Transferdagboek 23/07: Boussoufa, Gervinho en Conte

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/07: Boussoufa, Gervinho en Conte

Volgens de Russische krant Sport-Express zou Anderlecht denken aan een terugkeer van Mbark Boussoufa. De Marokkaans-Nederlandse middenvelder speelde tussen 2006 en 2011 al voor de Belgische topclub.

Boussoufa koos er toen voor om te vertrekken naar Anzhi Makhachkala. Later verhuisde hij naar Lokomotiv Moskou. Omdat de komst van de 29-jarige middenvelder te duur lijkt te zijn, zal een verhuur de voorkeur hebben voor Anderlecht.

Javi Manquillo trekt volgens Marca naar Liverpool. De twintigjarige rechtsback komt bij Atlético Madrid niet in de plannen voor van trainer Diego Simeone. Hij moet Juanfran en Toby Alderweireld voor zich dulden. De Spaanse jeugdinternational stuit bij Liverpool, waaraan hij volgens het dagblad in eerste instantie verhuurd wordt, op Glenn Johnson.

Volgens Corriere dello Sport zou Laurent Blanc op de schopstoel zitten bij Paris Saint Germain. De Parijzenaren zouden zelfs al een opvolger op het oog hebben: Antonio Conte zou bovenaan het lijstje staan. L'Equipe spreekt die berichtgeving echter tegen. Volgens de Franse krant zou de huidige hoofdcoach juist alle vertrouwen krijgen vanuit de club en zou er geen sprake zijn van een komst van de bij Juventus vertrokken Conte. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

AS Roma is er alles aan gelegen om het contract met Gervinho te verlengen. De Romeinen vonden de salariseisen van de Ivoriaan echter te gortig. De 27-jarige aanvaller zou zes ton per jaar extra op willen strijken, exclusief premies. Dat zou zijn jaarsalaris op 3,5 miljoen euro brengen. De clubleiding heeft hem volgens verschillende Italiaanse media een aanbod gedaan. Gervinho krijgt daarbij zeker niet het halve miljoen extra dat hij verlangt, de vraag is dus nu of hij tevreden is met wat er geboden is.

Manuel Pellegrini is nog niet helemaal tevreden met zijn huidige selectie. De trainer van Manchester City kondigt aan dat de Engelsen zich deze zomer wederom zal gaan roeren op de transfermarkt. 'Ik denk niet dat de ploeg al compleet is', laat Pellegrini optekenen in de Engelse media. 'Er is nog ruimte om één of meer spelers aan te trekken.' Eerder legde City Fernando, Bacary Sagna en Willy Caballero al vast.

Daniel Van Buyten in het shirt van Bayern München in duel met ploeggenoot Thiago.
Daniel Van Buyten in het shirt van Bayern München in duel met ploeggenoot Thiago.

Daniël Van Buyten staat in de belangstelling van Hamburger SV. De Belgische verdediger is een vrij man, nadat zijn contract bij Bayern München deze zomer afliep. Volgens Hamburger Abondblatt is de nieuwe voorzitter Dietmar Beiersdorf al enkele weken aan het onderhandelen met de speler over een terugkeer naar HSV. De 36-jarige centrale verdediger speelde van 2004 tot 2006 al in Hamburg.

Liverpool slaat woensdag waarschijnlijk een dubbelslag. Loïc Rémy heeft de medische keuring doorstaan en wordt voor ruim dertien miljoen euro overgenomen van Queens Park Rangers, maar dat is niet de enige spits die zich spoedig bij de selectie voegt in Boston. Want ook Divock Origi is dicht bij een transfer. Lille ontvangt tien miljoen euro voor het negentienjarige talent uit België.

Gregory van der Wiel heeft er spoedig een nieuwe concurrent bij. Christophe Jallet is op weg naar Olympique Lyon, maar Serge Aurier volgt hem op. De 21-jarige rechtsback komt over van Toulouse, verklapte hij via Snapchat. De Ivoriaan poseerde met een PSG-polo en plaatste daarbij de tekst: 'Een nieuwe uitdaging.' Eerder was Aurier ook in beeld bij Arsenal, maar die club koos voor Mathieu Debuchy.

Daniel Pablo Osvaldo lijkt de Premier League juist te verlaten. De 28-jarige spits moet vertrekken bij Southampton, waar manager Ronald Koeman geen toekomst voor hem ziet, en Sampdoria zou de twaalfvoudig international van Italië graag contracteren. Een fan van de club uit Genua liet op Twitter weten dat hij een standbeeld van Osvaldo in zijn tuin zou plaatsen als de in Argentinië geboren aanvaller naar Samp komt, waarop voorzitter Massimo Ferrero reageerde: 'Zoek maar alvast een beeldhouwer.'

Niet Santos maar Cruzeiro lijkt het komende half jaar de club te zijn waar Robinho zijn kunsten vertoont. De dertigjarige aanvaller mag vertrekken naar AC Milan en lijkt op weg naar Orlando City FC, maar aangezien die club pas in 2015 zijn opwachting maakt in de Major League Soccer, moet er een tussenoplossing worden gevonden. Robinho leek op weg naar zijn oude club Santos, maar zaakwaarnemer Marisa Ramos laat weten dat nu ook Cruzeiro zich gemeld heeft voor zijn cliënt.

Gaël Kakuta staat nog een jaar onder contract bij Chelsea, maar lijkt de Londense club deze zomer al te verlaten. De 23-jarige middenvelder speelde de afgelopen seizoenen op huurbasis voor achtereenvolgens Fulham, Bolton Wanderers, Dijon, Vitesse en Lazio, maar maakte daar weinig indruk op zijn werkgever. Nu is Kakuta op weg naar Sporting Lissabon, meldt L'Equipe. Chelsea wil het voormalige toptalent niet meer verhuren, maar onbekend is wat hij moet opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.