Transferdagboek 20/07: Drogba, Ospina, Morata en Di María

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/07: Drogba, Ospina, Morata en Di María

Didier Drogba lijkt een opmerkelijke overstap te gaan maken. Volgens het doorgaans betrouwbare L'Équipe zou de Ivoriaan namelijk terugkeren bij zijn oude club Chelsea. De spits, 36 jaar inmiddels, is nu nog ploeggenoot van Wesley Sneijder bij Galatasaray, maar het lijkt er er sterk op dat hij op weg is naar Londen. Daar speelde hij ook al van 2004 tot 2012.

De Chelsea-fans zijn Drogba dan ook nooit vergeten en zien hem nog steeds als een absolute held. Trainer José Mourinho zou hem dan ook terug willen halen, maar niet alleen om wat hij binnen de lijnen kan betekenen. De verwachting is dat Drogba een éénjarig contract tekent als speler/assistent-coach en na zijn loopbaan definitief onderdeel gaat uitmaken van de technische staf.

Over de Premier League gesproken: Arsenal zou een nieuwe keeper hebben. Franse media melden dat de Londenaren het met OGC Nice eens zijn geworden over een transfersom voor de Colombiaanse doelman David Ospina: zo'n vier miljoen euro. De doelman wordt waarschijnlijk een dezer dagen gepresenteerd in Londen.

Het lijkt sowieso een leuke week te worden voor de familie Ospina. James Rodríguez, het wonderkind dat op weg is naar Real Madrid (zie verderop), is namelijk getrouwd met Daniela Ospina. En dat is weer de zus van de aanstaande Arsenal-doelman.

De Colombiaanse keeper David Ospina zou een dezer dagen worden gepresenteerd bij Arsenal.
De Colombiaanse keeper David Ospina zou een dezer dagen worden gepresenteerd bij Arsenal.

Ze zijn niet achterlijk bij Real Madrid. Los Galactícos verkochten spits Álvaro Morata onlangs aan Juventus, waar de jonge Spanjaard volgens Italiaanse media een gelimiteerde transfersom van liefst honderd miljoen euro in zijn contract kreeg. De Madrilenen hebben echter bedongen dat zij Morata volgend seizoen terug kunnen halen, maar dan voor maximaal dertig miljoen. De exacte hoogte van de 'terugkoopclausule' hangt af van de prestaties van Morata in Turijn.

Aan geld geen gebrek bij Paris Saint-Germain. En daar lijkt Real Madrid-aanvaller Ángel di María de vruchten van te gaan plukken. Volgens het Franse L'Équipe moet Di María voor zo'n vijftig miljoen euro de overstap maken naar Parijs, waar hij vervolgens een jaarsalaris van acht miljoen zou gaan opstrijken. En dat is aanzienlijk meer dan de 'schamele' vijf miljoen die de Argentijn momenteel verdient bij de Champions League-winnaar...

Alles wijst erop dat Orlando City opnieuw een peperdure Braziliaan wegplukt bij AC Milan. Robinho staat namelijk op het punt Kaká te volgen naar de club uit Florida, die volgend seizoen voor het eerst meedoet in de Major League Soccer. Orlando bevestigt de onderhandelingen met Robinho en Milan en rekent op een akkoord over de dertigjarige dribbelaar. Milan werkt maar wat graag mee aan de deal, want Robinho is een van de best betaalde spelers in Milaan, waar hij een bijrol vervult.

Salomon Kalou wil terug naar de Premier League. De spits van Lille, die eerder uitkwam voor Chelsea, heeft de interesse van AS Roma daarom (voorlopig) afgewezen. Volgens Sky Sports zet de 28-jarige Feyenoorder alles op alles voor een transfer naar Engeland. Liverpool en Tottenham Hotspur zouden wel wat zien in de speler die het afgelopen seizoen zestien keer scoorde voor Lille.

Een andere speler die volgens Sky op het punt staat te transfereren is Thomas Vermaelen. De 28-jarige centrumverdediger van Arsenal staat naar verluidt op het verlanglijstje van Louis van Gaal bij Manchester United. 'Ik kan niet garanderen dat hij bij ons blijft', aldus Arsenal-manager Arsène Wenger over de Belg, die in Londen meestal reserve is achter Laurent Koscielny en Per Mertesacker. 'Als Thomas vertrekt, zal ik hoe dan ook een extra centrumverdediger aantrekken.'

Neemt Thomas Vermaelen afscheid van Arsenal?
Neemt Thomas Vermaelen afscheid van Arsenal?

