Transferdagboek 11/07: Bony, Reus, Navas en Vossen

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 11/07: Bony, Reus, Navas en Vossen

De transfer van Luis Suarez heeft natuurlijk ook gevolgen voor de transfercarrousel. Liverpool heeft nu immers de middelen om een adequate vervanger te vinden. Onder de kandidaten wordt ook Wilfried Bony geschaard. De Ivoriaanse aanvaller van Swansea City moet zo’n 25 miljoen euro kosten.

Maar voorlopig is van een overgang van de voormalige Vitesse-topschutter geen sprake. Swansea-voorzitter Huw Jenkins heeft (nog) niets gehoord van Anfield en zou uitermate onaangenaam verrast zijn als Liverpool achter zijn rug om pogingen onderneemt Bony warm te maken. 'Je zou denken dat ze eerst contact met ons zoeken als ze echt geïnteresseerd zijn.'

Er zijn schijnbaar meer mensen die vol afschuw kijken naar al het transfergeweld rond Suarez. Marco Reus is er volgens berichten in Spanje daar één van. De Duitser van Borussia Dortmund zou namelijk al maanden in gesprek zijn met Barcelona over een transfer en daarvoor zelfs de ontluikende interesse van Manchester United hebben afgewezen. Overigens heeft zijn club Borussia Dortmund publiekelijk laten weten dat Reus, die zwaar teleurgesteld zou zijn, niet te koop is…

We blijven in Duitsland en zakken af naar Beieren, naar de grote rivaal van Dortmund. Bayern München mag het dan ontkennen – 'Het is een verschrikkelijk interessante speler, maar een transfer staat niet te gebeuren' - volgens Levante-vicevoorzitter Tomás Pérez is het toch echt waar. De Duitse kampioen gaat de Costa Ricaanse doelman Keylor Navas overnemen voor een slordige tien miljoen euro. 'Hij gaat naar een van de beste clubs in Europa. Hij zal ervan genieten daar te spelen en een zware concurrent worden voor Manuel Neuer.'

Jelle Vossen heeft zijn zinnen gezet op een transfer en is allerminst te spreken over de gang van zaken. 'Genk geeft de indruk dat het hen enkel om het geld te doen is. Ik had toch op meer respect gehoopt na alles wat ik voor de club gedaan heb. Maar blijkbaar ben ik maar een nummer en dat is geen prettig gevoel. Ik heb steeds aan het clubbelang gedacht. Nu is het tijd om voor mezelf op te komen', aldus de spits, die een transfer naar Middlesbrough zag afketsen op de halsstarrige houding van RC Genk.

De uitstekende prestaties van Ron Vlaar op het WK zijn niet onopgemerkt gebleven. Om de 29-jarige verdediger aan boord te houden, is Aston Villa bereid hem een sterk verbeterd contract voor te schotelen. Een van de clubs die achter Vlaar aan zit is volgens Engelse media – hoe kan het ook anders – het Manchester United van Louis van Gaal.

Dat Enner Valencia deze zomer een fraaie transfer maakt staat vast, maar waarheen? De spits van Ecuador en het Mexicaanse Pachuca heeft de clubs voor het uitkiezen. De halve Premier League toonde al belangstelling en nu hebben ook Internazionale en AC Milan hun zinnen gezet op de 24-jarige afmaker. De penningmeester van Pachuca ziet het allemaal aan met dollartekens in zijn ogen, wetende dat zijn club de vraagprijs voor Valencia inmiddels heeft opgevoerd tot vijftien miljoen euro.

Juventus is de grote favoriet om Juan Iturbe (foto onder) los te weken bij Hellas Verona, maar Atlético Madrid geeft zich niet gewonnen. Omdat Verona nog niet heeft ingestemd met het bod van Juventus (twintig miljoen plus een speler), is Atlético van plan nog deze week een concurrerend voorstel uit te brengen. Verona wil naar verluidt dertig miljoen euro incasseren voor de Argentijnse dribbelaar.

Francisco Guillermo Ochoa staat voor een droomtransfer. De doelman die met Mexico uitblonk op het WK is volgens media uit zijn vaderland rond met Atlético Madrid. De Rojiblancos kunnen Ochoa (28) transfervrij overnemen, want zijn contract bij de Franse degradant AC Ajaccio is afgelopen. De kans dat Ochoa in Spanje eerste keeper wordt is groot, want die club raakt zijn eerste doelman van de afgelopen twee seizoenen (Thibaut Courtois) in principe kwijt aan Chelsea, zijn eigenlijke broodheer.

Voor Bryan Ruiz (28, foto onder) lonkt een overstap naar de Serie A. Promovendus Palermo heeft de spelmaker van Fulham namelijk op de korrel. Ruiz, die met Costa Rica in kwartfinale van het WK werd uitgeschakeld door Nederland, wil deze zomer absoluut bij Fulham vertrekken. Hij ziet het niet zitten met de Londense club, die hem de tweede helft van vorig seizoen bij PSV stalde, in het Championship te spelen. De eerste onderhandelingen tussen Palermo en Fulham werden donderdag al gevoerd. Vrijdag volgt een nieuwe ronde.

Napoli heeft Gonzalo Higuaín te kennen gegeven dat hij absoluut niet mag vertrekken. De Argentijnse spits is gewild, maar president Aurelio De Laurentiis laat weten dat Higuaín alleen vertrekt indien een club de ontsnappingsclausule in zijn contract betaalt. Die clausule bedraagt liefst honderd miljoen euro, een bedrag dat geen enkele club voor de 26-jarige aanvaller zal betalen.

De transfer van Patrice Evra van Manchester United naar Juventus is rond, melden Italiaanse media. Beide clubs zijn het eens over een transfersom van twee miljoen euro voor de 33-jarige linkerverdediger, die een tweejarig contract tekent in Turijn zodra hij terug is van vakantie. Evra wordt na Alexander Büttner (Dinamo Moskou) de tweede linksback die United verlaat. De club van Louis van Gaal trok in de persoon van Luke Shaw al een nieuwe linkerverdediger aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.