Transferdagboek 16/07: Blind, De Boer, Krul en Robinho

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 16/07: Blind, De Boer, Krul en Robinho

Claudio Bravo (Real Sociedad), Ivan Rakitic (Sevilla), Marc-André ter Stegen (Borussia Mönchengladbach) en Luis Suarez (Liverpool) kwamen deze transferperiode al naar Barça, maar nog altijd is die club er niet in geslaagd om een verdediger te strikken. Jérémy Mathieu geldt als favoriet, maar de Catalanen hebben nog altijd geen akkoord bereikt met Valencia. Ook zijn Mats Hummels (Borussia Dortmund) en Marquinhos (Paris Saint-Germain) in beeld, maar een nieuwe speler die gelinkt wordt aan Barcelona is Daley Blind. Tijdens het WK heeft de multifunctionele verdediger veel indruk gemaakt en dus lonkt een transfer naar Barcelona, meldt het Spaanse Sport.

Als Blind Ajax trouw blijft, houdt hij Frank de Boer als trainer. Onlangs liet de 112-voudige international weten het seizoen in Amsterdam af te maken, maar dat had ook heel anders kunnen lopen. Tottenham Hotspur meldde zich voor de 44-jarige oefenmeester, maar koos uiteindelijk voor Mauricio Pochettino. 'Het werkt bij een club net als bij een bedrijf: er wordt over gestemd en uiteindelijk zijn ze tot de conclusie gekomen dat ze Pochettino wilden hebben', aldus De Boer tegen AT5. 'Als ze mij wilden hebben, dan denk ik wel dat ik "ja" had gezegd. Het was vrij close.'

Newcastle United versterkte zich deze zomer met onder anderen Daryl Janmaat en Siem de Jong en dat was een tactische zet van Alan Pardew. De manager van de Noord-Engelse club hoopt dat daardoor Tim Krul langer behouden blijft. De 26-jarige doelman staat al sinds 2005 onder contract in Newcastle en wordt elke transferperiode in verband gebracht met een stap hogerop. Tijdens de kwartfinale van het WK vervulde Krul een heldenrol door als invaller twee strafschoppen te keren tegen Costa Rica, waardoor volgens Engelse media de belangstelling alleen maar is toegenomen.

Robinho gaat Kaká waarschijnlijk achterna naar Orlando City FC. De dertigjarige aanvaller kan bij AC Milan niet op een basisplaats rekenen, waardoor hij - net als Kaká - niet werd geselecteerd voor het WK. De Braziliaan staat open voor een vertrek naar de MLS, maar aangezien die club pas in 2015 debuteert in de Verenigde Staten moet er een tussenoplossing gevonden worden. Robinho zou een half jaar verhuurd worden aan Santos, waar hij zijn loopbaan startte. Dan speelt hij binnenkort tegen Kaká, die werd ondergebracht bij São Paulo.

AC Milan is in onderhandeling met Zenit Sint-Petersburg. De Italianen zouden volgens La Gazzetta dello Sport interesse hebben in Domenico Criscito. De linksback kwam in beeld na het vertrek van Urby Emanuelson naar AS Roma. De Russen zouden de vraagprijs voor de Italiaanse international hebben opgeschroefd naar twaalf miljoen euro. De Milanezen zien dat prijskaartje liever niet en proberen de transfersom wat naar beneden te brengen: zo zouden zij Cristian Zápata, Philippe Mexès of Michelangelo Albertazzi in de deal willen betrekken.

Daarnaast is AC Milan op zoek naar versterking op de flanken. De 27-jarige Nani schijnt al gepolst te zijn voor een vertrek naar Italië. De Portugese buitenspeler zou Manchester United volgens Italiaanse media zo'n acht miljoen op moeten leveren. Eerder toonde Juventus interesse. De Oude Dame wilde de Portugees betrekken in een ruildeal met Arturo Vidal.

John Guidetti lijkt op weg te zijn naar Rusland.
John Guidetti lijkt op weg te zijn naar Rusland.

Nu Feyenoord zijn zinnen heeft gezet op een komst van Bas Dost, lijkt John Guidetti te kiezen voor een toekomst in Rusland. De spits staat volgens de Zweedse krant Aftonbladet in de belangstelling van Dinamo Moskou, waar ook Alexander Büttner onder contract staat. De Russen zouden bereid zijn de door Manchester City gewenste transfersom voor de Zweed neer te tellen. Daarnaast zouden zij ook zijn salaris van zo'n twee miljoen euro overnemen.

