Transferdagboek 18/07: Vidal, Reus, Pogba, Varane, Falcao

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 18/07: Vidal, Reus, Pogba, Varane, Falcao

We besluiten het transferdagboek van vrijdag met een rondje langs de Engelse tabloids. Geheel volgens traditie zijn die immers niet bang om uit te pakken met enkele sensatie-artikelen. The Daily Star  maakt het daarbij het bontst. Het enorme transferbudget van Liverpool, dat flink is aangevuld door de overgang van Luis Suarez naar Barcelona, zou namelijk zo goed als helemaal ingezet gaan worden. Liverpool zet daarbij hoog in en het trio Arturo Vidal, Marco Reus en Paul Pogba zouden daarbij bovenaan het verlanglijstje staan.

Vidal en Pogba staan onder contract bij Juventus. De Chileen is ook gewild door Real Madrid  en Manchester United (zie hieronder), terwijl de Fransman onlangs nog aangaf in principe bij De Oude Dame te blijven. Wellicht dat de trainerswissel, Massimiliano Allegri voor Antonio Conte, er iets mee te maken heeft. Ook Reus gaf al eens aan dat hij bij zijn huidige club Borussia Dortmund wil blijven, maar wellicht dat duizelingwekkende bedragen van Liverpool club en speler kunnen overtuigen.

De Daily Mail  geeft de koopwoede van Chelsea en manager José Mourinho nog maar eens een nieuw hoofdstukje. Niemand minder dan Raphaël Varane zou zich immers ietwat miskend voelen bij Real Madrid. De 21-jarige Fransman ligt nog vast tot medio 2017 bij De Koninklijke, maar het Franse supertalent zou slechts 33.000 euro per week krijgen. Een salaris dat een schijntje is bij dat van enkele ploeggenoten. Aangezien Mourinho vanuit zijn Real-tijd maar al te goed weet waartoe de centrale verdediger in staat is én wat daartegenover staat, zou hij gebruik willen maken van die ontevredenheid.

En volgens The Express  is Varane niet het enige paard waarop Mourinho wedt. Stiekem zou Chelsea namelijk nog willen meedingen naar de handtekening van Radamel Falcao. Dan moeten de Londenaren, die Diego Costa binnenhaalden en Demba Ba en Samuel Eto' al zagen vertrekken, wel afrekenen met Manchester City, Manchester United en Liverpool. De Colombiaan is immers nogal gewild.

Wellicht dat Falcao bij Manchester United het spitsenbestand zou kunnen aanvullen als de Mexicaan Javier 'Chicharito' Hernández verkast. Hij zou immers volgens Italiaanse berichten geen vertrouwen meer hebben in een belangrijke rol op Old Trafford. Ook de komst van Louis van Gaal zou daar niks aan veranderen. Internazionale heeft wel oren naar zijn komst: of op huurbasis of definitief. De verwachting is dat United en Van Gaal niet enorm zullen tegenstribbelen mocht het daadwerkelijk tot gesprekken komen. Zeker niet als daar tegenover de komst van een grote spits staat.

Komt er een einde aan de reserverol van Javier Hernández bij Manchester United?
Komt er een einde aan de reserverol van Javier Hernández bij Manchester United?

Sinds bekend is dat de al genoemde Massimiliano Allegri de opvolger is van Antonio Conte als trainer van Juventus, regent het geruchten over De Oude Dame. Vaak is Andrea Pirlo daarin een van de hoofdpersonen, gezien zijn slechte verstandhouding met Allegri, die hem in het verleden wegstuurde bij AC Milan. Een één-tweetje is gauw gemaakt, want Cesare Prandelli zou de 35-jarige spelmaker graag naar Galatasaray halen, aldus La Gazzetta dello Sport. De trainer van Wesley Sneijder is daar pas net aan de slag gegaan, aangezien hij na het mislukte WK met Italië – inderdaad, de ploeg waar Pirlo de grote leider is – de gang naar Turkije maakte.

Ook over een andere middenvelder van Juve is volop consternatie. Het is namelijk nog maar de vraag of Arturo Vidal (27) wil blijven nu clubs als Manchester United en Real Madrid geïnteresseerd zijn. 'Ik heb gehoord van de belangstelling van die grote clubs. Ik weet niet of mijn Juve-tijdperk erop zit?', vraagt de Chileen zich in La Cuarda  hardop af. 'Nu denk ik alleen aan mijn nog zeven dagen durende vakantie. Daarna ga ik met de club praten en een beslissing nemen', aldus Vidal, die een jaartje langer vastligt dan Pirlo. De Chileen heeft nog een verbintenis tot medio 2017.

Andrea Pirlo en Arturo Vidal op weg naar de uitgang bij Juventus?
Andrea Pirlo en Arturo Vidal op weg naar de uitgang bij Juventus?

Uiteraard worden er ook namen genoemd die juist hun entree in Turijn zouden gaan maken. Volgens Tuttosport heeft Juve een bod van 24 miljoen euro uitgebracht op Chelsea-spits Romelu Lukaku. Ook Liverpool zou de 21-jarige Belg graag overnemen, maar vooralsnog is Chelsea nog niet te vermurwen. Bij een bod van dertig miljoen euro zou dat wel het geval zijn, zo is er te lezen.

Er zijn nog meer aanvallers die genoemd worden. Juve zou namelijk ook gokken op Ezequiel Lavezzi. Voor dertig miljoen euro zou Paris Saint-Germain bereid zijn de Argentijnse aanvaller te laten gaan. Overigens dingt ook AC Milan nog naar de handtekening van de 29-jarige Argentijn. En natuurlijk wordt ook nog steeds de komst van Álvaro Morata verwacht. Hij zou Real Madrid verruilen voor Juve en al in Turijn zijn voor de medische keuring.

