Transferdagboek 25/07: Balotelli, Romero en Valbuena

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 25/07: Balotelli, Romero en Valbuena

Benfica raakte deze transferperiode onder anderen André Gomes, Rodrigo (beiden Valencia), Ezequiel Garay (Zenit Sint-Petersburg), Lazar Markovic (Liverpool), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Filip Djuricic (FSV Mainz 05) al kwijt en Nicolás Gaitán is waarschijnlijk de volgende die Lissabon verlaat. De 26-jarige Argentijn zou op weg zijn naar Liverpool, dat overigens een ander transferdoelwit mogelijk aan zich voorbij ziet gaan.

De komst van Divock Origi leek aanstaande, maar nu heeft ook Atlético Madrid zich gemeld voor de negentienjarige spits van Lille. De kampioen van Spanje en verliezend Champions League-finalist nam deze zomer afscheid van Diego Costa (Chelsea) en David Villa (New York City FC), maar haalde in Mario Mandzukic al een nieuwe spits. Origi moet met de voormalige Bayern München-aanvaller concurreren voor een plek in de basis.

Mathieu Valbuena stond op het punt zijn toekomst te verbinden aan Dinamo Moskou, nadat zijn club Olympique Marseille al een akkoord had bereikt met de Russen. Maar de 29-jarige Fransman heeft zich bedacht. Queens Park Rangers heeft zich nu ook gemeld voor de aanvallende middenvelder. Ook de naar de Premier League gepromoveerde club heeft zeven miljoen euro over voor Valbuena.

Afgelopen seizoen speelde Sergio Romero op huurbasis voor AS Monaco, maar daar hield de voormalig AZ-doelman vooral de bank warm. Toch werd de 27-jarige Argentijn van Sampdoria geselecteerd voor het WK, waar hij Nederland uit de finale hield door strafschoppen van Ron Vlaar en Wesley Sneijder te keren. In Brazilië heeft Romero zich in de kijker gespeeld van Benfica, waar hij de strijd moet aangaan met Artur.

Sergio Romero in actie tijdens de halve finale van het WK tegen Nederland.
Sergio Romero in actie tijdens de halve finale van het WK tegen Nederland.

Arsène Wenger gaf onlangs aan dat hij geen spits meer zou toevoegen aan de selectie van Arsenal, maar de Franse manager krijgt mogelijk toch nog de beschikking over Mario Balotelli. De 23-jarige Italiaan wordt al maanden in verband gebracht met The Gunners, maar de vraagprijs van AC Milan zou een te groot obstakel zijn. Joel Campbell wordt nu mogelijk in de deal betrokken, waardoor beide clubs tevreden zijn.

Barcelona is druk bezig om zich in defensief opzicht te versterken. De eerste aanwinst, Jérémy Mathieu van Valencia, is al binnen, maar daar blijft het wat trainer Luis Enrique betreft niet bij. Volgens El Mundo Deportivo is de Belg Thomas Vermaelen de volgende die naar Catalonië moet komen.

Barcelona had aanvankelijk de Braziliaan Marquinhos van Paris Saint-Germain op het oog, maar zijn komst zit er niet in. Omdat binnen de club niet iedereen overtuigd is van de kwaliteiten van Ajacied Daley Blind, Mats Hummels op weg lijkt naar Manchester United en Jan Vertonghen te duur is, geldt Vermaelen ineens als belangrijkste optie om de defensie van Barça te komen versterken.

Los van het feit dat Jan Vertonghen te duur zou zijn, zou hij volgende diverse media dicht bij een contractverlenging bij Tottenham Hotspur zijn. De Londense club heeft een verbintenis voor vijf jaar klaarliggen voor de Belg. Vertonghen, ook al ex-Ajacied, kende een uitstekend eerste jaar in Engeland, maar werd in zijn tweede seizoen geplaagd door blessures. Aan de andere kant zou de Roemeen Vlad Chiriches juist vertrekken van White Hart Lane; hij gaat vermoedelijk naar AS Roma.

