Transferdagboek 03/08: Eto'o, Hummels, Nani en Vidal

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 03/08: Eto'o, Hummels, Nani en Vidal

Louis van Gaal wil Arturo Vidal graag naar Manchester United halen en de manager is bereid om twee spelers als wisselgeld naar Juventus te sturen. Volgens Italiaanse media kunnen de overbodige Javier Hernández en Nani hun loopbaan in Turijn vervolgen, als Vidal daadwerkelijk naar Old Trafford verhuist. Technisch directeur Giuseppe Marotta liet zaterdag weten dat de 27-jarige middenvelder uit Chili zelf beslist over zijn toekomst. 'We hebben eerder al gezegd dat Vidal niet te koop is, maar de wens van de speler zelf is in dat opzicht wel leidend. Vidal heeft ons echter nooit laten weten dat hij wil vertrekken en Juventus zou hem alleen verkopen als hij zelf weg wil.'

Mats Hummels wordt ook al weken in verband gebracht met een transfer naar Manchester United, terwijl ook Barcelona geïnteresseerd is. Arsenal wil de 25-jarige verdediger eveneens graag overnemen van Borussia Dortmund, maar dan moet de club uit Noord-Londen diep in de buidel tasten. De vraagprijs bedraagt naar verluidt veertig miljoen euro, maar manager Arsène Wenger durft tegenwoordig flink te investeren. Een jaar geleden kwam Mesut özil voor zo'n vijftig miljoen euro over van Real Madrid, terwijl Alexis Sánchez deze zomer voor zo'n veertig miljoen euro werd gekochtvan Barcelona.

Ook al is hij al 33 jaar, Samuel Eto'o heeft over belangstelling niet te klagen. De spits uit Kameroen vertrok na afgelopen seizoen transfervrij bij Chelsea en werd al in verband gebracht met AS Roma, Queens Park Rangers en West Ham United. Maar nu zou ook Tottenham Hotspur zich gemeld hebben voor Eto'o, die de voorbije jaargang tot negen doelpunten kwam in 21 wedstrijden. Daarvoor speelde de aanvaller voor onder meer Real Madrid, Barcelona, Internazionale en FC Anzhi.

Manchester United is bezig met een renovatie van de selectie en voor Wilfried Zaha is dat geen goed teken. Volgens de tabloids maakte hij een slechte beurt bij manager Louis van Gaal door als enige niet op te komen dagen bij een vrijwillige training. In de voorbereiding moest hij zich vervolgens schikken in een bijrol. Volgens Engelse media lijkt Zaha nu op weg naar Crystal Palace, West Ham United of Queens Park Rangers, al is het niet ondenkbaar dat hij ervoor kiest om zichzelf te bewijzen aan Van Gaal en bij United blijft.

Overigens heeft ook Ronald Koeman zich gemeld in de strijd om Zaha. Hij zou de Engelse vleugelspeler graag verwelkomen bij zijn Southampton. Na het vertrek van Adam Lallana en Rickie Lambert naar Liverpool heeft Koeman wel behoefte aan een extra aanvaller.

Met Thibaut Courtois, Filipe Luís en Diego Costa spelen komend seizoen drie spelers uit het succesteam van Atlético Madrid van afgelopen jaar voor Chelsea. Daar komt geen vierde meer bij, weet Marca. Trainer Diego Simeone wil namelijk niet dat er nog meer sterkhouders vertrekken en dat zet een streep door een mogelijke transfer van mandekker Miranda.

Een opmerkelijk bericht van de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. Na Edson Braafheid en Stefan de Vrij wil Lazio nu namelijk blijkbaar Ron Vlaar aantrekken. De verdediger van Aston Villa werkte op het WK al succesvol samen met De Vrij en dat krijgt nu mogelijk een vervolg in Rome. De alternatieven voor Vlaar die La Gazzetta noemt zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen: de 35-jarige Rafael Márquez en Jeffrey Bruma.

Door Thibaut Courtois terug te halen na drie succesvolle jaren op huurbasis bij Atlético Madrid heeft José Mourinho een flinke concurrentiestrijd gecreëerd onder de lat bij Chelsea. Immers, ook Petr Cech staat nog onder contract in Londen. In de Daily Star laat Mourinho weten dat hij daar niet mee zit. 'Het zou nonsens zijn om zo’n fantastische jonge keeper niet terug te halen. Als ik een beslissing moet nemen om Cech of Courtois op de bank te zetten, dan is dat geen probleem voor mij.'

Dan Liverpool. De Engelse topclub liep vorig seizoen op een haar na de landstitel mis en aast nu op hoofdprijzen. Liverpool investeerde al flink in de selectie, maar lijkt nog niet uitgewinkeld. Volgens El Mundo Deportivo willen The Reds rechtsback Dani Alves overnemen van Barcelona. Liverpool zou ruim zes miljoen euro over hebben voor de Braziliaan.

