Transferdagboek 12/07: Mourinho, Van Wolfswinkel en Bojan

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/07: Mourinho, Van Wolfswinkel en Bojan

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn langste tijd bij degradant Norwich City gehad. De spits, die afgelopen zomer met veel bombarie werd overgenomen van Sporting Lissabon, behoorde niet tot de selectie van The Canaries voor het eerste duel van de voorbereiding. Eind vorig seizoen botste de 25-jarige spits al eens met manager Neil Adams, die ook WK-ganger Leroy Fer tot zijn spelers rekent.

Volgens Braziliaanse media wordt bondscoach Luiz Felipe Scolari na het WK bedankt voor bewezen diensten. Voetbalbond CBF hoopt niemand minder dan José Mourinho bovenaan het lijstje met potentiële opvolgers van Big Phil staan. Of The Special One naar Brazilië verkast valt echter te bezien. De manager van Chelsea zou namelijk totaal geen interesse hebben in een bondscoachschap van welk land dan ook.

Swansea City hoopt Federico Fernández (foto boven) over te nemen van Napoli. De centrale verdediger verloor tijdens dit WK zijn basisplaats in het Argentijnse elftal aan Martin Demichelis, maar volgens Engelse media wil Swansea hem nog steeds hebben. Daarmee anticipeert de club uit Wales op een mogelijk vertrek van Chico Flores. Ondertussen bevestigde voorzitter Huw Jenkins dat Swansea in gesprek is over een transfer van Michu naar Napoli. Een ruil lijkt daarmee in de maak.

Het lijkt erop dat Bojan Krkic naar Stoke City vertrekt. Stoke-voorzitter Peter Coates bevestigt tegenover The Daily Telegraph dat er gesprekken gaande zijn: ‘We rekenen erop dat de deal snel rondkomt.’ Het afgelopen seizoen kwam Krkic op huurbasis uit voor Ajax, maar in Amsterdam kon de aanvaller geen indruk maken. De 23-jarige Spanjaard staat nog tot medio 2015 onder contract bij Barcelona.

Het Spaanse AS weet het zeker: Jan Oblak (foto onder) wordt bij Atlético Madrid de opvolger van Thibaut Courtois, die terugkeert bij Chelsea. Voor de 21-jarige doelman van Benfica wordt een bedrag gevraagd van zestien miljoen euro. Maandag komt de transfer al rond volgens de krant. Oblak speelde dit seizoen slechts zestien competitiewedstrijden voor de Portugese club. Een andere doelman die nog steeds met Atlético in verband wordt gebracht is de Mexicaanse WK-ganger Guillermo Ochoa, die na het aflopen van zijn contract bij AC Ajaccio transfervrij is.

De geruchten gaan al langer, maar volgens Portugese media is het nu zo goed als rond. Eliaquim Mangala gaat naar Manchester City voor circa veertig miljoen euro. De 23-jarige verdediger van FC Porto zat in de WK-selectie van Frankrijk, maar kwam in Brazilië niet in actie.

Voor Paul Pogba lonkt een overstap naar Chelsea, maar volgens zijn zaakwaarnemer is dat onzin. 'Paul naar Chelsea? Dat is een fabeltje. Hij zit perfect bij Juventus', aldus Mino Raiola tegenover het Italiaanse Tuttosport.

Lazar Markovic is gearriveerd in Liverpool. Op social media verschenen foto’s van de vleugelspeler van Benfica vlak voordat hij op het vliegtuig stapte uit Lissabon. Markovic kost Liverpool waarschijnlijk 25 miljoen euro. Hij zou de vierde grote aankoop van Liverpool worden, dat Rickie Lambert, Adam Lallana en Emre Can al binnenhengelde.

Daarmee zijn de geruchten rond Liverpool niet klaar, want na de transfer van Luis Suarez is er geld te besteden. De Uruguayaan leverde naar verluidt tussen de 80 en de 95 miljoen euro op. Engelse media speculeren volop over de manier waarop dat geld besteed gaat worden. Dejan Lovren, Divock Origi, Karim Benzema, Wilfried Bony en Ryan Bertrand worden genoemd als opties.

