Transferdagboek 29/07: Vidal, Dzeko, Sneijder en Valbuena

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/07: Vidal, Dzeko, Sneijder en Valbuena

Chileense media mogen dan vooruitlopen op een vertrek van Arturo Vidal bij Juventus, zover is het volgens nieuwbakken trainer Massimiliano Allegri nog lang niet. De Chileen zou zelfs een breuk willen forceren, maar zijn coach bestrijdt dat. 'Hij blijft. Arturo wil graag hier blijven en heeft het bij Juventus naar zijn zin.' Het is de vraag of Allegri, die op een persconferentie vragen beantwoordde over Vidal, ook gelijk gaat krijgen.

Ünal Aysal, voorzitter van Galatasaray, laat zich in soortgelijke bewoordingen uit over Wesley Sneijder. De spelmaker van de Turkse grootmacht wordt bij tal van clubs genoemd, maar volgens de preses hoeven ze niet aan te kloppen. 'De speler, trainer Cesare Prandelli en de club willen niet dat het tot een vertrek komt. Hij blijft', zo zijn de duidelijke teksten in Hürriyet.

AC Milan is volgens calciomercato.com  van plan een opmerkelijke move te maken op transfergebied. Nu Hatem Ben Arfa zich onmogelijk heeft gemaakt bij Newcastle United, zouden de Rossoneri  wel uitkomst willen bieden. De Franse middenvelder kwam behoorlijk te zwaar terug na vakantie en lag al vaker met manager Alan Pardew in de clinch. Aangezien de verbintenis tot medio 2015 loopt, zou het voor beide partijen een goede oplossing zijn. Overigens is er wel een maar... In het verleden was Ben Arfa woest op AC Milan-middenvelder Nigel de Jong. Die brak immers ooit zijn been.

Nog maar iemand die bij zijn huidige club lijkt te blijven ondanks de nodige interesse. Edin Dzeko zou volgens Manchester Evening News  zijn medio 2015 aflopende verbintenis willen verlengen bij Manchester City. 'Ik kan alleen maar zeggen dat ik nu heel gelukkig ben. Momenteel praten we over een nieuw contract. We zien wel wat er gebeurt.'

Edin Dzeko
Edin Dzeko


De vraag blijft wel of Dzeko naar zijn mening genoeg speeltijd krijgt. Vorig jaar was hij met de nodige goals belangrijk in het kampioensjaar, maar kreeg hij naar zijn mening niet vaak genoeg een basisplek. Mogelijk dat een andere club hem die status wel kan garanderen.

Ronaldinho liet zijn contract met Atlético Mineiro ontbinden en zit waarschijnlijk niet lang zonder club. Vooral uit Australië is er veel belangstelling voor de inmiddels 34-jarige Braziliaan. Melbourne City FC en Sydney FC zijn naar verluidt geïnteresseerd. Overigens is nog niet duidelijk waarom Ronaldinho vertrok bij Atlético Mineiro. Braziliaanse media melden dat de dribbelaar van weleer woest was dat zijn club hem niet toestond mee te spelen tijdens de testimonial van Deco.

Iemand die zijn club juist trouw moet blijven is Rafael van Vaart. Dat zegt althans Pierre-Michel Lasogga, die onlangs werd overgenomen van Hertha BSC. Vorig seizoen speelde de 22-jarige spits al op huurbasis bij HSV en dat doet hij graag onder dezelfde voorwaarden. 'Rafael en ik hebben een klik, dat is niet in woorden uit te leggen. Hij weet mij perfect te bereiken. Rafa is extreem belangrijk voor ons, als speler en als mens. Hij heeft klasse. Hamburger SV mag hem niet verkopen.'

Dan over naar Chelsea, dat volgens manager José Mourinho klaar is op de transfermarkt. In aanloop naar het oefenduel met Vitesse van woensdag openbaarde de Portugees nog wel dat hij deze transferperiode geprobeerd heeft om Luka Modric naar Londen te halen. De 28-jarige middenvelder uit Kroatië speelde twee jaar onder Mourinho bij Real Madrid, maar wil die club niet verlaten voor een hereniging bij Chelsea.

