Transferdagboek 19/07: Bony, Pato, Eto'o en Sergi Roberto

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 19/07: Bony, Pato, Eto'o en Sergi Roberto

Wilfried Bony staat al langer in de belangstelling van andere clubs dan zijn eigen werkgever Swansea City en lijkt zelf inmiddels ook wel oren te hebben naar een mooie transfer. Sterker nog, volgens The Daily Mirror zou de ex-Vitessenaar 'wanhopig' zijn om naar Liverpool te verkassen.

De transfer van Loïc Rémy, de veel goedkopere spits van Queens Park Rangers die binnenkort waarschijnlijk definitief naar Anfield Road verhuist, zou echter roet in het eten gaan gooien. Door de komst van de Fransman zit Liverpool-coach Brendan Rodgers niet meer te wachten op de dure Ivoriaan, die daar verschrikkelijk van zou balen.

Sampdoria heeft grootse plannen. Om de fans wat enthousiaster te maken, zou de nieuwe voorzitter Massimo Ferrero de supporters een cadeautje willen geven. Het presentje zou luisteren naar de naam Samuel Eto'o of Alexandre Pato, waarbij moet worden aangetekend dat laatstgenoemde hoger op het verlanglijstje staat. Dat weet althans Sky Sports Italia.

Het feit dat de voorzitter de geruchten over de Braziliaan ontkent doet daar volgens het medium niets aan af. Het prijskaartje van vijftien miljoen euro (exclusief een ongetwijfeld riant salaris) zouden Ferrero evenwel wat te gortig kunnen worden. In dat geval zou Eto'o in beeld komen. Beide spelers hebben een verleden in Italië, in Milaan om precies te zijn. Pato speelde voor AC Milan, terwijl de Kameroener speelde voor stadgenoot Internazionale. Klein probleempje: laat Eto'o nu ook nogal hoog in de boom zitten wat betreft salariseisen...

Vorig seizoen speelde Christian Atsu nog voor Vitesse, maar komend seizoen is hij actief in de Premier League. Tenminste, als we het Engelse Sky Sports moeten geloven. Everton zou het liefst Romelu Lukaku willen overnemen van Chelsea, maar aangezien dat lijkt te mislukken hebben The Toffees bij de club waar ook Atsu onder contract staat maar eens geïnformeerd naar de Ghanees.

Atsu (r) op het WK in actie tegenover Cristiano Ronaldo. Speelt de ex-Vitessenaar volgend seizoen bij Everton?
Atsu (r) op het WK in actie tegenover Cristiano Ronaldo. Speelt de ex-Vitessenaar volgend seizoen bij Everton?

Everton zou de vleugelaanvaller, die vorig seizoen in 28 wedstrijden in actie kwam voor de Arnhemmers en ook op het WK actief was met zijn land, graag op huurbasis willen overnemen. Atsu zelf zou dat op zijn beurt ook wel zien zitten.

Het is niet niks, bestempeld worden als 'de nieuwe Xavi'. Het is Barcelona-speler Sergi Roberto overkomen. De 22-jarige middenvelder wordt als een groot talent gezien, maar lijkt komend seizoen zeker nog geen basisspeler te worden in Catalonië. Dat, opgeteld bij het feit dat hij nog maar een contract heeft voor één seizoen, leidt ertoe dat Engelse media speculeren over een overgang naar Manchester United, Tottenham Hotspur óf Arsenal. Één probleempje: Sergi Roberto zelf zou hebben gezegd niet naar Engeland te willen verhuizen...

Soms lijkt het alsof voetballers bewust de draak steken met het geruchtencircus in de transferperiode, zoals Ryan Babel vandaag. De buitenspeler van Kasimpasa plaatste op Twitter dat hij op weg was naar Liverpool, wat direct overgenomen werd door Engelse media met de suggestie dat hij mogelijk terugkeerde naar zijn oude club. Op het sociale medium kwamen ook grappige reacties binnen van Liverpool-fans, die hoopten dat hij ging tekenen bij aartsrivaal Everton.

Qua onbetrouwbaarheid steekt de Italiaanse krant La Stampa echter de Engelse media naar de kroon. Het Turijnse medium claimt namelijk de buren van Arturo Vidal gesproken te hebben. Deze verklaarden dat Vidal al bezig is zijn vertrek voor te bereiden, al weten ze niet waar de Chileen heen vertrekt. Onder het motto: beter een klikkende buur dan een verre vriend.