Van Luis Suarez naar Mario Balotelli. Het lijkt een kleine stap voor Liverpool.
Van Luis Suarez naar Mario Balotelli. Het lijkt een kleine stap voor Liverpool.

Nog een gerucht vanuit Liverpool: Mario Balotelli wordt mogelijk de nieuwe spits. De Italiaan werd onlangs de hemel in geprezen door manager Brendan Rodgers. De optelsom van de Engelse media volgde daarop snel: Balotelli gaat van AC Milan naar Liverpool. Doelman Pepe Reina kan overigens wel eens de omgekeerde weg gaan bewandelen. Hij is slechts tweede keus achter Simon Mignolet en aast daarom op een transfer. Er lijkt dus voldoende gespreksstof tussen de twee clubs.

Josuha Guilavogui mislukte vorig jaar bij Atlético Madrid, maar dat lijkt niet zo’n groot probleem te zijn als je gedeeltelijk eigendom bent van de Doyen Sports Group. Italiaanse media melden namelijk dat VfL Wolfsburg en Arsenal bereid zijn om ruim veertien miljoen euro te betalen voor negentig procent van zijn transferrechten. Guilavogui maakte naam bij Saint-Étienne, waarvoor hij het afgelopen half jaar opnieuw uitkwam op huurbasis.

Radamel Falcao keerde zaterdagavond na maanden blessureleed terug op het veld namens AS Monaco. Real Madrid wil de Colombiaanse spits graag overnemen, maar trainer Leonardo Jardim geeft aan dat hij hem niet kwijt wil. 'Op dit moment is Falcao onze speler en we willen hem zeker niet laten gaan. Hij gaat bij ons zijn komend seizoen.'

Aston Villa-manager Paul Lambert hoopt dat Ron Vlaar niet verkast. De Schot vertelt op de clubwebsite dat de WK-uitblinker, voor wie de nodige interesse is, het naar zijn zin heeft bij The Villans. 'Ik heb nog maar kort gesproken met hem sinds hij terug is van het WK. Hij houdt van deze club en kijkt uit naar het seizoen.'

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti bevestigde al dat Iker Casillas in de strijd om de Europese Super Cup het doel van De Koninklijke  zal verdedigen. Mogelijk is dat omdat de andere doelman, Diego López, tijdens het duel van 12 augustus in Cardiff al vertrokken is. Volgens Spaanse berichten gaat de sluitpost een driejarig contract ter waarde van 5,5 miljoen euro per jaar tekenen bij AS Monaco. In Keylor Navas heeft Real al een nieuwe doelman aangetrokken deze transferperiode.

Mogelijk is Sami Khedira ook een van de spelers die vertrekt bij Real. Arsenal zou belangstelling hebben voor de Duitse middenvelder. 'Als ik de kranten lees, is hij beschikbaar', zo deed Arsenal-manager Arsène Wenger schimmig over de interesse. 'Maar het zou zomaar kunnen dat wij nog iemand, of misschien zelfs twee spelers, vastleggen', aldus de Fransman.

Wenger heeft naar eigen zeggen in ieder geval niets te klagen over de bezetting van zijn voorhoede, die met de komst van Alexis Sánchez een flinke kwaliteitsimpuls kreeg. Zaterdag toonde Yaya Sanogo zich aan Wenger door liefst vier keer te scoren tegen Benfica (5-1). 'We kunnen keuzes maken, dat is fijn', aldus Wenger, die aangaf dat Sanogo en ook Joël Campbell  niet mogen vertrekken. 'Ze moeten aan spelen toekomen. En dat moet hier.' Voor AC Milan zou het veto aangaande Campbell een streep door de rekening zijn aangezien de spits op het lijstje van gewenste versterkingen stond.

Joël Campbell maakte met Costa Rica indruk tijdens het WK.
Joël Campbell maakte met Costa Rica indruk tijdens het WK.

Nog maar een speler die op weg is naar de uitgang bij Real Madrid: Ángel di María. Zijn overgang naar Paris Saint-Germain, waarmee liefst tachtig miljoen euro gemoeid zou zijn, zou nu namelijk dan toch echt zijn beslag gaan krijgen. De genoemde constructie is overigens wel dubieus: om niet in de problemen te komen met de Financial Fair Play-regelgeving zou PSG nu tien miljoen euro betalen en volgende zomer zeventig miljoen euro…

Ronaldinho is transfervrij. En als het aan de Fransman Thierry Henry ligt komt de Braziliaanse baltovenaar hem vergezellen bij New York Red Bulls. Gezien het gezamenlijke verleden van de twee bij Barcelona zou de toenadering nog wel eens succesvol kunnen blijken.

En tot slot een mislukte poging. Barcelona heeft namelijk deze zomer een poging gewaagd om Koke weg te kapen bij Atlético Madrid. De spelmaker zelf hield een gevoelige transfer tegen. 'Het was moeilijk om nee te zeggen tegen Barça, maar ik wilde thuis blijven. Ik heb mijn beste jaren nog voor me bij Atlético', aldus de middenvelder in AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.