We blijven nog even in Londen, waar José Mourinho komend seizoen wel eens met een keepersprobleem kan komen te zitten. Niet omdat de Chelsea-trainer geen goede doelmannen tot zijn beschikking heeft: met Thibaut Courtois en Petr Cech heeft hij zelf twee prima goalies in zijn selectie. Het probleem zit 'm in het feit dat hij één van de twee moet gaan teleurstellen.

En daar zit met name Cech niet op te wachten, zo liet hij in Engelse media weten. 'Ik wil niet op de bank zitten. Daarom doe ik er alles aan om te zorgen dat Mourinho voor mij kiest', aldus de Tsjechische doelman. Ook Courtois liet zich al eerder ontvallen dat hij niet van plan is tweede viool te gaan spelen. Dat wordt nog lachen in Londen...

Didier Drogba (l) is na twee seizoenen teruggekeerd bij Chelsea, terwijl Petr Cech (r) nog maar moet afwachten of hij komend seizoen wel eerste keeper is bij de Londense club.
Didier Drogba (l) is na twee seizoenen teruggekeerd bij Chelsea, terwijl Petr Cech (r) nog maar moet afwachten of hij komend seizoen wel eerste keeper is bij de Londense club.

Feyenoord speelt woensdag in De Kuip tegen Besiktas, maar moet rekening houden met een paar wijzigingen aan Turkse zijde. De club uit Istanbul wil zich volgens Turkse media in aanloop naar het Champions League-voorrondeduel namelijk nog versterken met Bryan Ruiz en Marko Marin. Ruiz speelde in Nederland voor FC Twente en PSV, terwijl Marin door Chelsea afgelopen jaar werd verhuurd aan Sevilla.

Liverpool-captain Steven Gerrard kondigde onlangs zijn afscheid bij de Engelse nationale ploeg aan, maar het einde van zijn loopbaan bij The Reds is nog lang niet in zicht. Volgens de Liverpool Echo verlengt de middenvelder binnenkort zijn contract op Anfield. 'Een formaliteit', zo noemt Liverpool-trainer Brendan Rodgers de contractverlenging voor één seizoen.

Komt-ie wel of komt-ie niet? Het is al een tijdje geen geheim dat Manchester City verdediger Eliaquim Mangala van FC Porto aan de selectie wil toevoegen. Een filmpje dat verscheen op de clubwebsite, waarop Mangala onder meer landde in Engeland en alvast wat doelstellingen voor komende seizoen met City uitsprak, leek erop te duiden dat de transfer helemaal rond was.

Een transfer van Eliaquim Mangala naar Manchester City lijkt nog slechts een kwestie van tijd.
Een transfer van Eliaquim Mangala naar Manchester City lijkt nog slechts een kwestie van tijd.

Een officiële bevestiging bleef echter uit, en even later werd het filmpje ook van de site gehaald. 'Onze website is gehackt en zodoende is het filmpje gelekt', zo laat Manchester City in een verklaring weten. 'Er is nog geen sprake van dat de deal rond is.' Maar dat zal vermoedelijk niet zo lang meer duren, gokken we.

Southampton-trainer Ronald Koeman liet weten niet meer bij Feyenoord te gaan shoppen, maar hij blijft toch een beetje op de Nederlandse toer. Volgens The Daily Mirror heeft hij interesse in Celtic-verdediger Virgil van Dijk, die ook in de belangstelling zou staan van Swansea City en Sunderland. Koeman zou hem echter dolgraag naar The Saints halen, zeker omdat verdediger Dejan Lovren op weg lijkt naar Liverpool.

Tot slot nog een drietal spelers die géén transfer gaan maken. Althans, voorlopig niet. Juventus-middenvelder Arturo Vidal heeft in Italiaanse media heel stellig laten weten dat hij niet naar Manchester United gaat, AC Milan heeft een aanbieding van Real Madrid op Stephan El Shaarawy afgewezen en de Zwitser Xherdan Shaqiri meldt dat hij niet naar AS Roma verkast. We zullen wel zien...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.