Transferdagboek 09/08: De Guzman, Vargas, Di María

Reacties

Vanaf 1 juli is de spelersmarkt weer geopend, en dus gaan de transferperikelen weer een eigen leven leiden. Voetbal International houdt dagelijks - tot en met de deadline op maandag 1 september - de stand van zaken bij.

Transferdagboek 09/08: De Guzman, Vargas, Di María

De Oranje-internationals die op het WK in Brazilië actief waren blijven deze transferzomer zeer gewild. Dat blijkt maar weer eens uit de berichten die doorsijpelen vanuit de Engelse tabloids. Want nu Jonathan de Guzman een derde seizoen bij Swansea City uit zijn hoofd moet zetten, zou Queens Park Rangers werk gaan maken van de komst van de bij Villarreal verpieterende middenvelder.

De club van manager Harry Redknapp, die ook interesse heeft in Leroy Fer, zou De Guzman voor een bedrag van circa 8,5 miljoen euro uit Spanje willen laten overkomen. QPR hoopt dat Villarreal met dat bedrag wél akkoord zou gaan. Eerder bleek een bod van Swansea ter waarde van ruim zes miljoen euro nog te laag om de clubleiding van El Submarino Amarillo te vermurwen.

Dat Swansea niet hoger wilde bieden heeft wellicht te maken met de prioriteiten van de Welshe club. Corriere dello Sport meldt namelijk dat Federico Fernández op het punt staat voor tien miljoen euro te verkassen naar het Liberty Stadium. De 25-jarige verdediger speelde op het WK vier duels voor Argentinië, maar Napoli is bereid hem te laten gaan na de komst van een andere verdediger: Kalidou Koulibaly (RC Genk).

Worden de bij Feyenoord opgeleide Jonathan de Guzman en Leroy Fer herenigd bij Queens Park Rangers?
Worden de bij Feyenoord opgeleide Jonathan de Guzman en Leroy Fer herenigd bij Queens Park Rangers?

Ook Arsenal heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een WK-ganger van de Napolitaanse club. Arsène Wenger zou na Alexis Sánchez in de persoon van Eduardo Vargas ook de andere aanvaller van Chili op het WK willen inlijven. Teruggekeerd in Napels kon Vargas geen indruk maken op trainer Rafael Benítez, die daarom bereid zou zijn de 24-jarige aanvaller voor 12,5 miljoen euro te verkopen.

Zoals eigenlijk elke dag van deze transferzomer het geval is, is het Manchester United van Louis Gaal ook deze zaterdag weer een veelbeschreven onderwerp in de buitenlandse media. Waar Van Gaal op het punt staat naast Thomas Vermaelen te grijpen, moet hij mogelijk toezien hoe met Juan Cuadrado ook een andere beoogde aanwinst naar Camp Nou vertrekt.

Sky Sport Italia meldt dat United aan de leiding gaat in de onderhandelingen met Fiorentina, maar ondanks de bereidheid van de Engelse grootmacht om aan de vraagprijs van veertig miljoen euro te voldoen zou ook Barcelona goede papieren hebben. De Catalanen zien in de Colombiaanse rechtsbuiten de vervanger van Dani Alves, maar de rechtsback blijft waarschijnlijk nog één seizoen in Camp Nou. Dat zou Fiorentina allerminst slecht uitkomen, aangezien het Cuadrado nog een jaar langer behoudt.

Bovendien zou United zijn prioriteit hebben verschoven naar het aantrekken van Angel di María. Paris Saint-Germain leek voorbestemd de Argentijnse vleugelfitser van Real Madrid over te nemen, maar daar is geen sprake meer van na de uitlatingen van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. United zou daar volgens het Spaanse Sport gebruik van willen maken en het aantrekken van Cuadrado op een lager pitje hebben gezet.

Alex Song mag, net als Ibrahim Afellay, vertrekken bij Barcelona. Keert de voormalige Arsenal-middenvelder terug in de Premier League als speler van Manchester United?
Alex Song mag, net als Ibrahim Afellay, vertrekken bij Barcelona. Keert de voormalige Arsenal-middenvelder terug in de Premier League als speler van Manchester United?

Dat United niet al te gelukkig is op de transfermarkt, blijkt ook wel uit het verhaal rond Arturo Vidal. Juventus is niet van plan de Chileense middenvelder te laten gaan, waardoor inmiddels andere namen de ronde doen. Zo zou de bij Barça overbodige Alex Song volgens The Daily Express kandidaat nummer twee zijn. The Independent denkt echter te weten dat Fredy Guarín naar Old Trafford komt, als Internazionale dan tenminste wel Javier Hernández krijgt.

Het lijkt er sterk op dat AS Monaco zich, een dag na het 2-2 gelijkspel van titelconcurrent Paris Saint-Germain bij Stade Reims, eindelijk gaat roeren op de transfermarkt. Tot dusver kwam de Monegaskische miljoenenclub vooral in het nieuws door de transfer van James Rodríguez naar Real Madrid, maar volgens L'Équipe zijn vier spelers op weg naar het Stade Louis II.

Allereerst meldt de toonaangevende Franse sportkrant dat Maarten Stekelenburg dicht bij een akkoord is met de Franse Champions League-deelnemer. De 31-jarige Oranje-international zou daarmee verlost zijn van zijn bijrol bij Fulham, al zal hij bij zijn nieuwe club wel de strijd moeten aangaan met eerste doelman Danijel Subasic.

Maarten Stekelenburg lijkt op weg van Fulham naar AS Monaco. De vraag is alleen: kan hij daar wel op speelminuten rekenen?
Maarten Stekelenburg lijkt op weg van Fulham naar AS Monaco. De vraag is alleen: kan hij daar wel op speelminuten rekenen?

De fans van Monaco kunnen behalve Stekelenburg waarschijnlijk ook het Lorient-duo Vincent Aboubakar en Bruno Ecuélé Manga en VfB Stuttgart-back Antonio Rüdiger verwelkomen. De aanvaller en twee verdedigers vallen wellicht in het niet bij de grote namen die Monaco met bijvoorbeeld Rodríguez en Radamel Falcao vorig jaar haalde, maar Aboubakar maakte vorig seizoen bijvoorbeeld wel indruk door zestien keer te scoren in de Ligue 1.

Ook Atlético Madrid is nog niet klaar op de transfermarkt. Trainer Diego Simeone wil volgens de Spaanse kranten enkele Spaanse aanvallers terughalen naar de Primera División. De Argentijnse coach is ondanks het aantrekken van Mario Mandzukic en Antoine Griezmann nog niet tevreden zijn over de bezetting in de aanval en ziet Fernando Torres en José Callejón als uitstekende kandidaten om dat probleem op te lossen.

De transfersom zou in beide gevallen wel eens een onoverkomelijk obstakel vormen. Chelsea wil Torres liever niet kwijt, zelfs niet als hij naar zijn jeugdliefde kan terugkeren, en Napoli houdt vast aan de vraagprijs van dertig miljoen euro voor Callejón. Aangezien Atlético al negentig miljoen euro uitgaf stelt Marca dat Roberto Soldado een realistischer target is. De 29-jarige spits heeft het bij Tottenham Hotspur niet naar zijn zin en zou daarom op huurbasis mogen vertrekken uit Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.