Volgens het Spaanse sportblad El Mundo Deportivo is Tata Martino in de race om Alejandro Sabella op te volgen als bondscoach van Argentinië. De oud-trainer van Barcelona, die in mei dit jaar zelf zijn ontslag indiende, zou volgens de vice-president van de Paraguyaanse bond al in een ver stadium zijn met de onderhandelingen. Diezelfde vice-president had Martino namelijk benaderd om bondscoach van Paraguay te worden, maar de coach ging niet in op die aanbieding omdat hij het bondscoachschap van Argentinië zou prefereren.

Massimiliano Allegri is woensdag gepresenteerd als de nieuwe trainer van Juventus. Zijn komst kan weleens vergaande invloed hebben op de toekomst van Andrea Pirlo. De middenvelder tekende onlangs een contract voor twee seizoenen, maar indien Allegri arriveert wil hij Turijn naar verluidt zo snel mogelijk verlaten. Pirlo heeft bijzonder slechte ervaringen met Allegri.

Ten tijde van zijn komst naar Milan in 2011 oordeelde Allegri dat Pirlo zijn beste tijd wel had gehad. De spelmaker reageerde gepikeerd en stapte over naar Juventus, waar hij de afgelopen drie jaar een revival beleefde. Allegri hoopt op een verzoening met Pirlo, maar de speler heeft daar volgens Italiaanse media absoluut geen oren naar.

Alweer een nieuw hoofdstuk in de transfersoap rondom Juan Iturbe. Juventus leek de strijd om de aanvaller van Hellas Verona te winnen, maar AS Roma werpt zich op als kaper van de deal nu er door het vertrek van Antonio Conte bij De Oude Dame een machtsvacuüm is ontstaan. In tegenstelling tot Juve is Roma bovendien bereid aan de vraagprijs van de Gialloblù, dertig miljoen euro, te voldoen. Volgens Spaanse media valt ook de beoogde transfer van Alvaro Morata van Real Madrid naar Juve in het water door het plotselinge vertrek van Conte.

Het is niet de vraag of Keylor Navas een transfer maakt, maar waarheen. De grootste kanshebber op de handtekening van de doelman van Levante is naar verluidt Real Madrid. De Koninklijke wil dat Navas om een basisplaats gaat strijden met Iker Casillas. Voor Diego López, die afgelopen seizoen in de competitie keepte, lijkt geen toekomst in de Spaanse hoofdstad. Napoli, dat een opvolger van Pepe Reina zoekt, wil de goalie graag huren.

Michel Vorm mag dan maar kort zijn gezicht hebben laten zien op het WK, de Nederlandse doelman lijkt toch voor een transfer te staan. VI meldde onlangs al dat Tottenham Hotspur zich gemeld had. Inmiddels heeft voorzitter Huw Jenkins bevestigd dat er clubs concreet geïnteresseerd zijn. Dat verklapte hij in gesprek met de BBC. Om welke clubs het gaat wilde de preses niet zeggen, maar het is al langer een publiek geheim dat ook Liverpool gecharmeerd is van de doelman die in Wales nog tot medio 2016 vastligt.

Swansea City is bereid Vorm te laten gaan en heeft met het vastleggen van de transfervrije Lukasz Fabianski van Arsenal zelfs al ingespeeld op een vertrek van de Nederlandse goalie. Vorm werd in 2011 voor 1,5 miljoen pond (zo'n 1,8 miljoen euro) door Swansea City overgenomen van FC Utrecht en zou nu ongeveer het zesvoudige moeten opbrengen.

Nog maar een aanstaande transfer in de Premier League. Arsenal zou namelijk dicht bij het vastleggen van Sami Khedira (27) zijn. De motor van de Duitse nationale ploeg zou voor 25 miljoen euro de overstap maken. De Duitse wereldkampioen, die in 2010 overkwam van VfB Stuttgart, lag bij Real Madrid nog vast tot medio 2015, maar zou daar wellicht verdreven worden vanwege de moordende concurrentie. Het is immers slechts een kwestie van tijd voordat de overgang van Toni Kroos naar De Koninklijke bevestigd zal worden. Voor wie nog twijfelde aan de toekomst van Khedira. Lukas Podolski geef uitleg in onderstaand filmpje. Met de overgang zou overigens 25 miljoen euro gemoeid zijn.

Antoine Griezmann (23) weigerde onlangs al zijn medio 2016 aflopende verbintenis bij Real Sociedad te verlengen. De reden lijkt nu duidelijk. AS Monaco zou hem zien als beoogde vervanger voor James Rodríguez, die in beeld is bij Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.