Transferdagboek 15/07: Van Buyten, Kalou en Reus

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 15/07: Van Buyten, Kalou en Reus

Na het vertrek van Luis Suarez naar Barcelona heeft Liverpool veel geld te besteden en dus meldt de club zich spoedig bij Borussia Dortmund, weet The Daily Express. Manager Brendan Rodgers heeft liefst vijftig miljoen euro over voor Marco Reus, die het WK aan zich voorbij zag gaan door een enkelblessure. Eerder trokken Emre Can (Bayer Leverkusen), Adam Lallana en Rickie Lambert (beiden Southampton) al naar The Reds, terwijl de komst van Lazar Markovic (Benfica) waarschijnlijk dinsdag wordt afgerond.

Maar daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Liverpool deed afgelopen seizoen lang mee voor de landstitel, maar mede vanwege de smalle selectie legde Rodgers' ploeg het uiteindelijk af tegen Manchester City. En aangezien er komende jaargang minstens zes Champions League-duels bijkomen, moet de spelersgroep flink worden uitgebreid. Ook voormalig Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou is in beeld. De 28-jarige Ivoriaan van Lille, die in de periode 2006-12 onder contract stond bij Chelsea, staat ook in de belangstelling van Arsenal en Everton. In Noord-Frankrijk was Kalou de afgelopen twee seizoenen in competitieverband liefst dertig keer trefzeker, waardoor hij onhoudbaar lijkt.

Gregory van der Wiel is spoedig verlost van concurrent Christophe Jallet, die akkoord is met Olympique Lyon over een driejarige verbintenis. Paris Saint-Germain moet nog wel overeenstemming bereiken over de verkoop van de dertigjarige verdediger, maar daar worden geen problemen verwacht. Deze zomer moet er wel een nieuwe rechtsback naar de Franse hoofdstad komen en Serge Aurier (Toulouse) geldt nu als favoriet. De 21-jarige Ivoriaan maakte indruk tijdens het WK in Brazilië, waardoor PSG niet meer in zee wil met Dani Alves. De tien jaar oudere Braziliaan van Barcelona verloor juist zijn basisplaats op het WK en is daarbij een veel duurder alternatief.

Na acht seizoenen vertrekt Daniel Van Buyten transfervrij bij Bayern München, maar de 36-jarige verdediger zit waarschijnlijk niet lang zonder club. Tijdens het WK speelde hij vijf volledige wedstrijden namens België, dat in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Argentinië. Anderlecht is daardoor overtuigd van zijn fitheid en wil Van Buyten halen als vervanger van de naar West Ham United vertrokken Cheikhou Kouyaté. Maar ook het ambitieze RB Leipzig, komend seizoen uitkomend in de Tweede Bundesliga, wil de 84-voudig international graag strikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.