentijnse doelman naar de kampioen van Engeland al zo goed als rond. De 32-jarige sluitpost is al in Manchester gearriveerd en beide clubs zouden zo goed als rond zijn over de transfervoorwaarden. Caballero is een goede bekende van City-manager Manuel Pellegrini, want de twee werkten tussen 2010 en 2013 al samen bij Málaga. Caballero wordt bij City de opvolger van Costel Pantilimon, die onlangs werd verkocht aan Sunderland.

Alberto Gilardino is gezwicht voor het grote geld. De 32-jarige spits is namelijk rond met het Chinese Guangzhou Evergrande, dat vijf miljoen voor hem betaalt aan Genoa. Bij Guangzhou gaat Gilardino samenwerken met de voormalige Italiaanse bondscoach Marcello Lippi, die daar trainer is. Ook Alessandro Diamanti verdient zijn brood bij de Chinese club.

Internazionale staat op het punt zijn eerste twee versterkingen te verwelkomen. Linkerverdediger Dodô (foto onder) wordt gehuurd van AS Roma, met een optie tot koop van zeven miljoen euro. Yann M'Vila komt via dezelfde constructie van Rubin Kazan, dat acht miljoen euro incasseert indien Inter de middenvelder permanent wil inlijven.

Georgios Samaras heeft de interesse weten te wekken van Lazio, hoewel hij dit seizoen maar zeven keer scoorde voor Celtic. De Griekse international zou volgende week al de overstap moeten maken naar de Serie A, zo meldt La Gazzetta dello Sport. Het contract van de 28-jarige aanvaller liep aan het einde van het seizoen af, waardoor hij transfervrij is.

Galatasaray zal Mario Balotelli met open armen ontvangen, mocht hij trek hebben in een transfer naar Turkije. Het probleemkind is volgens Tomás Ujfalusi, sportief directeur van Galatasaray, meer dan welkom bij de club uit Istanbul. Met de komst van trainer Cesare Prandelli lijkt de kans dat Super Mario wordt aangetrokken alleen maar groter geworden, melden Italiaanse media. De spits van AC Milan werd al meerdere malen in verband gebracht met een transfer naar de Turkse competitie.

Ronald Koeman heeft een potentiële opvolger voor Luke Shaw gevonden. Volgens The Mirror wil de nieuwe manager van Southampton linksback Pablo Armero aantrekken. De international van Colombia zou de Engelsen meer dan zes miljoen euro moeten kosten. De 27-jarige Armero staat onder contract bij het Italiaanse Udinese, maar het laatste half jaar speelde hij als huurling voor West Ham United.

Divock Origi is volgens de BBC op weg naar Liverpool.
Divock Origi is volgens de BBC op weg naar Liverpool.

Terwijl Ashley Cole op het punt staat zijn transfer naar AS Roma af te ronden, domineren de Rode Duivels de headlines in de transfercarrousel nu België zaterdag door Argentinië naar huis is gestuurd. De Belgen blijken gewilde transferobjecten na het bereiken van de laatste acht in Brazilië. Divock Origi is volgens de BBC op weg naar Liverpool, dat circa 12,5 miljoen euro zou betalen aan Lille. De negentienjarige spits moet dan deze week al in gesprek gaan met The Reds over zijn contract.

Zondag meldden we al dat Lazar Markovic ook op weg lijkt naar Anfield, waar ze druk bezig zijn het naderende vertrek van Luis Suarez naar Barcelona op te vangen. Voor de 95 miljoen euro die Barça volgens de BBC gaat betalen moet behalve Origi en Markovic ook Alexis Sánchez de ploeg van manager Brendan Rodgers komen versterken. Arsenal ligt echter op de loer. Volgens The Daily Mail heeft die club al een akkoord bereikt om de Chileen voor 42 miljoen euro naar het Emirates Stadium te halen. Sánchez zou op zijn beurt de gang naar Anfield niet zien zitten.

De miljoenen vliegen ons ook om de oren in Spanje, waar James Rodríguez nog altijd een populair gespreksonderwerp is. Als we AS moeten geloven trekt Real Madrid de Colombiaanse WK-uitblinker echter alleen aan als Ángel di María vertrekt. Zowel Manchester United als Paris Saint-Germain zou zestig miljoen euro over hebben voor de Argentijnse vleugelflitser, die de halve finale tegen Nederland mist door een hamstringblessure. Vertrekt Di María, dan zal Real tachtig miljoen euro moeten neertellen voor Rodríguez om AS Monaco te overtuigen.

Maroune Fellaini en Toby Alderweireld, hier in duel met Lionel Messi, verwisselen mogelijk na één jaar al weer van werkgever.
Maroune Fellaini en Toby Alderweireld, hier in duel met Lionel Messi, verwisselen mogelijk na één jaar al weer van werkgever.

Dan nog even terug naar de Belgen, want met Toby Alderweireld, Marouane Fellaini en Romelu Lukaku had bondscoach Marc Wilmots drie spelers in zijn selectie voor wie het uitzicht op speeltijd bij hun huidige werkgever allerminst rooskleurig is.

Alderweireld zit bij Atlético Madrid voornamelijk op de bank en zou daarom interesse hebben van Villarreal, zo meldt Het Nieuwsblad. De ex-Ajacied wil echter eerst zijn kansen afwachten in de Spaanse hoofdstad, omdat zowel Diego Godín als Miranda deze zomer mogelijk een stap hogerop maakt na hun indrukwekkende optredens in het hart van de Atlético-defensie.

Lukaku heeft bij Chelsea eveneens te maken met hevige concurrentie in de persoon van Diego Costa. Na verhuurperiodes bij West Bromwich Albion en Everton wil hij nu echt weten waar hij aan toe is. 'Ik wil niet meer uitgeleend worden', zegt hij tegen Het Nieuwsblad. Een persoonlijk akkoord met Atlético Madrid wil de 21-jarige spits bevestigen noch ontkennen. 'We zien wel, er is veel interesse. Ik moet gewoon de juiste beslissing nemen en zien.' Daarbij heeft een club die Champions League speelt zijn voorkeur.

Ook het Manchester United van Louis van Gaal mag natuurlijk niet ontbreken in het dagboek. En dus stuiten we in Corriere dello Sport op de interesse van Fiorentina voor Fellaini. De Belgische krullenbol zou volgens The Daily Mail mogen vertrekken uit Old Trafford, waar de Belgische international in de etalage staat voor circa vijftien miljoen euro. Een jaar geleden kreeg Everton nog ruim het dubbele voor de toen zeer gewilde kopspecialist. Het kan snel gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.