Transferdagboek 13/08: Romero, Tioté, Elia en Long

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transfergeruchten weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/08: Romero, Tioté, Elia en Long

Sergio Romero is volgens Sky Sport Italia  dicht bij een fraaie overgang. De Argentijnse doelman, op het WK in de halve finale de sta-in-de-weg voor Oranje, zou in beeld zijn om naar Liverpool te verkassen. Dat zijn werkgever Sampdoria, dat hem vorig seizoen verhuurde aan AS Monaco, Emiliano Viviano recentelijk op huurbasis vastlegde lijkt de genoemde gang van zaken alleen maar te bevestigen. Bij Liverpool zou de voormalige AZ-goalie dan waarschijnlijk gaan samenspelen met Kolo Touré. De Ivoriaan vertelde aan The Liverpool Echo  dat hij zijn overgang naar Trabzonspor heeft afgeblazen. Voorlopig kiest de 33-jarige verdediger ervoor bij Liverpool te blijven.

Mogelijk is een andere Ivoriaan komend seizoen ook weer in de Premier League te bewonderen. Salomon Kalou, in het verleden uitkomend voor Feyenoord, zou van zijn Franse werkgever Lille de toezegging hebben gehad dat er medewerking verleend gaat worden aan een overgang naar Engeland. En daar zou Tottenham Hotspur (zie ook onderaan in het dagboek) genoeg aan hebben om in actie te komen.

Van Liverpool en Tottenham naar Arsenal, waar Arsène Wenger aanvankelijk zijn zinnen had gezet op Sami Khedira of William Carvalho als beoogde nieuwe middenvelder. Omdat die twee voorlopig niet haalbaar blijken, zou de Fransman zijn vizier op Newcastle United gericht hebben. Op Cheikh Tioté om precies te zijn. Tien miljoen euro zou volgens The Mirror voldoende zijn om de voormalige middenvelder van Roda JC en FC Twente los te weken.

Dan iemand die de Premier League juist lijkt te gaan verlaten: Nicklas Bendtner. De 26-jarige Deen is transfervrij nadat zijn contract bij Arsenal afliep en is volgens BILD in beeld bij VfL Wolfsburg. De Duitse club heeft allesbehalve een rotsvast vertrouwen in spits Bas Dost en zou de gratis Deen ondanks zijn reputatie als enfant terrible wel eens willen spreken. Naar verluidt is de spits al in Duitsland om te praten over een overgang.

Als het aan Eljero Elia (foto) ligt, blijft hij gewoon in Duitsland. Althans, de aanvaller maakt zelf uit waar hij gaat voetballen. Dat vertelt hij aan BILD, nadat geopperd werd dat Werder Bremen hem bij een goed bod van een (top)club wellicht zal verkopen. 'Maar die beslissing maak ik nog altijd zelf. Als ik niet verkocht wil worden, dan gebeurt het niet', aldus de aanvaller, die aangaf na een goede voorbereiding er alles aan te willen doen om terug te komen op zijn oude niveau en tevens weer in aanmerking te komen voor Oranje.

Eljero Elia: 'Mijn grote doel is weer voor Oranje uit te komen.'
Eljero Elia: 'Mijn grote doel is weer voor Oranje uit te komen.'

We lezen in deze rubriek nooit zo veel over Griekse voetballers, maar volgens Engelse media zouden er twee jonge spelers van Olympiakos Piraeus wel eens de overstap naar een topclub kunnen gaan maken. Zo melden The Daily Mail, The Daily Telegraph én The Daily Mirror dat Kostas Manolas in de belangstelling staat van Arsenal.

Arsène Wenger zou de 23-jarige centrale verdediger graag binnenhalen als vervanger van de naar Barcelona vertrokken Thomas Vermaelen. Een welkome versterking, aangezien Manolas met Griekenland meedeed aan het WK én met zijn club al ervaring in de Champions League heeft. Italiaanse media weten echter weer te melden dat Manolas dicht bij een transfer naar Juventus zou zijn.

Atlético Madrid zou daarnaast interesse hebben in een naam-, positie- en clubgenoot van Manolas: Kostas Rougkalas (20). De Spaanse kampioen zou de jeugdinternational voor een seizoen willen huren en daarnaast een optie tot koop bedingen. Olympiakos zelf wil zich vervolgens aanvallend versterken en zou het oog ook hebben laten vallen op Bendtner, voor wie het dus moet concurreren met Wolfsburg.

Waar ligt de toekomst van Samuel Eto'o?
Waar ligt de toekomst van Samuel Eto'o?

Samuel Eto'o houdt de gemoederen al een paar dagen flink bezig, en dan niet alleen in Amsterdam. Hij werd al gelinkt aan tal van clubs, waaronder uiteraard Ajax, zijn voormalige werkgever Internazionale en het Engelse Liverpool. Nu heeft ook de stadgenoot van laatstgenoemde club zich gemeld bij de zaakwaarnemer van de 33-jarige Kameroener. Bij Everton zou een tweejarig contract klaarliggen voor Eto'o.

Waar het bij sommige clubs ongetwijfeld een rustige transferzomer zal worden, is daar bij Tottenham Hotspur totaal geen sprake van. The Daily Telegraph komt met een behoorlijk uitgebreid verhaal over wat er allemaal nog gaat veranderen bij The Spurs. Uit de selectie van Mauricio Pochettino mogen liefst elf spelers vertrekken. Één van hen is de Roemeen Vlad Chiriches, voor hem bestaat interesse van AS Roma. Mocht Tottenham een vervanger voor hem kunnen vinden, mag ook spits Roberto Soldado verkassen uit Londen.

De Belgische internationals Nacer Chadli (links) en Moussa Dembélé (rechts) mogen allebei weg bij Tottenham Hotspur.
De Belgische internationals Nacer Chadli (links) en Moussa Dembélé (rechts) mogen allebei weg bij Tottenham Hotspur.

Die vervanger zou Queens Park Rangers-spits Loïc Rémy moeten worden. In de deal die hem naar White Hart Lane moet halen, wordt dan weer Tottenham-aanvaller Andros Townsend betrokken. Hij mag, net als Aaron Lennon weg van Pochettino. De andere zeven spelers die een nieuwe werkgever mogen zoeken zijn Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Michael Dawson, Benoît Assou-Ekotto, Sandro, Éttienne Capoué en Kyle Naughton. Volgt u het nog?

En dan twee dagelijks terugkerende deelnemers: Southampton en Ronald Koeman. Zij raakten al flink wat spelers kwijt, dus nu is het tijd om versterkingen binnen te halen. De volgende speler die The Saints zou komen versterken is Shane Long. De Ierse spits (27) is nu nog eigendom van Hull City. Met de komst van Long zou Koeman de balans tussen het aantal vertrekkende spelers (zes) en het aantal inkomende transfers in evenwicht brengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.