Rio Ferdinand zet zijn carrière voort bij Queens Park Rangers, maar als het aan Ryan Giggs had gelegen, had de verdediger nog gewoon bij Manchester United onder contract gestaan. Dat zegt zijn nieuwe trainer, Harry Redknapp, in gesprek met Sky Sports News.

Met andere woorden: van Van Gaal mocht Ferdinand vertrekken naar QPR. Bij die club zal hij Loïc Rémy gaan vergezellen. Tony Fernandes, eigenaar van de club, ziet nog een toekomst voor de Franse aanvaller. Rémy, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor Newcastle United, heeft echter al de interesse gewekt van Arsenal en Tottenham Hotspur.

'Ik zou hem graag behouden voor de club en ik wacht met een definitieve beslissing over zijn toekomst tot twee dagen voor het einde van de transferwindow', zegt Fernandes in een gesprek met Sky Sports News. Bojan Krkic staat volgens El Mundo Deportivo in de belangstelling van het Griekse Olympiakos. De ex-speler van AS Roma, AC Milan en Ajax zou nu definitief mogen vertrekken bij Barcelona.

Eerdere keren werd hij steeds verhuurd door de Catalanen, waar de Grieken nu ook op aansturen, maar dit keer zou er sprake moeten zijn van een definitieve overname van de 23-jarige aanvaller.

Een vertrek van Arda Turan lijkt uitgesloten, nadat hij een grote som geld heeft betaald voor een nieuwe villa.
Een vertrek van Arda Turan lijkt uitgesloten, nadat hij een grote som geld heeft betaald voor een nieuwe villa.

De verstandhouding tussen Manchester City en Yaya Touré was de laatste maanden niet geweldig. De Ivoriaan verweet zijn werkgever eerder dat de club niet goed om was gegaan met zijn privé-situatie. Eerder gaf de zaakwaarnemer van Touré City al onderuit de zak. 'Er zijn dingen gebeurd die Yaya niet kan vergeten en hem enorm veel pijn hebben gedaan. Hij is zo woedend dat hij overweegt City te verlaten.'

Nu komt de hoofdpersoon zelf terug op deze woorden. 'Ik wil blijven en zal mijn contract met Manchester City te allen tijde accepteren', zegt hij in gesprek met Sky Sports News. 'De fans zijn altijd goed voor mij en mijn familie geweest. Het is dan ook een grote eer om te mogen blijven en ik zal genieten van het komende seizoen.'

Ook Arda Turan lijkt niet te zinspelen op een vertrek bij zijn huidige club Atlético Madrid. Volgens het Spaanse AS heeft de Turks international zelfs een nieuwe villa aangekocht in de buurt van de Spaanse hoofdstad. De middenvelder zou liefst een miljoen euro in het nieuwe stulpje hebben gestoken, dus een overstap naar Liverpool – waar de middenvelder van de Spaanse kampioen mee in verband werd gebracht – lijkt er niet meer in te zitten.

Mogelijk krijgt Atlético Madrid ook een nieuwe linksback. Er zou volgens AS immers een bod zijn gedaan op Alberto Moreno van Sevilla. Vijftien miljoen euro en Leo Baptistao en Javi Manquillo zou richting Sevilla gestuurd worden. Overigens hebben ook Liverpool en Tottenham Hotspur hun pijlen gericht op de gewilde Spaanse verdediger. Het woord is dus aan Sevilla.

Valencia hoopt op korte termijn de Colombiaanse David Ospina aan te trekken. De doelman imponeerde de Spanjaarden op het WK van deze zomer, meent L'Equipe. Daarnaast zou ook Arsenal een lijntje hebben uitgegooid om de 25-jarige sluitpost – nu onder contract bij het Franse Nice - naar Londen te halen.   

Manchester United heeft 'de nieuwe Cristiano Ronaldo' op proef. De vijftienjarige João Filipe werd al zes maanden lang door de Engelse topclub gevolgd, terwijl ook FC Barcelona op de komst van de jongeling aasde, weet Sky Sports.

De Portugese vleugelaanvaller arriveerde naar verluidt donderdag op Old Trafford, waar diezelfde dag Louis van Gaal werd gepresenteerd als nieuwe manager van de club.

Jérémy Mathieu heeft zijn huidige werkgever gevraagd of ze hem naar FC Barcelona willen laten gaan.
Jérémy Mathieu heeft zijn huidige werkgever gevraagd of ze hem naar FC Barcelona willen laten gaan.

Het Spaanse AS meldt dat Real Madrid nu écht rond is met James Rodríguez. De Madrilenen zouden een bedrag van zo'n tachtig miljoen euro overmaken aan AS Monaco. Daarnaast zou Real zijn eigen spelers in de deal willen betrekken.

Zo zou de Spaanse topclub de Fransen Casemiro én doelman Diego Lopez aan willen bieden, of kan Sami Khedira de stap naar Monaco maken. De Franse clubleiding vroeg echter om de Portugese verdedigers Pepe en Fábio Coentrão , maar daar gingen de Madrilenen niet mee akkoord. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In El Mundo Deportivo heeft Jérémy Mathieu zijn vertrekwens kenbaar gemaakt. De verdediger van Valencia smeekt de leiding van de club min of meer om in onderhandeling te gaan met 'de beste club van de wereld'.

'Ik wil niet botsen met Valencia, want de club heeft mij veel gebracht. Maar er was een aanbieding van FC Barcelona en een vertrek naar die club zou een beloning voor mijn werk zijn.' Een eerste bod van de Catalanen op de Fransman, van zo'n vijftien miljoen euro, werd afgewezen door Valencia.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.