Transferdagboek 10/07: Arteta, Emanuelson en Verratti

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 10/07: Arteta, Emanuelson en Verratti

Urby Emanuelson is dicht bij een akkoord met AS Roma, meldt La Gazzetta dello Sport. Volgens de Italiaanse sportkrant dineert de transfervrije linkspoot donderdagavond met de directie van de hoofdstedelingen, waarna vrijdag de medische keuring en presentatie volgen. 'Ik heb met Kevin Strootman gesproken over deze club en ik verwacht veel van dit seizoen', reageerde Emanuelson, die AC Milan na drie seizoenen heeft verlaten. Naar verluidt tekent de voormalig Ajacied voor twee jaar.

Ook de toekomst van Mikel Arteta ligt mogelijk in de Serie A, want Fiorentina heeft zich bij Arsenal gemeld voor de 32-jarige middenvelder. En de club uit Noord-Londen staat open voor een vertrek van de Spanjaard, die afgelopen seizoen nog tot 31 duels in de Premier League kwam namens The Gunners. Fiorentina richtte aanvankelijk zijn pijlen op Marouane Fellaini van Manchester United, maar de Belg moet minimaal twintig miljoen euro opbrengen.

Paris Saint-Germain gaf deze zomer al aan dat Marco Verratti niet te koop is, maar Carlo Ancelotti heeft de komst van zijn landgenoot nog niet uit zijn hoofd gezet. De trainer van Real Madrid werkte eerder bij PSG samen met de 21-jarige middenvelder en wil deze graag naar de Spaanse hoofdstad halen. Naar verluidt is er liefst veertig miljoen euro gereserveerd door De Koninklijke.

Hoewel Swansea City al diverse keren heeft gemeld niets te willen weten van een vertrek van Wilfried Bony, weten de Engelse tabloids nu te melden dat Liverpool interesse heeft. Volgens de Welshmen is de voormalige spits van Vitesse 31 miljoen euro waard. Liverpool zou aan die vraagprijs willen voldoen.

De verwachting is immers dat er binnenkort veel geld binnenstroomt, aangezien een klapper van Luis Suarez naar Barcelona nabij is. De Belgische WK-ganger Divock Origi staat ook op het punt om te tekenen bij Liverpool, maar gezien zijn jeugdigheid zou Brendan Rodgers graag nog een spits aan zijn elftal willen toevoegen die zich al bewezen heeft in de Premier League. Behalve Rickie Lambert, die werd overgenomen van Southampton, komt hij dan dus uit bij de Ivoriaan.

Het is deze transferperiode zeer onrustig bij Barcelona. Víctor Valdés, Carles Puyol, José Manuel Pinto, Cesc Fabregas en Jonathan dos Santos vertrokken al. Marc-André Ter Stegen, Claudio Bravo, Ivan Rakitic, Rafinha en Gerard Deulofeu gaan juist weer wél hun kunsten vertonen in Camp Nou. Dat zou niet meer weggelegd zijn voor het volgende zestal: Cristian Tello, Bojan, Isaac Cuenca, Oier Olazabal, Ibrahim Afellay en Alex Song. Zij zouden allemaal hun handen vrij krijgen om te vertrekken. Barcelona zou bereid zijn mee te werken aan 'schamele' vergoedingen of in een individueel geval zelfs een transfervrij vertrek.

Waar ligt de toekomst van Ibrahim Afellay? Niet in Camp Nou, zo lijkt het.
Waar ligt de toekomst van Ibrahim Afellay? Niet in Camp Nou, zo lijkt het.

Tello zou op weg zijn naar FC Porto, voormalig Ajacied Bojan is gewild door Málaga, terwijl Cuenca, eveneens oud-Ajacied, op het punt staat te tekenen bij Deportivo La Coruña. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat de andere van de genoemde spelers hun heil elders zullen zoeken, waarbij vanuit Nederlands oogpunt de vraag rijst waar Afellay zijn loopbaan nieuw leven in moet gaan blazen. Tel er het opgeschorte transferverbod en de onzekerheid over de toekomst van vaste waarden als Xavi en Dani Alves – beiden zouden gaan vertrekken – bij op en de transformatie van de Catalaanse grootmacht is compleet.

Van Barcelona is de stap naar kampioen Atlético Madrid niet zo groot. Linksback Filipe Luís zou de Primera División gaan verlaten. In de Britse pers wordt melding gemaakt van een akkoord van 25 miljoen euro met Chelsea. Dat dat bedrag vijf miljoen euro minder is dan de gelimiteerde transfersom voor de linksback zou komen door de grote wens van de Braziliaan om in Engeland te voetballen.

Kevin Strootman kan bij AS Roma mogelijk een nieuwe collega gaan verwelkomen. De Zwitserse WK-ganger Xherdan Shaqiri, die met onder meer een schitterende goal indruk maakte in Brazilië, zou de moordende concurrentie bij Bayern München gaan verruilen voor een plekje in de Romeinse selectie. De wisselspeler zou ruim twintig miljoen euro moeten gaan kosten.

Ron Vlaar was woensdag een van de uitblinkers in São Paulo. We verwachten dan ook dat zijn naam een dezer dagen nadrukkelijk gaat vallen bij clubs die verlegen zitten om een defensieve zekerheid. Aston Villa kan de borst natmaken om alle pogingen Concrete Ron los te weken bij de Premier League-club te counteren. The Villans zullen op hun beurt gaan proberen de Oranje-international langer aan zich te binden dan tot medio 2015, de eindtijd van zijn huidige verbintenis.

Vlaar komt in Birmingham mogelijk een nieuw gezicht tegen. Nicklas Bendtner heeft de laatste jaren meer indruk gemaakt met zijn capriolen buiten het veld dan met zijn acties binnen de lijnen. Maar de Deense spits heeft wel een groot voordeel voor clubs met een kleine portemonnee die op zoek zijn naar aanvallende versterking. Einde contract bij Arsenal betekent een transfervrije status. Eintracht Frankfurt heeft Bendtner al een aanbieding gedaan, maar ook Aston Villa heeft zich gemengd in de strijd om het Deense enfant terrible.

Het Engelse boulevardblad The Sun weet dat een andere Oranje-international mogelijk zijn kunsten gaat vertonen in de Premier League, onder de hoede van Louis van Gaal. Want Manchester United zou Wesley Sneijder willen overnemen van Galatasaray, dat met een vraagprijs van zo’n achttien miljoen euro schijnbaar nog te hoog in de boom zit.

Een andere WK-ganger, James Rodríguez, heeft met zijn WK-optreden de belangstelling gewekt van de nodige Europese topclubs. Real Madrid is bezig ruimte te creëren voor de Colombiaanse international. Álvaro Morata is hard op weg naar Juventus, terwijl Paris Saint-Germain schijnbaar bereid is diep in de buidel te tasten voor Ángel di María (zestig miljoen euro). Dat bedrag heeft Real nodig om Rodríguez te kunnen wegkapen bij AS Monaco. Het beginpunt van de onderhandelingen over een afkoopsom is 75 miljoen euro, zo wordt geopperd in Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.