Ronald Koeman heeft sinds zijn aanstelling als manager van Southampton bijna een half elftal zien vertrekken, maar nu zijn na Dusan Tadic (FC Twente) en Graziano Pellè (Feyenoord) aankoop nummer drie en vier in beeld. Serge Gnabry en Carl Jenkinson moeten op huurbasis overkomen van Arsenal, dat eerder deze week Calum Chambers voor veertien miljoen euro ophaalde bij The Saints.

Bovendien worden er meer namen aan Southampton gelinkt. Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino zou af willen van Nacer Chadli. Althans, volgens Het Nieuwsblad  zou hij de voormalige AGOVV en Twente-aanvaller in een spelersruil willen betrekken. Daar zou de Belg, die nog tot medio 2018 vastligt, nou weer minder zin in hebben.

Paris Saint-Germain moet spelers van de hand doen om zelf weer te kunnen inkopen en Edinson Cavani lijkt daarvan het slachtoffer. De 27-jarige spits kwam in de zomer van 2013 voor liefst 64 miljoen euro over van Napoli, maar verdween ineens van de PSG-website. Bij de verkoop van het thuisshirt (foto boven) was de Uruguayaan nog een van de vijf spelers die werd afgebeeld, maar zijn plaats is bij de reclame voor het uittenue (afbeelding onder) overgenomen door Yohan Cabaye.

Vanuit Franse en Spaanse media zwellen de geruchten aan dat Angel di María spoedig overstapt naar Paris Saint-Germain, maar dan moet die club vanwege de regels omtrent Financial Fair Play eerst een topper van de hand doen. Cavani en Javier Pastore staan daarom in de etalage, maar het is waarschijnlijk Ezequiel Lavezzi die uit de Franse hoofdstad vertrekt. Atlético Madrid wil namelijk twee vliegen in één klap slaan: zelf de aanval versterken en zorgen dat stadgenoot en rivaal Real Madrid verzwakt wordt door het vertrek van Di María.

Borussia Dortmund zou Marco Reus graag een nieuw contract laten tekenen, maar de onderhandelingen met de 25-jarige vleugelaanvaller verlopen uiterst moeizaam. Reus, die in de zomer van 2012 werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, heeft nog een verbintenis tot medio 2017. Maar daarin is opgenomen dat hij na dit seizoen voor 35 miljoen euro mag vertrekken. En dat is voor veel Europese topclubs geen probleem, dus wil Dortmund er alles aan doen om hem een nieuw contract - zonder clausule - te laten ondertekenen. Want de grootste nachtmerrie zou zijn als Bayern München zich komende zomer meldt voor Reus...

Al de hele zomer wordt Juan Cuadrado in verband gebracht met een vertrek bij Fiorentina, maar zijn hoge prijskaartje voorkomt dit voorlopig. De club uit Florence verlangt liefst vijftig miljoen euro voor de 26-jarige vleugelspeler, die indruk maakte met Colombia op het WK. Barcelona zou, volgens Marca, aan Cuadrado hebben gevraagd om een transfer te forceren. Ondertussen houdt ook Louis van Gaal de situatie in de gaten, aangezien de manager van Manchester United ook belangstelling heeft voor de 31-voudige international.

Mathieu Valbuena stond op het punt zijn toekomst te verbinden aan Dinamo Moskou, nadat zijn club Olympique Marseille al een akkoord had bereikt met de Russen. Maar de 29-jarige Fransman heeft zich bedacht. Queens Park Rangers meldde zich daarop al snel voor de aanvallende middenvelder, die zeven miljoen euro moet kosten. Maar het eveneens uit Londen afkomstige West Ham United wil daar een stokje voor steken. De toekomst van Valbuena lijkt dus in de Premier League in plaats van de Premjer-Liga te liggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.