Mogelijk doet Wilfried Bony volgend seizoen zijn dansjes in het shirt van Liverpool.
Mogelijk doet Wilfried Bony volgend seizoen zijn dansjes in het shirt van Liverpool.

José Mourinho hoopt op een hereniging met Sami Khedira. De manager van Chelsea werkte eerder met de 27-jarige middenvelder - die zondag met Duitsland de WK-finale speelt tegen Argentinië - samen bij Real Madrid en hoopt hem deze zomer naar Stamford Bridge te halen. Khedira leek op weg van Real Madrid naar Arsenal, maar Mourinho hoopt de stadgenoot af te troeven zoals hij dat vorig jaar deed met Willian. De Braziliaan was al gekeurd door Tottenham Hotspur, maar op het laatste moment troefde Chelsea die club af. Een dergelijk scenario zou opnieuw kunnen gebeuren, meldt The Daily Mirror.

Waarschijnlijk ook daarom is Arsenal-manager Arsène Wenger al op zoek gegaan naar een alternatief voor Khedira, weet The Daily Telegraph. De Noord-Londense club wil Lars Bender losweken bij Bayer Leverkusen. De 25-jarige landgenoot van Khedira miste het WK vanwege een dijbeenblessure, maar is daar inmiddels volledig van hersteld. Mocht Bender naar Arsenal verkassen, dan treft hij in het Emirates Stadium drie collega-internationals: Per Mertesacker, Mesut Özil en Lukas Podolski. Afgelopen zomer werd er overigens nog een bod van 24 miljoen euro van Arsenal op Bender afgewezen door Leverkusen.

Waar bij Arsenal de Duitse invloeden groot zijn, heeft aartsrivaal Tottenham Hotspur veel vertrouwen in Belgische voetballers. Romelu Lukaku moet de volgende Rode Duivel worden na Nacer Chadli, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen. De 21-jarige spits heeft nog een contract tot medio 2016 met Chelsea, maar wil daar vertrekken vanwege de komst van Diego Costa. De afgelopen seizoenen maakte Lukaku op huurbasis indruk bij West Bromwich Albion en Everton, maar Mourinho is niet overtuigd. Overigens sluit Tottenham een vertrek van Vertonghen uit. De 27-jarige verdediger werd in verband gebracht met Barcelona, maar de Catalanen moeten verder zoeken van The Spurs.

'Spelen met Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo zou een droom zijn', aldus James Rodríguez. De 22-jarige Colombiaan maakte indruk tijdens het WK in Brazilië, waar hij zes keer scoorde, en aast op een transfer naar Real Madrid. Vorig jaar maakte hij voor liefst 45 miljoen euro de overstap van FC Porto naar AS Monaco, maar de aanvallende middenvelder droomt van een toekomst bij De Koninklijke. 'Ik zou met mijn ogen dicht tekenen bij Real', vervolgt Rodríguez, die naar verluidt eerst moet afwachten of de Madrilenen erin slagen om Khedira en Ángel di María te verkopen.

AS Monaco op zijn beurt wil graag een nieuwe doelman strikken, waarbij Víctor Valdés lang favoriet was. Maar de 32-jarige doelman herstelt van een zware knieblessure, waardoor hij niet door de medische keuring kwam. Petr Cech is nu de gedroomde nieuwe keeper, valt te lezen in El Mundo Deportivo. Al sinds 2004 is de nu 32-jarige Tsjech eerste keus bij Chelsea, maar komend seizoen dreigt een plek op de bank vanwege de terugkeer van Thibaut Courtois. De 22-jarige Belg werd de afgelopen drie jaar verhuurd aan Atlético Madrid en maakte daar veel indruk. Voor komend seizoen zou hij van Mourinho de toezegging hebben gehad dat hij een basisplaats krijgt bij Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.