Transferdagboek 14/07: Cavani, Khedira en Assaidi

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 14/07: Cavani, Khedira en Assaidi

Vertoont Edinson Cavani (foto onder) volgend seizoen zijn kunsten in de Premier League? Volgens Engelse media heeft de spits van Paris Saint-Germain zijn zinnen op een transfer naar Engeland gezet. De 27-jarige Uruguayaan is ontevreden over zijn rol bij PSG, waar hij vaak als hangende rechtsbuiten moet acteren. Chelsea, Manchester United en Liverpool zouden wel oren hebben naar de komst van de spits, die een jaar geleden van Napoli naar Parijs kwam.

AS Roma heeft zijn zinnen gezet op Xherdan Shaqiri, maar de kans dat Bayern München meewerkt aan de transfer is extreem klein. Dat valt op te maken uit de woorden van Matthias Sammer, de technisch directeur van Der Rekordmeister. 'Xherdan is een belangrijke speler met het oog op de toekomst. We gaan hem niet verkopen', aldus de ex-verdediger. Ook gaf Bayern een update over Toni Kroos. Na de WK-finale maakte de middenvelder bekend naar Real Madrid over te stappen, maar volgens woordvoerder Markus Hörner is die transfer nog niet rond. 'Pas als we wat gehoord hebben van Toni en zijn management kunnen we hier wat over zeggen.'

Stoke City hoopt de huurperiode van Oussama Assaidi een vervolg te geven. 'We willen hem heel graag permanent vastleggen, maar de bal ligt bij Liverpool', aldus manager Mark Hughes. De 24-jarige dribbelaar maakte vorig seizoen in negentien duels vier doelpunten voor Stoke. Liverpool is bereid mee te werken aan een permanent vertrek van de ex-speler van SC Heerenveen, maar de vraagprijs die The Reds hanteren is voor Stoke vooralsnog te hoog.

Volgens Spaanse media staat Arsenal op het punt opnieuw een topaankoop te doen. Na Alexis Sánchez (Barcelona) zou nu Sami Khedira (Real Madrid) naar Londen verkassen. De middenvelder, die zich gisteren zonder te spelen tot wereldkampioen kroonde met Duitsland, zou een vierjarig contract zijn overeengekomen met The Gunners. De transfersom voor de ex-speler van VfB Stuttgart zou 29 miljoen euro bedragen.

De afgelopen weken werd Mathieu Valbuena (foto onder) in verband gebracht met een transfer naar AC Milan, AS Roma en Valencia, maar de toekomst van de kleine technicus lijkt in Rusland te liggen. Olympique Marseille heeft een akkoord bereikt met Dinamo Moskou, meldt L'Equipe. Voor zeven miljoen euro zou Valbuena de overstap maken naar de Premjer-Liga, maar zelf moet de 27-voudig international van Frankrijk (zes doelpunten) nog overeenstemming bereiken.

Didier Drogba is weer een stap dichter bij een terugkeer naar Chelsea. De 36-jarige spits moet een dubbelrol gaan bekleden op Stamford Bridge, weet The Daily Mail. Manager José Mourinho, die eerder met de Ivoriaan samenwerkte in de periode 2004-07, ziet in Drogba een ideale backup voor Diego Costa en wil hem als trainer aan zijn technische staf voegen. Eerder speelde de aanvaller - transfervrij na zijn vertrek bij Galatasaray - acht seizoenen voor Chelsea, waarin hij in totaal 157 keer scoorde.

AS Roma hoopt snel een akkoord te bereiken met Manchester City over de transfer van Mehdi Benatia, zodat het zelf zaken kan doen. Rudi García, trainer van de hoofdstedelingen, is een groot fan van Juan Cuadrado en wil Barcelona, Juventus en Manchester United graag aftroeven. De buitenspeler van Fiorentina, die met Colombia veel indruk maakte op het WK, moet 35 á 40 miljoen euro kosten.

Overigens moet Benatia zo'n dertig miljoen euro opleveren, waarna AS Roma ook op zoek gaat naar een vervanger. En daarbij houdt de nummer twee van de Serie A afgelopen seizoen de situatie rond Ron Vlaar in de gaten. De 29-jarige verdediger speelde een uitstekend WK en heeft nog een contract tot medio 2015 met Aston Villa. Hij zou na Kevin Strootman en Urby Emanuelson de derde Nederlander bij de Romeinen kunnen worden.

Vlaar werd eerder ook al genoemd als mogelijke versterking voor Atlético Madrid, dat deze zomer al van dertien spelers afscheid heeft genomen. Diego Simeone, trainer van de kampioen van Spanje en verliezend Champions League-finalist, luidt de noodklok. Onder anderen Thibaut Courtois, Tiago, Diego, David Villa en Diego Costa zijn al weg, terwijl ook Filipe Luís dreigt te vertrekken. De 28-jarige linksback uit Brazilië wil naar Chelsea en weigert zich te melden in de Spaanse hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.