Het lijkt erop dat Ángel di María op weg is naar de uitgang bij Real Madrid en Marca weet waarom: de Argentijn eist meer dan een verdubbeling van zijn salaris na zijn goede prestaties aan het eind van vorig seizoen. Di María verdient momenteel vier miljoen euro per jaar, maar wil negen miljoen verdienen. Dat salaris is geen probleem voor Paris-Saint Germain, dat hem wil overnemen. Alleen de regulaties vanwege Financial Fair Play staan een transfer nog in de weg.

Bayern München en Barcelona beschikken al over buitenspelers waar de meeste clubs jaloers op zijn, maar als we Sport mogen geloven strijden beide clubs nu om Juan Cuadrado. De Colombiaanse vleugelaanvaller staat onder contract bij Fiorentina, dat 33 miljoen voor hem vraagt. Natuurlijk wordt ook Manchester United gelinkt aan Cuadrado.

Antonio Di Natale weg bij Udinese? Voor nog geen tien miljoen!
Antonio Di Natale weg bij Udinese? Voor nog geen tien miljoen!

In de beeldvorming spelen de meeste voetballers vooral voor het geld, maar dat kan niet gezegd worden van Antonio Di Natale. De 36-jarige Italiaan speelt al sinds 2004 voor Udinese en een zak geld uit China lokt hem daar niet weg. La Gazzetta dello Sport meldt dat Di Natale tien miljoen euro plus prestatiebonussen kon verdienen in twee jaar bij Guangzhou Evergrande, maar dat hij dat hij dit voorstel heeft geweigerd.   Ook een miljoenenaanbod uit Dubai sloeg Di Natale af.

Nani staat op de nominatie om te vertrekken bij Manchester United en dat levert interesse op van maar liefst drie Italiaanse topclubs: AC Milan, Internazionale en Juventus. Volgens Sportmediaset heeft Milan echter geen zin om aan de vraagprijs van veertien miljoen euro te voldoen. Daardoor wil directeur Adriano Galliani wachten met bieden tot de laatste dagen van de transfermarkt, wanneer United de prijs mogelijk laat zakken om Nani in ieder geval kwijt te raken.

Barcelona is bezig om Jérémy Mathieu over te nemen van Valencia en de geruchten over zijn overgang nemen toe doordat de Franse verdediger zaterdag niet meespeelt in een oefenduel met 1. FC Nürnberg. Of dit ook betekent dat een transfer nabij is, valt nog te betwijfelen.

Real Madrid verliest met Álvaro Morata een spits aan Juventus en dus oriënteert de club zich nu op de transfermarkt. Volgens Metro is Álvaro Negredo van Manchester City het voornaamste doelwit, maar AS plaatst nog andere namen op de verlanglijst van Madrid: Radamel Falcao en Romelu Lukaku.

Voor laatstgenoemde is er nog meer interesse, want ook Everton heeft zich gemeld voor de 21-jarige Belg. Lukaku speelde vorig seizoen al op huurbasis op Goodison Park en de Daily Mail meldt nu dat Everton hem definitief wil overnemen van Chelsea, waar hij concurrentie heeft van aankoop Diego Costa en Fernando Torres.

Ook Tottenham Hotspur oriënteert zich nadrukkelijk op de transfermarkt. Volgens de Daily Telegraph zijn ze in de race voor Ben Davies, de linksback van Swansea City. Voor circa twaalf miljoen euro moet de deal gemaakt kunnen worden.

Mattia Destro kwam afgelopen seizoen tot dertien doelpunten in twintig competitieduels voor AS Roma. Nu lonkt een overstap naar Tottenham Hotspur.
Mattia Destro kwam afgelopen seizoen tot dertien doelpunten in twintig competitieduels voor AS Roma. Nu lonkt een overstap naar Tottenham Hotspur.

Volgens Sport Italia is technisch directeur Franco Baldini ondertussen gearriveerd in Italië om twee transfers af te ronden. Tottenham wil Sandro slijten aan Napoli voor twaalf miljoen euro en spits Mattia Destro overnemen van AS Roma. De 23-jarige Italiaanse spits moet zeventien miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.