Transferdagboek 21/07: Benatia, Kramer en Sneijder

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/07: Benatia, Kramer en Sneijder

De toekomst van Christoph Kramer ligt niet in de Serie A. Dat stelt Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen. De 23-jarige middenvelder, die tijdens de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië (1-0 na verlenging) een basisplaats had en al vroeg naar de kant moest met een hoofdblessure, werd in verband gebracht met een transfer naar Napoli. Maar ook komend seizoen speelt Kramer op huurbasis voor Borussia Mönchengladbach. 'En daarna komt hij weer terug bij ons. Christoph maakt deel uit van onze toekomst, dus waar die verhalen vandaan komen dat wij met Napoli in gesprek zijn? Ik heb geen idee.'

De afgelopen periode werd Mehdi Benatia in verband gebracht met een transfer naar Bayern München of Manchester City, maar de 27-jarige verdediger speelt ook komend seizoen waarschijnlijk voor AS Roma. Maandag reisde de Marokkaan met AS Roma af naar de Verenigde Staten, waar de voorbereiding wordt vervolgd. Eerder lieten de Romeinen weten dat er voor 21 juli duidelijkheid moest zijn over de toekomst van Benatia en aangezien die termijn inmiddels verstreken is, lijkt de verdediger in de Serie A actief te blijven.

De transfer van James Rodríguez naar Real Madrid is aanstaande (zie hieronder), maar AS Monaco wil wel goed voor de dag komen in de Champions League. Waar vorige week Arjen Robben in verband werd gebracht met een overgang naar het belastingparadijs, zou Wesley Sneijder nu in beeld zijn. De spelmaker is favoriet om Rodríguez op te volgen, meldt L'Equipe. De dertigjarige middenvelder heeft nog een verbintenis tot medio 2016 met Galatasaray, maar zou daar voor maximaal twintig miljoen euro op te halen zijn.

Arsenal versterkte zich vorige week met Mathieu Debuchy en daar was Serge Aurier niet blij mee. De 21-jarige Ivoriaan had na een sterk WK zijn zinnen gezet op een transfer naar Noord-Londen, maar zag die transfer dus afketsen. 'Ik wilde er graag naartoe, maar het ging niet door.' Paris Saint-Germain en Queens Park Rangers hebben nog steeds belangstelling voor de verdediger van Toulouse, die nog tot medio 2018 onder contract staat.

Ronald Koeman lijkt in Dejan Lovren opnieuw een speler kwijt te raken aan Liverpool. De nieuwe manager van Southampton zag eerder deze transferperiode Adam Lallana en Rickie Lambert al vertrekken naar The Reds, maar de 25-jarige verdediger liet al snel weten ook een stap hogerop te willen. Kroatische media melden maandag dat de transfer van Lovren spoedig wordt afgerond, waardoor Koeman ook op zoek moet naar een nieuwe verdediger.

De komst van Lovren zorgt er waarschijnlijk voor dat er voor Daniel Agger na achtenhalf jaar een einde komt aan zijn dienstverband bij Liverpool. De 29-jarige Deen liet onlangs al weten niet tevreden te zijn over zijn speeltijd vorig seizoen, waardoor hij openstaat voor een transfer. Voormalig Liverpool-manager Rafa Benítez, nu Napoli, zou de verdediger graag van zijn bijrol verlossen en een kans geven in de Serie A.

Het lijdt geen twijfel meer: James Rodríguez wordt Madridista. De Colombiaan van AS Monaco is gearriveerd in de Spaanse hoofdstad en wordt volgens Marca morgenmiddag voorgesteld. De WK-ster, wiens doelpunt tegen Uruguay tot mooiste van het toernooi werd verkozen, wordt na Luis Suarez de duurste speler van deze transferzomer. Monaco ontvangt voor hem namelijk tachtig miljoen euro.

Al weken zoemt de naam van Jeremy Mathieu (Valencia, foto onder) rond bij Barcelona. De Catalanen zijn bereid het voor een dertigjarige verdediger zeer vorstelijke bedrag van vijftien miljoen euro te betalen, maar Valencia blijft maar twijfelen. Barça is het getreuzel van de subtopper nu zat en heeft een deadline gesteld, schrijft AS. De deal móét deze week rondkomen. Zo niet, dan gaat Barcelona op zoek naar een alternatief. In dat geval zou Daley Blind van Ajax in beeld kunnen komen.

Lange tijd ging alles en iedereen er vanuit dat Tiago een tweejarig contract bij Chelsea zou tekenen, maar de komst van de middenvelder naar Londen is volgens Cadena Ser van de baan. De 33-jarige Portugees, wiens contract bij Atlético Madrid is afgelopen, is in beeld bij Valencia. Ook een terugkeer bij Atlético behoort tot de mogelijkheden, maar dan moet Tiago wel afzien van zijn eis om een tweejarig contract te tekenen. De Rojiblancos willen de ex-speler van Juventus namelijk maar voor een jaar vastleggen.

