Transferdagboek 13/07: Vertonghen, Hummels en Valencia

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/07: Vertonghen, Hummels en Valencia

Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu liet zaterdag weten dat zijn club nog op zoek is naar verdedigers. Voor de krant El Mundo Deportivo aanleiding een aantal namen de wereld in te slingeren. Marquinhos, Jérémy Mathieu, Jan Vertonghen en Mats Hummels worden genoemd als opties. 'Meerdere clubs zijn geïnteresseerd in Jan, maar ik kan niet zeggen of Barcelona daarbij zit', reageerde de zaakwaarnemer van Vertonghen, Mustapha Nakhli, op de vermeende belangstelling in Het Nieuwsblad.

Enner Valencia lijkt met zijn goede optreden op het WK voor Ecuador een transfer naar de Premier League te hebben verdiend. West Ham United lijkt de strijd om de aanvaller van de Mexicaanse club Pachuca te hebben gewonnen. ‘We hebben hem bijna binnen, maar ik juich pas als de handtekeningen zijn gezet’, stelde West Ham-manager Sam Allardyce in enkele Engelse media.

Als we de Italiaanse kranten Corriere dello Sport en Tuttusport mogen geloven, is AS Roma dicht bij het strikken van Yannick Ferreira Carrasco van AS Monaco. De twintigjarige Belg moet ruim vijf miljoen euro kosten. Ook in Zwitsers international Xherdan Shaqiri van Bayern München zou de Italiaanse topclub interesse hebben. Roma neemt komend seizoen weer deel aan de Champions League en wil daarvoor de selectie van een kwaliteitsimpuls voorzien.

Een dag na het laatste optreden als bondscoach van Oranje kan Louis van Gaal zijn blik richten op zijn volgende uitdaging: Manchester United terugbrengen naar de top. En die wederopstanding moet zijn beslag krijgen met de nodige verse krachten.

Natuurlijk komen de nodige Oranje-internationals voor op het lijstje van potentiële versterkingen, zoals Stefan de Vrij, Memphis Depay, Daley Blind en Nigel de Jong. Van dat lijstje kan kandidaat Arjen Robben worden geschrapt. De aanvaller heeft de handreiking van Van Gaal na de troostfinale tegen Brazilië vriendelijk afgewezen.

Maar niet getreurd, er staan nog enkele WK-grootheden op het punt de overstap te maken naar Old Trafford. Althans, als we de Engelse media mogen geloven. Volgens de Sunday Express is Manchester United in gesprek met Borussia Dortmund over de transfers van verdediger Mats Hummels en aanvallende middenvelder Marco Reus.

En ook Arturo Vidal staat naar verluidt aan de vooravond van een overstap naar Manchester United, zeker nu zijn club Juventus een poging onderneemt bij Tottenham Hotspur de Braziliaan Paulinho weg te halen. Die transfer moet de weg vrij maken voor de Chileen om naar Old Trafford te verhuizen.

Maar niet alle pogingen zijn een succes. Ángel di María heeft schijnbaar vriendelijk bedankt voor het aantrekkelijke aanbod uit Manchester. Een salaris van naar verluidt 190 duizend euro per week trekt de Argentijnse international niet over de streep. Paris Saint-Germain lijkt de bestemming te worden van de Real Madrid-aanvaller.

Het afgelopen seizoen kwam hij op huurbasis uit voor Vitesse, maar Christian Atsu lijkt niet terug te keren naar Arnhem. Volgens Sky Sports willen meerdere clubs hem huren van Chelsea. West Ham United lijkt vooralsnog de beste papieren te hebben, maar ook Hamburger SV, Espanyol en Aston Villa willen de Ghanees graag hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.