De geruchten dat James Rodríguez één dezer dagen gepresenteerd wordt bij Real Madrid zwellen aan. De Colombiaanse spelmaker van AS Monaco zou gespot zijn op een vlucht naar de Spaanse hoofdstad. Waar rook is, is vuur…

Volgens technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord wordt de komst van Bas Dost een erg lastig verhaal. Wellicht dat de komst van Romelu Lukaku naar VfL Wolfsburg wat schot in de zaak kan brengen. De Duitse subtopper heeft van de komst van de Chelsea-spits prioriteit gemaakt en zou Dost kunnen laten gaan in het geval de transfer van de Belg rondkomt. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Napoli zou weleens de bestemming kunnen zijn van Christoph Kramer, de Duitse international die tijdens de gewonnen WK-finale tegen Argentinië een hersenschudding opliep. 'Het klopt dat ik met Napoli in gesprek ben. Ze hebben me een interessant voorstel gedaan, maar meer kan ik op dit moment niet zeggen', stelt de 23-jarige middenvelder van Borussia Mönchengladbach in gesprek met Bild.

Christoph Kramer kan binnenkort wellicht een transfer naar Napoli vieren.
Christoph Kramer kan binnenkort wellicht een transfer naar Napoli vieren.

Gregory van der Wiel ziet zijn belangrijkste concurrent bij Paris Saint-Germain, Christophe Jallet, waarschijnlijk vertrekken. De dertigjarige rechtsback kan overstappen naar Olympique Lyon, al wil die laatste club wel dat PSG wat vaart maakt. 'Met de speler en club zijn we eruit. Het is alleen wachten totdat PSG een vervanger aantrekt. We blijven echter niet wachten. Als het op 25 juli nog niet rond is, blazen we zijn komst af', aldus Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas tegen L'Equipe.

In 2011 werd Newcastle United lachend rijk door Andy Carroll voor ongeveer 45 miljoen euro te slijten aan Liverpool. De spits groeide op Anfield uit tot een van de grootste miskopen aller tijden en staat daardoor tegenwoordig onder contract bij West Ham United, waar het mede door blessureleed ook nog niet echt met hem wil vlotten. Volgens Engelse tabloids gaat Newcastle daarom een poging wagen Carroll terug te halen.

De transfersom voor de 25-jarige spits, vijftien à twintig miljoen euro, zou voor The Magpies geen probleem zijn. Het torenhoge salaris dat Carroll in Londen verdient, naar verluidt 140.000 euro per week (!), kan wel een obstakel vormen. Newcastle hoopt echter dat Carroll bereid is salaris in te leveren om een terugkeer mogelijk te maken.

Of Fabio Borini toehapt op de aanbieding van Sunderland, valt te bezien.
Of Fabio Borini toehapt op de aanbieding van Sunderland, valt te bezien.

Newcastle's grote rivaal Sunderland hoopt een dezer dagen ook een oude bekende in te lijven. Het gaat om Fabio Borini, de Italiaanse spits die afgelopen seizoen van Liverpool werd gehuurd. Sunderland en Liverpool zijn rond over een transfersom van zeventien miljoen euro, maar Borini twijfelt. De 23-jarige spits wil voor zijn kans gaan op Anfield, of wachten op belangstelling van een grotere club. 'De bal ligt bij hem. De clubs zijn eruit. We hopen dat het rondkomt', aldus Sunderland-manager Gustavo Poyet.

Over naar Italië. Daar is vleugelspits Alessio Cerci (Torino) inzet van een twist tussen vijanden AC Milan en Internazionale. Milan dacht de ex-speler van AS Roma te kunnen inlijven, maar stuitte dit weekend op een onverwacht obstakel. Cerci heeft namelijk helemaal geen trek in een overstap naar de Rossoneri, die in tegenstelling tot Torino en Inter geen Europees voetbal spelen. Een transfer naar de Nerazzurri zou hij wél zien zitten. Cerci kost twintig miljoen en zou na Ciro Immobile (Borussia Dortmund) de tweede grote uitgaande transfer van de Granata zijn.

Bedankt Alessio Cerci voor de interesse van AC Milan?
Bedankt Alessio Cerci voor de interesse van AC Milan?

Atlético Madrid raakte met Thibaut Courtois, Filipe Luis en Diego Costa al drie sterkhouders kwijt aan Chelsea. Hoewel er veel belangstelling bestaat voor andere grote namen van de Rojiblancos, zal de club niemand meer laten gaan. Trainer Diego Simeone sprak eind vorig seizoen met de club af dat behalve bovengenoemd drietal, wiens vertrek hij vanwege de financiële situatie van Atlético al had voorzien, er alleen verkopen mogen plaatsvonden bij aanbiedingen van extreem grote orde. Miranda, Diego Godín, Arda Turan en Juanfran lijken daardoor ondanks interesse voor Atlético behouden te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.