Diego Simeone wil na het afscheid van Thibaut Courtois, Filipe Luis en Diego Costa (allen Chelsea) geen basisspelers meer laten gaan, maar daar trekt de Londense club zich niets van aan. Chelsea gaat volgens AS namelijk weer aankloppen bij Atlético; ditmaal voor Miranda. Simeone kan het vertrek van de Braziliaan niet tegenhouden indien de Engelsen dertig miljoen euro bieden, want dat is het bedrag dat in zijn ontsnappingsclausule staat. In het geval dat Miranda wel behouden blijft, is Atlético volgens de krant bereid mee te werken aan een afscheid van ex-Ajacied Toby Alderweireld.

De transfersoap rondom Antoine Griezmann (foto boven) beheerst kranten uit Frankrijk, Engeland en Spanje. De dribbelaar van Real Sociedad is bij AS Monaco de gedroomde opvolger van Rodríguez, wiens toekomst bij Real Madrid ligt. Tottenham Hotspur is echter voornemens die plannen te doorkruisen. De Londense club maakt alleen kans op de komst van Griezmann indien het  véél meer salaris biedt dan Monaco, dat Champions League-deelname als tegenwicht in de schaal kan leggen.

Volgens Express Sport is Mats Hummels op weg naar Old Trafford. De Duitse international, die deze zomer wereldkampioen werd, zou volgens de krant door Manchester United voor een kleine twintig miljoen euro worden overgenomen van Borussia Dortmund. De 25-jarige verdediger zou opvolger moeten worden van Nemanja Vidic, die onlangs naar Internazionale vertrok.

El Niño staat voor een terugkeer naar de club waar het allemaal begon. Fernando Torres zou volgens het Spaanse Eurosport in gesprek zijn met Atlético Madrid over een zomerse transfer. Chelsea zou meer dan zestien miljoen euro willen vangen bij een eventueel vertrek van de aanvaller. De Spanjaard kwam in januari 2011 nog over van Liverpool, voor 65 miljoen euro.

Fernando Torres bij de club waar het voor hem allemaal begon.
Fernando Torres bij de club waar het voor hem allemaal begon.

De clubleiding van Atlético spreekt de interesse tegenover El Mundo Deportivo echter tegen. Het bestuur erkent op zoek te zijn naar een tweede spits, achter aanwinst Mario Mandzukic, maar ontkent dat Torres op hun lijstje staat voor die positie.

Daarnaast zouden de Madrilenen nog wel een flankspeler willen aantrekken. José Callejón claimt tegenover La Gazetta dello Sport dat Atlético een bod op hem heeft gedaan, maar dat dit geweigerd is door Napoli. De ex-speler van Real Madrid en Espanyol, die het afgelopen seizoen in alle competities in totaal twintig keer scoorde, had er naar eigen zeggen geen moeite mee dat hij niet verkocht werd. 'Ik voel me goed bij deze club, krijg de vrijheid van de trainer en dat wil ik niet zomaar opgeven.'

Paris Saint-Germain wil, ondanks de straf dat de club is opgelegd door de UEFA, toch nog een extra speler aantrekken, zo meldt AS. Omdat de Fransen niet goed waren omgegaan met de Financial Fair Play-regels, mocht de club deze zomer maar vijftig miljoen euro besteden op de transfermarkt. Die limiet was met de komst van David Luiz (Chelsea) al meteen bereikt.

Nu heeft de clubleiding van PSG een constructie bedacht, waarin het Ángel di María een jaar wil huren, om dan volgende zomer zestig miljoen euro over te maken naar Real Madrid. De Spanjaarden gingen hier echter niet mee akkoord. Zij willen deze zomer een transferbedrag opstrijken, zodat zij dit kunnen herinvesteren in de komst van James Rodríguez.

Ángel Di María staat in de belangstelling van Paris Saint Germain.
Ángel Di María staat in de belangstelling van Paris Saint Germain.

De klapper die Real Madrid gaat realiseren met de komst van Rodríguez, die hoogstwaarschijnlijk maandag bekendgemaakt zal worden, heeft zo zijn gevolgen. Want waar een jaar geleden Isco nog met veel bombarie – en niet te vergeten: voor dertig miljoen euro – werd binnengehaald, zou de 22-jarige middenvelder alweer op weg naar de uitgang zijn.

Liverpool zou navraag gedaan hebben naar de offensief ingestelde middenvelder. Zowel een huurovereenkomst als een definitieve overgang behoort tot de opties. Al is het wel de vraag of Real al helemaal afstand van het destijds van Málaga overgenomen talent wil doen.

Jelle Vossen wil weg bij RC Genk en steekt dat niet onder stoelen of banken. Waar  Middlesbrough bij een bod van vier miljoen euro nog nul op rekest kreeg, heeft Olympiakos Piraeus mogelijk meer geluk. De Grieken zouden immers bereid zijn om zes miljoen te betalen en Vossen zo de aanvalspartner van de andere verwachte aanwinst te maken: Bojan Krkic.

We besluiten met een saillant bericht in TZ. Want Bayern München-trainer Josep Guardiola had in Duitsland voor een relletje willen zorgen. Hij zou namelijk Marco Reus bovenaan zijn verlanglijstje hebben staan. De steunpilaar van aartsrivaal Borussia Dortmund zal evenwel niet in de voetsporen treden van Mario Götze en Robert Lewandowski. De Bayern-top heeft de overgang al bij voorbaat afgeblazen omdat het toch allemaal iets te gevoelig lag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.