Transferdagboek 24/07: Cazorla, Rojo en Cuadrado

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 24/07: Cazorla, Rojo en Cuadrado

Met de komst van Alexis Sánchez en de terugkeer van Theo Walcott lijken de kansen op speeltijd voor Santi Cazorla bij Arsenal flink geslonken. Een transfer zou dan ook in de maak zijn, volgens de Daily Mail. Atlético Madrid zou volgens het dagblad al interesse hebben getoond in de 29-jarige middenvelder. Er hangt echter wel een behoorlijk prijskaartje om de nek van Cazorla. The Gunners zouden een kleine twintig miljoen euro voor hem willen ontvangen.

Marcos Rojo (foto onder) staat volgens verschillende Engelse media in de belangstelling van Southampton. Ronald Koeman ziet in de Argentijn de perfecte aanwinst voor zijn club, waar eerder Graziano Pellè en Dusan Tadic hun ja-woord gaven aan de Premier Leagueclub. De centrale verdediger van Sporting Lissabon werd al met meerdere Engelse (top)clubs in verband gebracht. Zo toonden ook Chelsea, Liverpool, Manchester United hun interesse in de verdediger, die ook op de flanken uit de voeten kan.

Volgens het Spaanse Marca is Andrés Iniesta de nieuwe aanvoerder van Barcelona. Hij zou daarmee de aanvoerdersband van Xavi overnemen, waardoor de geruchten rondom een eventueel vertrek van de Spaanse spelverdediger worden gevoed. De 34-jarige middenvelder wordt al langere tijd in verband gebracht met een vertrek. New York City FC zou interesse hebben getoond, maar Barcelona-trainer Luis Enrique en voorzitter Josep Maria Bartomeu zouden hem op andere gedachten willen brengen.

Sport meldt dat Manchester United in de race is om de handtekening van Juan Cuadrado. De 26-jarige flankspeler van Fiorentina maakte indruk tijdens het WK in Brazilië. Met Colombia werd hij pas in de kwartfinale uitgeschakeld door het gastland (2-1 verlies). Cuadrado werd anderhalf jaar geleden definitief bij Udinese weggekaapt. Eerder speelde de Colombiaan al op huurbasis in Florence

Mourinho heeft volgens The Times  zijn twee keepers bovendien laten weten dat ze niet mogen vertrekken. Dat betekent dat Thibaut Courtois en Petr Cech het dus met elkaar moeten gaan uitvechten én dat een van de twee zich voor het eerst in lange tijd zal moeten schikken in een reserverol. Al blijven er berichten sluimeren dat AS Monaco Cech voor een mogelijke teleurstelling wil behoeden.

Ook Romelu Lukaku is nog steeds eigendom van Chelsea. Maar duidelijk is dat Mourinho het niet in de Belg ziet zitten. De spits heeft zijn vakantie voortijdig afgebroken om bij Anderlecht alweer aan zijn conditie te werken. Een en ander ongetwijfeld ter voorbereiding op een transfer. Wel een klein probleempje: Chelsea heeft aan alle mogelijke kopers bekendgemaakt dat er liefst 28 miljoen euro op tafel gelegd moet worden bij een transfer. En het is maar de vraag of er clubs zijn die dat willen doen.

Nog maar een speler die op weg naar de uitgang is op Stamford Bridge. Linksback Ryan Bertrand (foto boven) is namelijk gewild door Liverpool. Tien miljoen euro zou met de overgang gemoeid zijn, volgens The Daily Telegraph.

Nu Liverpool genoemd is, kunnen we direct door naar een mooi bericht in het Chileense El Mercurio. Die krant meldt namelijk dat Liverpool wil stunten en voor 57 miljoen euro Arturo Vidal wil overnemen van Juventus. Met een dergelijke transfer zou Liverpool Manchester United en Real Madrid aftroeven, waarbij de laatste club vanwege de megatransfer van James Rodríguez zelf afgehaakt zou zijn.

Van de ene middenvelder naar de andere. Javi Garcia zou namelijk op het punt staan Manchester City te verruilen voor Napoli. De Spanjaard zou dan niet langer ploeggenoot zijn van Sergio Agüero. Volgens The Daily Mail  wil City de Argentijnse aanvaller namelijk overtuigen met een vorstelijk salaris. Mocht de spits bijtekenen kan hij tot medio 2019 liefst zeventig miljoen euro gaan verdienen, exclusief premies. Niet misselijk. Overigens verdient Agüero nu ook al aardig: in zijn contract tot medio 2017 is een weeksalaris van 275.000 euro opgenomen. Het tekent de gekte in voetballand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.