Transferdagboek 28/07: Mangala, Robinho en Grenier

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 28/07: Mangala, Robinho en Grenier

De zaak rond Eliaquim Mangala begint de vorm van een mysterie aan te nemen. FC Porto en Manchester City zijn het al een tijdje eens over de transfer van de speler. City publiceerde deze week zelfs per ongeluk al een filmpje op de officiële website waarin de komst van de Franse centrumverdediger werd aangekondigd, maar ondertussen is er nog steeds niets rond. Volgens Engelse media dreigt de hele deal, ter waarde van zo'n veertig miljoen euro, in het water te vallen. Een consortium dat een deel van Mangala's transferrechten bezit zou namelijk weigeren in te stemmen met de overeengekomen voorwaarden.

Turkse media brachten Robinho in verband met Besiktas, maar volgens AC Milan zijn die verhalen nergens op gebaseerd. Wel laat de werkgever van Robinho weten dat er Griekse belangstelling is. 'Er is een bod binnengekomen van Olympiakos', aldus Adriano Galliani. 'Van Besiktas heb ik niets gehoord. Naast Olympiakos speelt er alleen wat belangstelling vanuit Brazilië.'

Het lijkt erop dat Clement Grenier (foto onder) voor een vertrek staat bij Olympique Lyon. De middenvelder, die op de verlanglijstjes van Napoli, Arsenal en Newcastle United staat, liet vandaag namelijk de training van L'OL aan zich voorbij gaan. Lyon zou tien miljoen euro verlangen voor de speler.

Paris Saint-Germain wil zich heel graag versterken met Ángel di María, maar om de 26-jarige Argentijn te kunnen kopen van Real Madrid moet er eerst geld binnenkomen. De financiële situatie van de Fransen wordt namelijk streng in de gaten gehouden door de Europese voetbalbond (UEFA). Edinson Cavani mag voor zeventig miljoen euro vertrekken bij PSG en de twee clubs uit Manchester, City en United, zijn geïnteresseerd. Een jaar geleden kwam de 27-jarige Uruguayaan nog voor 64 miljoen euro over van Napoli.

Datzelfde Napoli werd het afgelopen weekend door verschillende Italiaanse media in verband gebracht met de komst van Marouane Fellaini, die voor een jaar gehuurd zou moeten worden van Manchester United. Technisch directeur Riccardo Bigon was namelijk gesignaleerd in Brussel. Maar niet om zaken te doen, liet hij maandag weten. Bigon was in de hoofdstad van België, maar alleen omdat hij op weg was naar Duitsland. Daar moet verder onderhandeld worden met Bayer Leverkusen over de transfer van Christoph Kramer naar Napels.

Dan over naar Feyenoord, dat Héctor Villalba mogelijk aan zijn selectie zal toevoegen. De Argentijnse vleugelaanvaller, die afgelopen zaterdag zijn twintigste verjaardag vierde, zou voor tweeënhalf miljoen euro op te halen zijn bij San Lorenzo. Martin van Geel bevestigt de interesse in Villalba. 'Hij staat inderdaad op onze lijst', liet de technisch directeur van de Rotterdammers weten aan het AD.

Ook AZ zoekt in het buitenland naar een aanvallende versterking, meldt L'Equipe. Volgens de Franse krant is Vincent Aboubakar in beeld bij de Alkmaarders. De 22-jarige spits uit Kameroen was het afgelopen seizoen liefst zestien keer trefzeker namens Lorient in de Ligue 1, waardoor hij schier onhaalbaar lijkt. AZ is ook niet de enige club met belangstelling: ook Lokomotiv Moskou en Southampton houden de situatie rond Aboubakar in de gaten.

Vrijdag nog liet Arturo Vidal weten een transfer voorlopig uit te sluiten, maar Louis van Gaal wil de 27-jarige middenvelder erg graag hebben. Zo graag zelfs dat Manchester United liefst zestig miljoen euro over heeft voor de Chileen. Bij de Engelse club kan Vidal niet minder dan acht miljoen euro per jaar verdienen, meldt La Gazzetta dello Sport. Eerder was ook Real Madrid geïnteresseerd, maar die club lijkt na de komst van Toni Kroos en James Rodríguez afgehaakt.

Als Vidal daadwerkelijk vertrekt uit Turijn, dan staat in Rômulo al zijn beoogde opvolger klaar. De 27-jarige middenvelder van Hellas Verona, die ook als rechtsback uit de voeten kan, heeft naar verluidt het trainingskamp van zijn huidige club al verlaten om zijn transfer naar Juve af te ronden. De tot Italiaan genaturaliseerde Braziliaan, die bij de voorlopige WK-selectie van Italië zat, moet zo'n zeven miljoen euro kosten.

Sami Khedira wordt nog altijd in verband gebracht met een vertrek bij Real Madrid, maar de vraag is of Arsenal akkoord gaat met de persoonlijke eisen van de 27-jarige middenvelder. De Duitser wil liefst negen miljoen euro per seizoen verdienen en dat is te gortig voor The Gunners. Khedira zou het ook geen straf vinden om in Madrid te blijven, waar hij op het middenveld gezelschap heeft gekregen van zijn landgenoot Kroos.

De afgelopen maanden leek Dani Alves op weg naar de uitgang bij Barcelona, maar de 31-jarige rechtsback lijkt nu tóch zijn contract uit te dienen. De Braziliaan heeft nog een verbintenis tot medio 2015, maar na een onderhoud met trainer Luis Enrique heeft hij aangegeven de club trouw te willen blijven. Overigens is Dani Alves wel te koop voor vijftien miljoen euro, maar Paris Saint-Germain is geen optie meer. Die club haalde eerder Serge Aurier als concurrent voor Gregory van der Wiel.

Ook Xavi lijkt voor een langer verblijf te kiezen, al weigert El Jaish de hoop op de handtekening van de 34-jarige middenvelder op te geven. De club uit Qatar heeft een contract voor drie seizoenen klaarliggen, waarbij de Spanjaard 7,5 miljoen euro netto per jaar kan verdienen. Xavi werd eerder ook in verband gebracht met een transfer naar de Major League Soccer, maar dan op zijn vroegst in januari 2015.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.